Frukostshopping!

Fick en inbjudan från H&M om VIP-frukost-shopping nu på morgonen med frukost och 20% på allt, så jag tog med Elin dit och vi hängde på låset 07.30 :)

blev lite enfärgade bodys till valpen, och pyjamas, ett linne till mig :)


vecka 36 är redan här och jag tog kort tidigt, tidigt i morse, då jag var uppe redan vid halv 5. (kan inte sova)




nu blir det en fortsatt lugn dag, behöver städa men har så ont i revbenen så jag tar mig knappt upp ur soffan, så jag vilar mig nog idag och ikväll ska Henrik träffa några kompisar så jag ska nog hyra film och ha välpbärare-myskväll!

hej :)

v.35

tiden bara springer iväg, precis det jag är så rädd för. men hittills har ingen lyckats stoppa tiden så det är bara att bita ihop och hänga med.

vecka 35 är det idag så jag har tagit en bild :)


v.35



tycker inte magen växer så värst mycket längre som den gjorde ett tag utan jag tycker nästan den känndes större i vecka 27.

eller iallafall inte så stor skillnad, det är ändå 2 månader emellean.


v.27



valpen är iallafall helt sjövild som vanligt!

babykofta & babyraggisar

för några veckor sedan kom H&M katalogen hem hit, jag bläddrade snabbt igenom damkläderna (som inte direkt intresserar mig just nu men man vill ändå se vad som kommit in) och hittade babykläderna, blev dock mycket besviken så det inte var mycket jag fastade för alls, men några plagg hittade jag såklart.

när jag några dagar senare var inne i stan tänkte jag kolla och även köpa det i butiken, men då visade det sig att dom bara hade fått in delar av alla höstkläderna just då, och hon visste inte riktigt när resten skulle komma in, självklart var det allt som jag kollat på som inte hade kommit in.

så häromdagen var jag inne på hemsidan och kunde inte hålla mig från att beställa hem de plagg jag ville ha, en kofta och ett par raggarsockor

paketet kom igår så jag var inne och hämtade paketet innan jag skulle till BM idag på morgonen :)


köpte storlek 62 i koftan




och minsta storleken på raggisarna




han kommer bli jättesöt!!

vaknade vid halv 6 i morse och kunde inte somna om, så när jag kom hem från BM somnade jag sittandes i soffan, sen tog jag en fika på stan med Karin när jag vaknat till lite.

Henke lämnar mig för att fiska kräftor ikväll, jag fick en dumlekola som tröst och är fortfarande dötrött så jag ska bara ligga i soffan hela kvällen :)

återbesök med BM

Mötet med BM gick bra idag :) var så sjukt nervös när jag skulle dit att jag knappt ville gå in, fick bautaklump i magen när jag tittade på vågen, "hur mycket kan jag ha gått upp på en vecka!?". henke kunde inte följa med idag så allt var ännu värre, jag skulle behöva ta all skit själv! samt att jag var kissnödig, ingen mening att kissa precis innan då hon alltid ska ha ett kisseprov, "hur mycket mer kan jag väga om jag är kissnödig!?"


men vågen var snäll mot mig och jag hade gått ner 2 hk :) om det räknas, BM gör inte det hon räknar bara hela tal men för mig var det en seger, som jag har kämpat denna veckan :D

blodtrycket var jättebra och helt normalt igen, kan tro att anledningen till att det var lite högt förra gången var att hon hade gett mig en rejäl känga angående vikten precis innan och jag var så sjukt ledsen. men det var bra igen iallafall.

hon kännde lite på bebis också, ingen förändring från förra veckan angående hans position i magen, men det trodde jag inte heller eftersom han ligger och trycker ovanför naveln, under naveln är magen helt slapp och "tom" och över är det helt hårt och jag känner hur hela bebisen ligger och trycker högt upp, så han är inte sugen på att komma ut än på ett tag iallafall :)

hon undrade också om fosterrörelserna är normala, om jag känner något varje dag.

normala, vad är normalt? jag vet bara att han rör sig hela tiden och jag blir sjukt nervös om jag inte kännt nåt på ca 10 minuter.

men det händer inte så ofta så jag behöver inte oroa mig :)

kvällspyssel

jag har ju fått jättesträngt godisförbud av barnmorskan, så ikväll blev det att smaska i sig lite nötter istället för jag var så sugen :p

 


nu blev jag precis klar med ett barnvagnshänge som jag snickrat ihop själv :)
har letat och letat jättelänge efter ett hänge att ha i vagnen men kan inte hitta något jag gillar, vill ha nåt färgglatt och med lite roliga djur, men hittar bara bruna, vita och beiga färger, hur roligt är det att titta på?, eller finns det bara sånna med "kända" figurer som laban, barbapappa, tummen, osv. gillar dom inte alls.

så idag när Henke och jag var på Ikea en sväng så kom vi på att vi kunde göra ett eget hänge av alla roliga små djur dom har där, så jag har ägnat kvällen (det tog 10 min) åt att sy ihop de små liven med varandra.

var så trött när vi var där också att jag passade på att ta en lite powernap i soffan som vi har beställt :)






jag tycker det blev jättebra, precis som jag ville ha det, skojigt och färgglatt, jag tror att lillprinsen kommer gilla det också :)

bunusen var ju att det bara kostade 25:- istället för de 150-250:- man annars får betala för dem.



är ganska säker på att han kommer vara helt ensam om detta hänge :)


god natt :)

V.34

igår var vi på föräldrarträff igen, denna gången fick vi bekanta oss med Öppna Förskolan.

fick även göra en lite tramsig övning där man fick välja bland massa kort på olika egenskaper, och så skulle man välja ut de 2 bästa egenskaperna hos sin partner som man tror kommer göra honom/henne till en bra förälder.

som sagt tyckte henke och jag att det var lite förmycket dagis över det hela men jag är ändå glad att vi gjorde den för det är tyvärr det min kära henrik är sämst på, att öppna upp sig och prata om sånna saker.

han tycker att 2 av mina bästa egenskaper som kommer göra mig till en bra mamma är att jag är positiv och tålmodig, och jag tycker att han är omtänksam och skojfrisk, och så råkade jag i samband med det nämna att jag inte tycker om barn, sen när det var slut kom bvc tanten fram till oss och frågade om jag verkligen sa att jag inte tycker om barn, hon tyckte det var roligt att jag var så ärlig, men hon verkade lite förvånad.

och nu vill jag inte att någon missförstår dethela, jag är inte så förtjust i barn det är helt sant, och jag vet att jag inte är ensam om det, men det betyder inte att mitt barn inte är önskat, älskat och planerat. för denna lille prinsen har nog ingen aning om hur älskad han är nu redan innan vi ens träffat honom utanför magen än! för det är han verkligen, vi vill så gärna träffa honom nu, fast det gör mig inget om tiden inte går så fort fram, för jag trivs bra med att ha honom där inne just nu också.

samtidigt som att jag inte vill något hellre än att få hålla om och krama på honom så vet jag att tiden går alldeles för fort när dom väl kommer ut att man inte ver vart månaderna och åren tar vägen, vill inte att det ska gå så fort, så därför gör det inget om tiden inte går fort just nu :)


bild blir det idag, v.34






fredag idag, och snart kommer Henke hem och då är det helg :)

hej

möte med BM

okej, idag var det dags för att träffa barnmorskan igen, inge kul..

började med att väga mig som vanligt och insåg att jag ahde gått upp 4 kilo till, nu är vi uppe i 18 kilo och det är 2 månader kvar.. kajsa blev ganska besviken på mig och det är lite jobbigt, när man gör sitt bästa men ändå går upp, gör precis som dom säger, äta frukt istället för godis, promenera varje dag, men ändå hjälper det inte.


sen tog vi blodtrycket, och då var ju det självklart för högt, så nu måste jag komma tillbaka nästa vecka och följa upp det, för för högt blodtryck är inte bra.

sen kännde hon på lille bebis i magen och han har inte vänt sig med huvudet ner än, utan han låg med huvudet upp och är fortfarande rörlig i magen, och det märker jag verkligen, eftersom han aldrig är still " )

när hon mätte magen hade nåt märkligt hänt, livmodern hade tydligen krympt med 1 cm sen förra gången och helt plötsligt är den normal, alltså ingen jättebebis där inte :)



här har jag gjort en bild på hur min kurva ser ut, man ska ju följa en av kurvorna, men första gången dom mätte gick jag över 3 kurvan och började på en egen 4 kurva, sen gången efter det gick det ännu mer upp på min 4 kurva, och idag då så ligger jag på andra kurvan, alltså helt normalt.



bra start på dagen, nu ska jag sitta i soffan ett tag.

hej

Kräftskiva.

jag har glömt bort att lägga upp bild på magen för vecka 33!

här kommer den v.33 (32+2)




igår var vi på kräftskiva hos min mor, det var mycket trevligt och gott, jag drack öl för första gången sen.. nyår!? alkoholfri såklart, den var mycket god, och då är jag ändå inte så förtjust i öl, men jag ska komma ihåg det till en annan gång :)

det känns som att det var första gången någonsin som henke och jag var lediga en helg tillsammans, jag jobbar ju nästan varje helg, och han är ledig varje helg. så det har varit helt underbart att få vara hemma hela dagarna tillsammans och kunna hitta på något för en gångs skull :) fast det har vi inte gjort, hehe vi har bara varit hemma (förutom kräftskivan) och städat, handlat, lagat mat och hyrt film, men jättemysigt har vi haft det iallafall.


idag fyller min bror Dick 26 år så jag passar på att gratta honom här också!

  hej :)
RSS 2.0