Lilla, lilla Lo

Denhär helgen blev inte alls som det var tänkt, skulle träffat underbara vänner och deras barn, hälsa på både min mamma och svärisarna samt att jag skulle på 25-årsfest. Men vi fick ställa in alltihop.

Det började med en vanlig förkylning för Love, och sen fick han hosta och blev hes. Igår när vi gick upp var han jätteledsen och skrek nästan hela tiden, han var så tjock i halsen att han inte kunde andas ordentligt och typ bara kippade efter luft.

Han vägrade vatten och ville inte ha välling, testade även med nyponsoppa som han älskar men han bara puttade bort den och fortsatte skrika tills han somnade.

Vi ringde 1177 och fick en tid nästan med en gång så vi åkte in till jourvådcentralen, men så fort dom hörde andningen där skickade dom oss vidare till barnakuten.

Där tog vi ekg på honom, blodprover och så fick han adrenalin genom inhalator. Vi fick i honom lite saft och då piggnade han till lite. Sen fick vi vänta i rummet i 2 timmar för att kolla om andningen blev lättare så vi kunde få åka hem eller om vi behövde stanna över natten.

När 2 sjukt dryga timmar gått kom läkaren tillbaka och han behövde inte ens lyssna på hans lungor för att besluta att vi behövde stanna för hans andning var så dålig.

Så vi fick ett rum där och L blev inhalerad med adrenalin var 3e timme 2 gånger och det var ingen hit utan vi behövde vara 2 personer för att hålla i honom och en tredje som inhalerade, hemskt jobbigt "(

Natten var inge rolig den heller, L somnade vid 22.30 och vid 01.30 var det dags för inh och då vaknade han såklart och blev ledsen, 15 min senare var det dags igen sen kom han inte till ro efter det förrän 03 och 04.30 var det dags för nästa inh och så höll vi på.

Det fungerade iallafall! andningen gick från kippande, till ansträngd, till andfådd under natten och vid klockan 13 var andningen så pass bra att vi fick åka hem :)

Nu har han fått diagnosen "förkylnings-astma" och vi har fått en egen inhalator att ha här hemma så den måste vi använda 6 ggr per dygn så fort han blir förkyld för att motverka astman.

Vår stackars lilla plutt vad hemskt det är att se honom må dåligt.


Vi hade det ganska mysigt också.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0