sovvanor

W sover 3-4 gånger per dag, första gången blir 1,5-2 timmar efter att vi gått upp på morgonen, som brukar vara runt 06-07. sen kan han somna lite när som egentligen men på dagen brukar det bli ett par timmars vakentid innan det är dags att sova lite igen. han sover allt ifrån typ 30 minuter till 3 timmar. på eftermiddagen sover han oftast runt 5-tiden sista gången för att sen hålla sig vaken till 21-tiden då vi brukar börja lägga honom.

eftersom att han är så lättväkt så lärde jag mig tidigt att det inte fungerar att söva honom i exempelvis famnen för att sedan lägga över honom i sängen för då vaknade han alltid, så sen väldigt tidigt i hans liv läggs han i sin säng vaken för att söva honom så. nappen hjälper ju såklart, han håller gärna i ett finger eller kaninens öra, och så gillar han när man sjunger för honom, alltid kärleksvisan. vet inte om han bryr sig så mycket om låtvalet men den tröttnar jag iallafall aldrig på, med L var "blinka lilla stjärna" den enda som dög och den tröttnar man på ganska snabbt!!






han sover ofta hela natten men på senare tid har han börjat vakna runt 4 för lite upptankning, i natt redan vid 2. men det fungerar riktigt bra att bröderna delar rum :)





efter att han lyckades vända sig igår har han rullat och rullat hela dagen idag, ikväll la han sig även på sidan i sängen och somnade så.

heja Will

återigen ska lillebror vara snabbare än storebror, hela morgonen har W jobbat för att komma runt på mage från rygg, och övning ger färdighet!
 
jag fick detta suddiga foto på honom, tog även ett kort när han precis kom runt men var så exalterad så det kortet blev bara på min hand. i ny fin tröja från morbror D, och som han uttryckte det så var det dunderhonungen dom hjälpte till ^^ bra jobbat tycker jag för att vara 3,5 månad, L rullade första gången vid 4 månader och 3 veckors ålder.

suck och pust

jag har inga problem alls att sova på morgonen, om jag nu bara hade kunnat/fått, men då har jag mina barn att ta hand om, snarare problem med att hålla mina ögon öppna då.. varje morgon när jag är dödens trött säger jag till mig själv att jag ska gå och lägga mig direkt i sa samma sekund som båda barnen sover vilket är runt 21.30-tiden.

vad händer, ännu en kväll ligger jag här och är inte trött!!! klockan är supersent och jag är stressad över att lilleman säkert vaknar runt 04 som han har gjort ett par dagar nu "w


Vi var på Leo's lekland idag, Love var överlycklig och ville aldrig gå hem men efter 4 timmar där kände vi att det var dags (svetten rann på alla 4 och en dusch behövdes!!) för att slippa jaga L över hela leklandet fick vi muta honom med en slush- en grön, alltid ska det vara den gröna.

deras hamburgare där är så god, fetaoströra, rödlök och soltorkade tomater!!



nu känner jag kanske att jag är lite trött!! natti

dinoland

idag var vi alltså och besökte "world of dinosaurs" Europa's största dinosaurie utställning.

det var ganska häftigt att se, först var det inomhus och bara skelett sen gick man ut i en "dinosauriepark", där var det några som både rörde sig och lät, trodde L skulle vara rädd men det var bara en gång när en dinosaurie vrålade som han sa "pappa kan vi gå nu??" Annars tyckte han det var häftigt och när vi kom ut till bilen ville han gå in en gång till direkt ^^







vägning & vaccin

idag var det dags för W's första vaccinering, kände inte lika mycket ångest som när L var 3 månader men jag tycker det är jobbigt, sveket när dom sitter helt ovetandes, jollrar och ger en världens smile, så bara hugger man dom, helt oförberett!! hade känts lättare om han varit ledsen redan innan, så kunde man liksom "passa på" när han ändå är ledsen.

men det gick bra, han blev väldigt ledsen men tröstades snabbt.

vikt och längd tog vi såklart också.
v: 7340 g (6015 g)
l: 63,8 cm (60 cm)

han har växt mycket, men det är 6 veckor mellan gångerna :)

ikväll har vi varit på lek & fika hos familjen M. så himla trevligt, gott och alldeles för länge sen sist!!

imorgon ska vi åka och kolla på dinosaurie utställning.

kalas

Första natten med pojkarna i samma rum gick jättebra, ingen av dom väckte den andra, jag och Henrik hade fläkten på och slapp därmed dö av värmeslag- win win!

idag har vi haft kalas för mig med min släkt och familj, så himla roligt, jag är så glad och tacksam att dom tar sig tid att komma och fira mig ^^



ikväll köpte vi hem pizza, och nu sitter jag på uteplatsen och lyssnar på Winnerbäck som spelar på Fredriksskans ikväll, mysigt!

liten flytt

ikväll har vi flyttat in W's säng till L's rum. av flera anledningar men bla för att W är så extremt lättväckt, vet inte hur många gånger han vaknat av Henrik's snarkningar tex, sen har vi galet varmt inne i sovrummet och vi vill inte ha fläkten på så det drar på lilleman.

planen är ju ändå att dom ska dela rum i framtiden.. men funkar det inte nu så får han flytta tillbaka in till oss ")

så nu ligger dom där inne båda två och snusar, hoppas nu bara inte att L väcker W av någon anledning "/

Jul. 18, 2014

i kväll var L sugen på att gräva, han skulle bygga sandslott sa han. så vi åkte ner till kalmarsundsbadet med hink och spade i högsta hugg.




när vi grävt en stund åkte vi hem för att grilla lite grillspett, inte länge efter att vi kommit hem märkte jag att jag tappat armbandet jag fick igår. jag tog W med mig och åkte tillbaka till stranden med en gång. Tack gode gud så hade någon lämnat in det i kiosken, och tack för att jag tänkte på att fråga där innan jag började finkamma hela stranden.

maten var god och efter blev det lite grillad banan med choklad och glass!! var riktigt länge sedan jag åt det.



Alla barn sover nu, H är hos en kompis och jag är så trött att jag skulle kunna somna stående, så god natt!!

födelsedagsbarn



min dag började med att minstingen slog upp sina blå klockan 05.30, när jag efter 30 minuter ammat klart honom på en stund la jag honom i sängen och gjorde lite morgontoalett, med ögonen i kors bad jag en stilla bön att han skulle somna om så jag kunde få somna om.

när jag sitter och halvsover inne i badrummet hör jag ett nyvaket "maaaamma!?", mellanstoringen vaken!!

frågar om han vill komma in till oss och somna om en stund, "nej, kolla TV..." svarade han bestämt.

vid 07.15 väcker jag Henrik, jag är hungrig, undrar (för mig själv) vart min "frukost på sängen" är och tänker inte låta honom sova bort hela min födelsedag.

han somnar om och kommer upp någon gång efter 8, då sommar minstingen för en stund och jag får present.

ett jättefint armband som Love valt, jag är så himla glad för det!!



när vi är iordning med kläder, frukost och allt annat som hör till, går vi ner på stan och kollar in den italienska marknaden som är där. mysigt men inga inköp blev det, eller jo lite, lite torkad frukt. Vi köpte med oss bakad potatis och gick ner till parken och åt, sen fick L springa av sig lite på lekplatsen där. Dick kom dit och överraskade oss, vi gick och matade änderna lite med bröd som blivit över från lunchen.

på eftermiddag åt vi mjukglass i hamnen med polkaströssel, har varit sugen på det i flera, flera dagar nu!!

dagen avslutades såklart med tårta, nomnom!



lådbilslandet

igår var det redan dags att åka ifrån fina svärfamiljen i byxelkrok, vi åkte efter lunch så vi skulle hinna stanna på lådbilslandet på vägen hem.

det var så himla roligt, Love var helt exalterad och ville åka allt på en gång typ, men vi började lite lugnt med traktorerna.




sen släppte vi iväg honom på den stora banan.




det tog ca 4 sekunder så hade han kört fast, och så fortsatte det hela tiden. och varje gång satt han där i bilen och vrålade "hjälp!! nödläge, nödläge!!" tills någon i personalen kom och puttade loss honom, eftersom alla barn körde fast hela tiden så fick ibland Henrik komma till undsättning också.

sen ville han köra trehjulingarna




efter det fikade vi lite men sen var han på banan igen. H tyckte att han kunde ta en lite minde och smidigare bil denna gången. Jag matade W under tiden dom köade och när jag gick för att se vart L var så gick jag se att han inte hade valt någon mindre och smidigare bil utan bussen ;D




sen var det dags för lite racerbana, men där var Love tyvärr lite för liten för att nå fram till gasen så han tyckte inte det var så kul.




det fanns även karuseller, hoppborg, lekrum, klätterställning, och en flotte man skulle dra sig över vattnet med hjälp av ett snöre, det tyckte L var jätteroligt.

en riktigt rolig dag alltså :)

trollskogen

idag har vi åkt tåg till trollskogen, jätteskoj tyckte Love. kul men väldigt dryg tyckte vi andra, den tog ca 35 minuter och var ett par kilometer lång, dvs så körde det extremt sakta och det var bara skog, skog, skog hela vägen, inge roligt att titta på mao. när vi väl kom fram så åt vi lite medhavd lunch, kollade runt bland bodarna och gick en runda i skogen sen åkte vi tåget tillbaka.

det fanns massor med blåbär längs vägen till tågstationen ^^




annars har vi bara hängt "hemma" och hittat på grejer. Fiskspelet som L fick i present för att han slutat med napparna är en hit och det går varmt i princip hela tiden, annars är det gunga som gäller. på tal om det frågade han efter nappen en gång i går kväll när han skulle sova men ingenting ikväll

tänk att han på ett halvår slutat med blöja, blivit storebror och slutat med napp, inte konstigt att man tycker han är stor nu.

lunch ute

idag har vi firat min födelsedag med svärisarna lite i förtid, dom bjöd mig på lunch på marinan. så himla gott!!

efter det kollade vi i läget nere i hamnen, båda barnen somnade då och när vi kom tillbaka till huset passade Henrik och jag på att kolla runt lite i butikerna runt omkring.

ikväll har vi badat i badtunnan, det är så skönt när vädret är som det varit idag, mulet och lite ruggigt, men när temperaturen kom upp i 41℃ blev det alldeles för varmt för mig så då gick jag upp.

liten blir stor-stor

idag är vi världens stoltaste föräldrar!!

i morse packade vi in oss i bilen och åkte upp till kroken för att hänga med familjen i några dagar, längtade efter Love också som åkte hit redan i fredags!!

ikväll hade H & jag bestämt att det var slut med napp för Love's del, vi har länge haft regler om att han bara får ha den hemma och i bilen, möjligtvis någon gång i vagnen om det krisar men annars har han inte fått ha napp, för någon vecka sen skar vi ner till att han bara fick ha den när han skulle sova på kvällen. absolut inte på dagen inte ens som tröst, det var lite protester men gick ändå över förväntan.

så idag var det dags, svärisarna har vildkaniner på tomten och just nu har dom ungar, dom är ju såklart folkskygga men i morse fick L till sin stora förtjusning syn på en.

Vi förklarade för L att han inte behöver napp längre och det är bättre han ger dom till kaninbebisarna. så ikväll gick han runt i trädgården för att lägga sina nappar, länge gick han och valde ut en bra plats, jag trodde att han skulle lägga dom lite fint under någon buske. men han bara slängde ut dom på gräset, stod och tittade på dom en stund och så sa han "jag är stor nu, jag behöver inte napp längre"





när han druckit sin välling (varm havremjölk) så sa han till H "pappa, nappen... Nej just det" sen inget mer om den!!!

jag är så stolt över honom så jag nästan spricker. imorgon bitti ska vi lägga ett paket där han la napparna som tack från "kaninbebisarna"

idag blir även vår lilla W 3 månader!



loppis

loppisen idag blev riktigt lyckad, det var dock jättelite folk, både som sålde och som var där och handlade. vädret var kanon förutom att det blåste något sjukt, vårt klädställ blåste ner några gånger så det var vi tvungna att sitta och hålla i, alla med klädställ hade samma problem!!

efter att hyran var betald hade vi gått plus 900:- och då fick vi ändå packa med oss hälften hem igen och sålde knappt någonting sista typ två timmarna "o helt galet tycker jag med tanke på att det är saker som jag inte ens kommer sakna, snarare tvärt om- en lättnad att bli av med det!!

blir nog en vända till om ett par veckor ^^

fredag

tvätt & fixdag har det varit idag. fixat med det sista inför loppisen imorgon, hämtat släpet, bord, parasoll ifall det blir sol och sånt. L har vi skickat med svärisarna till kroken, men innan var vi tvungna att åka förbi skälby och titta på hönorna. han var helt förtvivlad för han glömde det när vi var där igår.

"glömde" är för övrigt ett ord som han kom på för någon vecka sen, och nu glömmer han allt precis hela tiden. han glömmer innan han ens hunnit glömma.

")
RSS 2.0