spontan utekväll

 Igår åkte jag till jobbet för att prata lite angående framtiden. Och nu är det bestämt att jag börjar jobba helger i september men kanske blir det redan en smygstartat i augusti :) ser mycket fram emot det!!
 
T & E frågade om jag var sugen på att hänga med till krögers på kvällen och det ville jag ju självklart. Även om jag älskar att umgås med andra mammor och prata barn och allt därtill så är det riktigt skönt att träffa kompisar som inte har barn och prata om annat skoj :) 
 
 
Jag hade så himla roligt, men när klockan blev typ 22.30 och jag märkte att min mobil hade dött så kände jag att det nog var säkrast att åka hem  ^^

vägning 6 veckor

igår var det återigen vägning med W, eftersom han vägde mer än vad L gjorde när han föddes så har jag hela tiden sagt till alla att W är större än L var "i samma ålder", men nu tittade jag efter och så fel jag hade.

När L var 6 veckor vägde han 5865 g och W väger bara 5180 g och är 57,5 cm.

men så ammade jag L dygnet runt också!! Det gör nog mycket att W tar nappen mellan matningarna samt sover hela natten utan mat 3 av 4 nätter :)

6 veckor

Idag blir vår lilla W 6 veckor!! När L var 6 veckor gjorde jag en liten jämförelse från nyfödd till 6 veckor senare, oj vad dom växer snabbt ändå :) 
 
Love 
 
 
Will
 
 

mors dag

Idag är det mors dag, och eftersom jag har två riktigt fina pojkar så är det ju även min dag :) så värst uppvaktad har jag ju dock inte blivit, det inser man särskilt om man har facebook & instagram, men en trevlig dag har jag haft iallafall. 
 
Eftersom Henrik har jobbat i helgen så bjöd jag in mig själv hem till min mamma, min mormor och bror R kom också dit så det blev riktigt trevligt :) 
 
På eftermiddagen när H slutat blev det även en vända hem till svärisarna på lite mat och fika. Vi passade på att lämna båda barnen där en stund och åkte och handlade själva, så himla skönt!! 

sicken fredag

Denna morgon började som de flesta klockan 05.30 med att W vaknade och var hungrig :) en timme senare väckte jag övrig familj sminkade mig och gjorde frukost till L. 
 
I morse var det nämligen VIP-shopping på H&M och jag passade på att köpa lite amningslinnen till mig och några shorts till L. 
 
Därefter gick vi vidare till måsen, Henrik hann också stanna en stund innan han var tvungen att åka vidare på jobb. E & W kom också dit så det var roligt, efter några timmars lek gick vi en sväng på stan för att söva våra barn.  
 
Efter att vi sagt hej då till sällskapet så gick vi hem och fyllde på med lunch och så gick vi bort till lekplatsen och hade picknick, L var extremt exalterad över att det var en picknick för det betyder ju att man ska fika :) 
 
 
 
När H kom hem från jobbet åt vi tacopaj, så gott. Bästa fredagen på länge ^^ 

tisdag

Jädrar vad varmt det är nu, alla pratar väder överallt och tycker det är så skönt, inte jag!! Jag älskar också sol men inte värme, jag tycker inte om att behöva gå i shorts och linne och ändå svettas. Och med kroppen jag har nu känns allt bara ännu värre, bor i svarta långbyxor och långtröjor, är inte alls bekväm och vill inte behöva visa upp den för någon. 
 
Lagade riktigt god middag igår iallafall, kycklingwok med ananas, gott gott! 
 
 
 
På kvällen hade vi tandläkartid med Love, han ville inte sitta i stolen men var så duktig och gapade fint, och hade jättefina tänder, med någon avslagen flisa här och där efter att han har ramlat, men inget som är någon fara. 

SM dag 2

Idag var det final, så himla roligt att se alla fina program och duktiga drillare!! 
 
W var hemma med Henrik på förmiddagen men på eftermiddagen tog jag med honom bort till hallen, tur för mig så sov han större delen av tiden men vaknade lagom till prisutdelningen. 
 
 
 
senior teamet var så otroligt bra idag att jag fick rysningar över hela kroppen och jag är så glad att jag fick se dom idag, eftersom jag missade dom igår. 
 
 

SM dag 1

Jag är så glad för att drill SM hålls i Kalmar i år så att jag kan gå och titta, W vaknade som han brukar vid 05.30 (somnade även som brukligt vid 22.30), min plan var att tanka upp honom precis innan jag gick hemifrån men då han somnade om igen vid 07.30 och sov gott när jag behövde gå fick vi ändra i planeringen lite, H matade honom när han vaknade och nästa gång det var dags gick jag hem och ammade, tur hallen bara ligger ett stenkast bort. 
 
Jag missade tyvärr massor av program jag gärna hade velat se men så är det när man har en nyfödd, jag fick även komma hem något tidigare än tänkt då W bara skrikit hela dagen och L vaknade upp från middagsluren med värsta astma-attacken och var jättedålig. det är jobbigt att vara ensam med båda!!! 
 
Sen var det Henrik's tur att ha roligt och han åkte iväg på personalfest, jag packade ner barnen i pansarvagnen och så gick vi till hemmakväll och hyrde film och köpte lite godis :) Madagaskar 3 blev det, jag hade verkligen högre förväntningar på den "/ 
 
Imorgon kör vi dag 2 i hallen och finaldag ") 
 
 

pansarvagnen

Idag på förmiddagen var vi på öppnis. Det var Therese som bjöd med oss (annars hade vi nog inte kommit utanför dörren före lunch) L och M lekte och jag fick träffa lilla P för första gången, en otroligt söt liten gosse :) W och P kommer nog bli lika bra kompisar som M och L är.
 
Vi tog syskonvagnen dit, eller pansarvagnen kanske jag ska kalla den, barnen väger ju typ 20 kilo tillsammans plus vagnen, och att den är så bred gör att det blir ännu tyngre att typ styra, men så otroligt skönt att kunna dra runt på båda två själv utan att en av dom sticker iväg åt ett annat hål!
 
 
 
Efter öppnis så gick jag in på Coop och köpte lite fika till imorgon då Henrik ska till skälby med barnen, sen passade jag på att gå in till stan när jag ändå var ute, W behöver en keps, och jag hittade en så söt på H&M, den passade honom perfekt. 
 
Jag tog även en kvällspromenad med W i den otroligt fina vädret, superhärlig!! 
 

bebismys

Skrev jag igår att W sover hela natten!? Jag tar tillbaka det, snacka om att man inte ska ropa "Hej". Han somnade igår kväll vid ca 21.30 och vaknade när Henrik kom hem från jakten vid 02.30, det brukar ta ca 1 timme med amning och blöjbyte innan han somnar om, men fick inte honom att somna förrän 05 igen, då var jag rätt trött, han vaknade redan vid 06.30 igen, ögonen gick i kors. Vi får se hur natten blir. 
 
Åkte över till Öland och hälsade på Alex och lilla T, så otroligt söt liten kille, kul också att det skiljer exakt 1 vecka mellan honom och W. 
 
 
 
 
När jag hämtat hem L var det dags att börja med maten, jag håller på att fjäska inför mors dag och har lagat mat hela veckan, hehe tänkte göra kalops idag, men oduglig som jag är i köket fick Henrik ändå styra upp det hela när han kom hem, det blev riktigt gott till slut iallafall :) 

äntligen syskonvagn

Idag på morgonen när vi lämnat Love på dagis så gick Will och jag vidare till bvc för vikt och längd. 
 
Och snacka om att man har röd mjölk för lilleman väger nu 4755g och är 56 cm lång. Vi pratade även om att Will skriker så mycket och försökte reda ut vad det kan vara, men det verkar inte som att det är magknip, iallafall inte hela tiden eftersom han inte är helt otröstlig, sover hela nätterna, och är nöjd när han äter, en blandning av trötthet, behov av närhet och hunger typ. 
 
Han har dock varit lugn ganska långa perioder idag ibland flera minuter och har börjat smålé lite grann, så  skönt kanske vänder det nu. 
 
När vi hämtade hem L så bar jag W i bärselen, skönt att kunna hämta Love med vagn, men på vägen dit så ringde babyproffsen med goda och dåliga nyheter. Vagnen hade film fått hem för 2 veckor sen men det var mjukliften som dröjde, och nu hade dom fått veta att den var slut och skulle dröja 4 veckor till.  Men som tur var hade dom en annan lift som jag kunde få låna så länge tills min kommer hem, så äntligen har vi hämtat den och nu kan jag gå ut med båda barnen i vagn!!  
 
  
 

on my own

I onsdags återgick Henrik till jobbet igen efter 4 veckor hemma, vilket innebär att eftersom Love går på dagis tisdag-torsdag, så är idag första dagen som jag varit ensam med barnen en hel dag. 
 
Tur att det regnade idag för syskonvagnen vi beställde på babyproffsen för 2 veckor sen har inte kommit än trots att den skulle kommit förra fredagen.. 
 
Vi har bara varit hemma idag och det har varit så himla skönt, slippa bråka och brottas med L för att få på honom kläder, och han har verkligen varit snäll och gosig hemma idag. 
 
Värre är det med lillprinsen som för det mesta skriker, så det är amma, amma, amma, bära, guppa, gunga och vyssa honom jag gör mest hela dagarna, men vi älskar honom galet mycket ändå, och han har faktiskt små stunder han är lugn också, tyckte mig till och med kunna skymta ett leende idag också :)
 
 
 

hektiskt måndag

igår hade vi lyckats boka in massor med saker på en och samma dag, jag gillar egentligen bara att ha typ en grej att göra per dag, blir så stressad annars. men nu blev det som det blev, vi började med vägning av lillebror som går i storebrors fotspår och går spikrakt uppåt :)

Vi passade även på att gå in en stund på öppnis så L fick leka av sig lite, han och Henrik gjorde en drake medan jag och W gjorde hand & fotavtryck i gips.

sen var det dags att åka och lämna L hos hans farfar då vi skulle gå på utvecklingssamtal på dagis, det är så grymt roligt att få höra om allt dom jobbar med där och att Love trivs så himla bra :)

när mötet var över åkte vi vidare för att skriva på papper så att H nu även är W's pappa på alla sätt och vis!!

skönt att ha det avklarat.

framgång med flaskan

i eftermiddag var vi hemma hos svärisarna och åt lite mat, mycket trevligt :) annars har det inte hänt mycket spännande idag.

Henrik och Love har byggt ett jättehögt torn med duplot.. ett par gånger, Will och jag gick till affären och köpte ett födelsedagskort till födelsedagsbarnet vi ska fira imorgon, L hjälpte till att bada lillebror och råkade(?) hälla i en hel flaska babyolja.

tänkte också att vi skulle börja flaskträna W ikväll och göra det en gång om dagen, vill så gärna att han ska kunna ta flaska så man får möjlighet till fritid ifall det skulle behövas någon gång. ville inte slösa på min utpumpade mjölk ifall han inte skulle ta den (vilket han inte gjorde häromdagen när han vaknade mitt i pumpningen och då fick äta det jag pumpat ur, men tokvägrade) så jag gjorde 60ml ersättning.

han smaskade i sig de 60ml som ingenting, men ammade lite direkt efter innan han slocknade. får se hur länge han sover innan det blir nattmat, det är jätteolika från dag till dag, går allt mellan 1-6 timmar från att han somnar för natten till första matningen.

Henrik är iväg och jagar och båda barnen sover så lika bra att jag också går och lägger mig :)

valborg

igår var det sista dagen på april och valborg, Love gick sin andra dag på dagis efter att ha varit hemma med oss i 3 veckor, så skönt, han älskar att vara där och har längtar dit under ledigheten.

Henrik och jag var på Bvc för att väga Will, förra onsdagen vägde han 3845 g och var 53 cm lång och nu efter en vecka väger han 4135 g och är 54,5 cm lång.

Vi bojkottade majbrasan och grillade korv hemma hos mamma istället :)
RSS 2.0