lördag

Vilket kanonväder det har varit idag, man blir på gott humör :) tänkte att vi var smarta som åkte till IKEA när ska andra ändå är utomhus, men så var det inte, det var rätt mycket folk där inne. Vi skulle bara ha en madrass till bebissängen så det var skönt, vi svischade förbi alla som ingenting :) 
 
Nu är det dock H's tur att vara sjuk :( ja Love också för den delen trodde först bara att han blivit lite vårsnuvig men inatt när han vaknade var han helt igentäppt i halsen, så jag fick inhalera honom med en gång vilket inte var populärt när han var trött och ledsen. 
 
Medan Henrik sov en stund på dagen gick L och jag ut och spelade lite fotboll, det blev bara en kortis dock för han blev så himla andfådd stackarn. Jag hoppas att vi kan få bli helt friska från alla otäcka sjukdomar snart, typ nu!! 
 
 

BM v.39

jag är på benen igen!! Tjohoo, har fortfarande en elakartad magkatarr som är sjukt jobbig och gör extremt ont, men jag har inte varit helt sängliggandes idag, har haft lite att stå i.

som ni vet så går tiden snabbt och igår gick vi in i vecka 39! Och jag har idag varit hos barnmorskan och kollat så att bebis och jag mår bra :)

och allt är så bra med oss så jag är nästan i chock! mitt blodtryck började i denna veckan med L vara högt men med lillebror så var det strålande, magen mätte 37 cm och hans hjärtljud låg på 150 slag. han ligger fortfarande med huvudet ner men är inte fixerad, nu kommer det bästa!! Jag hade bara gått upp 0,5 kilo sen sist och jag trodde knappt mina öron när hon sa det :') (jag ser inte vågen själv för magen) +19,5 kilo nu då.

för första gången slapp jag lämna blodprov, och även urinprov, jag är så glad att allt är så bra, är inte van vid detta sen min förra graviditet då fick jag bara negativa besked hela tiden "/

under helgen är mitt mål att packa BB-väskan!!

Dag?

var ju bättre i tisdags och jag såg hopp om att vara frisk igår (onsdag), började dock må illa på tisdagskvällen igen och Henrik undrade om jag ätit något vettigt inget dagen.. en skål kräm till lunch, kanske inte så konstigt om jag mådde illa då.

det släppte dock inte och hela natten mådde jag hemskt, hade den värsta magkatarr man kan tänka sig och trodde jag skulle kräkas flera gånger.

på morgonen så kräktes jag och sen var det igång igen :,( var totalt helt sängliggande hela dagen och ville bara dö som vanligt de senaste dagarna "(

idag är jag helt slut, Inga kräkningar tack och lov, mår dock illa och vill inte gå upp ur sängen. aptiten börjar komma tillbaka lite smått, samtidigt som jag inte vill ha någonting. det enda jag vill ha just nu är rostad macka med jordnötssmör och sylt och O'boy. har inte druckit O'boy på flera år, men nu är jag galet sugen!!

ääh vad fan!!

när jag vaknade igår mådde jag illa, ville inte gå upp ur sängen, men L behövde frukost och jag trodde illamåendet skulle gå över om jag också fick lite mat i magen, det gick dock inte över och när jag kräktes insåg jag att det var kräksjuka jag hade åkt på "w

kräksjuka är ju såklart aldrig roligt, men när man är gravid i vecka 38 och har en understimulerad 2,5-åring hemma.. jag ville bara dö!!


idag mår jag bättre, mår illa och är sängliggande men orkar ändå sitta upp lite.

tur att L fortfarande är så liten att han inte fattat detdär med tranan för jag är en person som älskar traditioner, men iom sjukdomar på senaste så orkade jag inte dona med att hänga upp strumpa och sånt, tur dom firar tranan på dagis idag :)

söndagsbestyr

Idag har L varit feberfri och ätit och druckit något bättre, men långt ifrån bra! Idag har det blivit en sån lite av varje dag. L ville ut och åka bil och få frisk luft så det passade bra att åka och byta däcken på bilen samt tvätta den :) lite handlat blev det och H har gjort pulled pork till middag! 
 
L får vara hemma från dagis imorgon också men på tisdag hoppas jag att han ska vara som vanligt igen för då ska dom fira tranan :) 
 
 
 
Idag fick vi på Love nya jackan och mössan han fått av farmor & farfar, någon storlek för stor men det gör inget. 

dag 2

Inga kräkningar idag, tack gode.. dock feber.  L blev varm framåt kvällen igår men vi vaknade inatt och insåg att han hade feber, han var stekhet, pratade osammanhängande och vi gav honom Panodil. Febern har fortsatt hela dagen och han har varit ordentligt svår när det gäller äta och dricka idag med, hoppas det är bättre imorgon. 
 
Love har nästan aldrig feber när han är sjuk utan även om han är förkyld eller kräks kör han på som vanligt, så det var lite mysigt med febern idag, det blev mycket soffhäng och gos :) 
 
 

sjukstuga

imorse var L lite trilskig och skulle absolut inte äta frukost, speciellt inte när det var lite bråttom till dagis och man vill ju inte skicka iväg barnet utan någon mat i magen. L gnällde över att han hade ont i magen och jag försökte få honom att förstå att det var för att han var hungrig och behövde äta mat, efter mycket om och men fick jag i honom 4 små bett på ett knäckebröd och lite saft innan grabbarna var tvungna att gå.

ca 30 minuter efter att jag vinkat av L i hallen ringer dagis och säger att L kräkts, 3 gånger!!

stackars lilleman, dåligt samvete är ju bara förnamnet för att jag bråkade med honom om maten på morgonen, och han som sa att han hade ont i magen och allt "(

han har ätit och druckit riktigt dåligt och kräkts upp allt han kämpat i sig.. nu hoppas jag att vi får en lugn natt och morgondag, och såklart att jag och H slipper åka på det.

v.38

Vi gick in i vecka 38 igår :) 37+1 idag alltså, bebis är helt färdig nu och kan komma vilken dag som helst men då jag gick över 8 dagar med L så kan jag inte tro att det blir i tid denhär gången heller, han är ju trots allt en Rydell ^^ 
 
 

på gång

när vi väntade Love kändes det som att skötbordet, vagnen och sängen stod redo i flera månader innan han var beräknad, då hade man inget annat att fokusera på och man kunde inte låta bli :) nu har jag ju jobbat längre samt att det är en helt annan väntan när det är nummer 2. man har fullt upp så att bädda bebissäng är inte prio 1, men nu när jag är ledig och dagarna rullar på så börjar det klia i fingrarna ^^

idag började H sent så på förmiddagen hann vi rensa bland L's urväxta kläder, leksaker och röja upp lite allmänt, nu kan vi ta upp skötbordsdelen och skruva på den igen, samt inreda det :) men det tänkte jag att lilleman ska få vara med på att göra.

E & W var här och hängde med mig några timmar på eftermiddagen också, så trevligt med sällskap :)

har haft en helt annan energi idag, trots att L väckte mig vid 06 och inte var sugen på att somna om..

Mammaledig

igår var det min första mammalediga dag, så himla skönt, jag älskar verkligen mitt jobb och det är så roligt att vara där och jobba, men nu när kroppen är så tung och trött så har det varit riktigt jobbigt. så vetskapen att jag inte ska dit mer nu på ett par månader och i denhär osmidiga kroppen är så skön!

det känns som att jag gått på någon typ av överskottsenergi den sista tiden eftersom jag kunnat tänka "bara lite till, snart är det över, då får du vila!" vilket gjorde att jag var totalt helslut hela dagen igår.

och att jag var tvungen att tvätta på dagen gjorde ju inte saken bättre, men det är skönt när det är klart, tvättat, vikt, i sina lådor och garderober.

när klockan var 15 var det dags att gå och hämta L på dagis och jag kände bara "kan han inte gå hem själv!!" för jag orkade inte gå ut.

när jag pratade med pedagogerna om hur energilös jag helt plötsligt blev så tyckte dom att jag skulle ha L längre om dagarna så H kan hämta istället, men då får jag så dåligt samvete för att jag vill också få hämta och umgås med min son sista tiden vi bara är vi :) det går ju bra än så länge.

på kvällen igår var det föräldramöte på dagis och Dick var hemma och lekte med L så vi kunde gå båda två, så himla roligt det är att få se allt barnen jobbat med under året, dom är så duktiga :)






utflykt

När vi ätit frukost imorse, packe vi lite fika och åkte hem till svärisarna, där mötte vi en otroligt glad liten pojk, och mumsig lunch, och efter lite trevligt häng där åkte lilla familjen på utflykt till H's jaktmark uppe i boda. 
 
L fick åka bandvagn och traktor med pappa och var mer än nöjd :) 
 
 
 
Efter lite fika tog vi en liten promenad i skogen, vi hittade massor med pinnar och kottar :) 
 
 

fantastisk lördag, härliga vänner

gårdagen var helt fantastisk! Tilda är i stan så hon jag och Alex gick ut och åt middag samt tog en bio, "Tommy"- helt ok, varken bra eller dålig!

efter bion gick vi hem till mig och bara hängde i soffan och snackade skit ^^

Henrik var ute med 2 väninnor han också så L sov hos hans farmor och farfar, vi sov otroligt bra inatt, helt ostört och med sovmorgon till 9.30, sen drog vi oss en halvtimme till innan H gick och köpte bröd på Ekelunds och jag kokade ägg, så gott det var med äggmacka, man får ju passa på när lilleman inte är hemma :)

succé

Fikat jag bjöd jobbarkompisarna på igår blev succé :) så himla roligt att dom gillade den, nästan alla frågade om receptet ;D 
 
 
 
 
Här är också en bild från igår, V.37! 
 
 

BM vecka 37

besöket hos barnmorskan idag gick bra, vi gick igenom förlossningsbrevet och hon tyckte det såg bra ut :)

blodtrycket var bra, hjärtljuden låg på 147 slag, och magen mätte 35 cm :)

jag berättade att jag var orolig för att bebis inte vänt på sig än och hon sa att om hon blev minsta lilla tveksam när hon kände så skulle vi göra ett ultraljud för att säkerställa hans position. efter att hon klämt och känt en stund sa hon "det blir ultraljud" och då mådde jag typ illa av nervositet, men efter ca 2 minuter med ul så kunde hon se att bebis ligger med huvudet ner, och jag blev så grymt lättad!!
+19 kilo nu, och där sätter jag stopp, nu får det vara nog!!

Dagen idag

Dagen på jobbet var riktigt tung idag, började med att dammsuga personalrummet och omklädningsrummen, ryggen gjorde så sjukt ont sen att det var helt galet, foglossningen har inte heller varit min vän idag.. men det slutade bra för när jag checkade ut tog Anna & jag en lunchdate på Burger King, trevligt och gott. 
 
Vi har köpt en ny vagn till L, tänkt att ha som extravagn i bilen, vi testade den till och från dagis idag och den fungerar bra, det är svårt att hitta en sittvagn som tar lite plats ihopfälld, inte har "paraplyhandtag" och som tar mer än 15 kilo i vikt, men denna uppfyller mina krav :) 
 
 
 
När vi kom hem hjälpte L min att baka, tänkte bjuda på go fika imorgon på jobbet eftersom fredag är sista dagen, chokladfudgetårta blir det, mums (hoppas jag, jag är usel på bakning). 
 
 
 
Nu ska jag ta tag i att skriva mitt förlossningsbrev som jag skjutit på alldeles för länge, men det måste med till BM imorgon så nu måste jag!! 
RSS 2.0