mitt sista inlägg här

Detta blir mitt sista inlägg på denna bloggen, den finns kvar ett tag till. min nya blogg (absolut inget tvång att läsa, men för den som vill) är emeliery.blogg.se :)


Over and out

!

jag har som sagt länge tänkt att jag skulle sluta skriva om barnen på bloggen, funderat fram och tillbaka, det är så himla roligt att få berätta och dela dom med mina vänner. jag har ändå en del besökare och det är ju fantastiskt roligt eftersom det är personer som frivilligt går in här och läser, jag gillar att folk får välja själva om dom vill veta vad vi gör om dagarna istället för att hela dagarna trycka upp bilder och information i ansiktet på vänner på Facebook. men det var när jag häromdagen läste denna artikeln i Mama som jag verkligen bestämde mig för att lägga ner!!





det är viktigt att man tänker både en, två och tre gånger på vad man lägger ut, respektera andras privatliv.

ett beslut är taget

när jag startade denna bloggen 2009 var det en kul grej och ett ställe där jag kunde skriva av mig lite. När vi blev gravida med Love i januari 2011 så blev det helt naturligt att jag skrev om tankar och känslor kring det i bloggen och nu när jag har 2 barn har det varit toppen att kunna gå tillbaka i bloggen och minnas vad vi gjorde för ett år sen exempelvis.

Jag är fullt medveten om att allt som läggs ut på internet stannar där för alltid och går aldrig någonsin att ta bort men jag har aldrig riktigt tänkt på det.

på senare tid har jag tänkt mycket på om jag vill ha det såhär och har kommit fram till att det vill jag inte.

Jag vill inte hänga ut mina barn på internet med information och bilder. Så därför har jag nu beslutat att ta radera bloggen!

det känns himla skönt och helt rätt mot pojkarna :)

jag försvinner inte helt från bloggandet :) jag har startat en ny blogg där jag tänker skriva om mig och vad som händer i mitt liv förutom mina barn!

Haha

en arg Love som tittade under lugg hoppade upp i soffan, spände ögonen i mig och sa:

"har du sett halsen!!!?"
"va?"
"har du sett halsen!!!!?"
"jag förstår inte vad du pratar om..?"
"HAR DU SETT HALSEN SA JAG!!.. till giraffen??"

igår byggde vi en giraff, som råkade spåra ur lite, förstår dock inte hur han kan ha tappat bort halsen på den.. ^^



Will update

nu när Will är 4 månader måste jag göra en liten update om hur han är och hur han har utvecklats.

han är extremt aktiv och ska vara med hela tiden, helst i någons famn, och man ska gå runt och bära honom. han är ju så himla tung så man orkar ju inte det dock. men lägger man honom på golvet rullar han direkt över till mage och börjar med krypträning. han jobbar bra med benen och drar in dom under sig men orkar inte riktigt med armarna viket resulterar i att när han skjuter ifrån med benen hamnar han på ansiktet och blir ledsen och arg.

har man honom sittandes i knät är det samma visa, går typ 10 sekunder sen börjar han spjärna med benen och vill stå eller försöka ta sig ner på golvet och så håller det på.

han blir glad när man pratar med honom och skattar allt oftare, gärna när han får se sin egen spegelbild eller om man sjunger för honom.

bita, bita, bita är det största intresset (efter krypträning) och han hugger allt som kommer lite för nära munnen, eller så grabbar han tag i saker själv, händer är en favorit.

tappar han leksak tittar han åt det håller den försvann, också om någon lämnar rummet tittar han efter oss.

man märker när han ammar att han är så nyfiken på allt runtomkring för minsta lilla ljud eller rörelse så måste han sätta sig upp och kolla vad det är.

det ska bli väldigt spännande och se hur han utvecklas nu de närmsta månaderna :D

4 månader

idag har vi firat vår lilla kille som blir 4 månader, han har fått en smakportion med gröt och jag måste säga att jag är så himla imponerad för han åt gröten!! visst lite hamnade ju såklart utanför han är ju bara 4 månader och åt med sked för första gången i sitt liv. L han spottade mest ut i början för att han inte visste hur han skulle göra. men W åt, svalde och klöktes och gapade efter mer :)

Vi tjuvstartade dock redan för någon vecka sen med att han fick sutta på lite melon, och banan har han också smakat!

vad är det med folk och familjeparkering

igår var jag på öppnis med E och efter åkte vi och tog en lunch på IKEA. jag kör runt för att försöka hitta en familjeparkering men alla är tagna, ser mig då om efter en parkering nära kundvagnarna, när jag vänt runt bilen ser jag att en familjeparkering precis blivit ledig. när jag är nästan framme kör det in en annan bil där och jag ser att dom inte har barn med sig så jag står kvar och blinkar som om jag skulle köra in på den parkeringen och tänker (fattar inte ens hur jag kan tro att någon skulle göra så men ändå) att om dom ser att jag står här kanske dom tar en annan.

det gör dom inte, det är en ung kvinna som kör och en kärring(jävel) åker med. jag rullar ner rutan och säger "ursäkta men det där är en familjeparkering" (tänkte att dom kanske inte såg det) kärringen tänder till och säger "jaha, och vad vill du säga med det?"

"Jag har två barn som jag ska packa ur och behöver lite mer utrymme för det!!"

"då får du hitta dig en annan parkering" säger hon

"Det finns ingen annan, jag har kört runt här och letat"

under tiden jag säger det vänder dom sig bara om och går mot ingången. jag sitter helt chockad kvar, fortfarande nu är jag helt mållös och vet inte vad jag skulle säga till henne om jag fick chansen att säga något mer men att det finns sånna respektlösa och egoistiska människor gör mig så arg!!

det fanns gott om platser runt omkring så jag ställde mig på en plats där det var 2 lediga på varje sida om bilen så jag hade gått om plats, dock inte när vi kom ut igen, då hade någon annan idiot ställt sig så nära att jag knappt kunde öppna dörrarna på pojkarna sida.

men alltså hade det varit jag som tagit den parkeringen utan barn och jag såg att någon annan behövde den hade jag bara sagt " oj det såg jag inte, jag flyttar mig!!" Hoppas hon snubblar och slår sig hårt!!

lugnet före stormen

sitter och kollar på nyhetsmorgon och dricker kaffe, havregrynsgröt med vanilj och hallon samt 2 knäckte ligger redan i magen. Will sover och det är helt lugnt, lugnet före stormen som man brukar säga. han kommer vakna när som helst så jag vågar knappt röra mig för att inte råka väcka honom någon minut för tidigt.
Love kommer hem från Öland om ett par timmar och jag måste säga att jag saknar honom lite nu ")

i förrgår natt sov W från 20-06 och i natt lite mer rörigt, somnade vid 22 någonting och vaknade flera gånger under natten, första gången vid 01.23 och sen ett par gånger till.



i eftermiddag ska vi fira min bror D som fyller år idag

ett barn hemma

när Will föddes var Henrik hemma med oss i 4 veckor, sen gick Love på dagis 15 timmar i veckan tills H gick på semester i 6 veckor. nu har dom 6 veckorna gått och idag började han jobba igen, men dagis börjar inte förrän om 2 veckor!!

med en trotsig snart treåring och en tidskrävande bebis känner jag väldigt ofta för att slita mitt hår, mitt tålamod är inte lika långt som förr och jag gör det så enkelt som för mig för att slippa bråka med L.

typ stannar hemma och kollar på TV, läser böcker och sånt, det är att komma hemifrån som är det svåra med honom. han vägrar klä på sig, springer och gömmer sig någonstans där det inte går att få tag på honom och om man ändå lyckas sparkar han så med benen att man inte kan få på byxor, lyckas man få i ett ben sparkar han smidigt ur det igen och springer iväg, och så håller det på tills någon av oss ger upp.

samtidigt går det inte att bara vara hemma heller, det är som att stänga in en slädhund i ett litet rum, han behöver springa av sig sin energi. jobbig ond cirkel det där!

idag fick han följa med farmor och farfar upp till kroken för att ge mig lite avlastning och jag är så otroligt tacksam!!

så idag har det bara varit Willsen och jag, eller mest jag för han sov (helt otroligt) mellan 11.15-14.45





när Henrik slutade jobbet möttes vi upp i stan och gick och åt kina, gott gott! Och köpte en present till min bror.

olika

jag jämför allt, precis allt med hur Love var som bebis. inte så konstigt kanske för jag "vet ju inget annat". Will och Love är så himla lika på många plan men även så olika på andra.

tex när det gäller att åka vagn. L somnade alltid i vagnen, Inga undantag, vagnen var alltid ett säkert kort. W sover endast i vagnen om det är sovtid, annars ligger han vaken. nercabbat ska det vara också så han kan titta ut, suffletten är dötrist att ligga och glo i och cabbar man inte ner blir han vansinnig.




han är väldigt aktiv och ska vara med överallt, sover i princip aldrig och bara korta stunder för att inte missa något. ligga på golvet och bara va var inget alternativ innan han kunde rulla, nu går det bra en liten stund, bästa är att gå runt med honom så han får vara med och titta. precis som L var!!

ikväll har han varit helt tokig, så himla arg, han har skrikit helt hysteriskt, magknip har man hört att det ska vara då, men W är bara så extremt trött när han skriker så. försökte söva honom i vagnen men det gick inte, vagga, vyssa och gunga var heller inge bra. när jag skulle natta L med tandborstning, läsning och allt vad det innebär var jag tvungen att lägga W i sängen en liten stund. 15 sekunder tog det den hade han slängt sig på sidan och tokdäckat. får se hur det här går nu.
RSS 2.0