höstpyssel

tidigt i morse åkte Henrik upp till jaktmarken för att fixa inför älgjakten, Love och jag började skopa ur pumpan jag köpte i fredags. L var så duktig men tröttnade snabbt och lekte med hans nya häst istället :)






jag tänkte att jag skulle göra så att pumpan såg glad ut och inte läskig så inte Love skulle bli rädd för den, men trots smilgroparna så misslyckades jag. L sa "nej, nej umpa" och höll för ögonen.





:)







2-årskalas 1

min mamma åker till Rhodos imorgon så vi bestämde att vi skulle fira Love's födelsedag idag istället för nästa helg då hon inte är hemma.

vi hade kalaset ute hos mamma, med goa kanelbullar och chokladbollar som Henrik och Love var uppe och började baka vid 07 imorse.




samt gino med glass, så himla smaskens :)

inte nog med att vi hade ett himla trevligt kalas så fick han så fina presenter också.

ett pussel med Pippi, strumpor med Pippi, en tröja, en liten bildbok med massa djur i, boken castor bakar samt ett bidrag till en ny cykelhjälm.






innan vi åkte hem sprang Love av sig lite på tomten och kollade in mormors traktor. han var så fascinerad av den, han bara sprang runt och utbrast "too tato"

så bra dag, nästa helg kör vi kalas nr 2.

bästa vän mys

direkt när jag slutade jobbet klockan 18 så åkte jag och Emma över till Öland för lite fredagsmys bara vi 2, det har inte bara varit vi två på nio månader så det var välbehövligt från min sida :)

vi åkte till arontorp och åt kroppkakor och köpte en pumpa som vi själva plockade ute på åkern.




sen åkte vi vidare till ekerum där det finns en riktigt mysig höstmarknad, kom hem med farligt goda kanderade cashewnötter, och en supersöt käpphäst till Love.

bästa kvällen på mycket länge!!

härliga höst

idag är en bra dag, bästa höstvädret och jag har gjort en liten höstuppfräshning genom att färga håret, måla naglarna och när färgen satt i passade jag på att raka benen också, inget man gör varje dag nu när det bara är långbyxor som gäller :)

tog en liten promenad in till stan och lunchade med mamma, mycket trevligt!





dagens låt: wrecking ball- Miley Cyrus

gianotti-crosti syndrom

Love's utslag blev värre under natten och i morse när han tog tag i sin lilla pall bara skrek han av smärta, då såg jag att hela handflatorna var fulla av "blåsor"

ringde vc och när vi kom dit sa dom att det inte var vattkoppor eller svinkoppor (tack och lov).

han fick diagnosen gianotti-crosti syndrom och är tydligen ganska ovanlig, läkaren var tvungen att gå iväg och läsa på innan vi fick veta vad det beror på och hur man ska lindra det.

det visade sig att det beror tydligen på förkylningen och går inte att göra någonting åt, det kan ta 2-6 veckor innan dom försvinner. dom smittar som tur är inte så det var ju lite typiskt att jag avbokade klipptiden iallafall.

innan vi gick hem frågade läkaren om han fick visa upp Love för hans kollegor som värsta cirkusattraktionen, eftersom dom inte såg detta så ofta. och trots att vi presenterade honom som Love så frågade läkaren "kliar hon mycket?"

som sagt han behöver klippa sig ^^

vattkoppor?

Love har varit förkyld i 3 och en halv vecka, iom astman behöver man bara nämna förkylning för hans små öron så har han fått den, och sen släpper den aldrig!!

så när han fick lite feber i förrgår så trodde jag att det var pga det. när han imorse fått några utslag trodde jag det var sojan som spökade. men det blev bara mer och mer över hela kroppen under dagen och det ser inte ut som exem utan är små vattenfyllda blåsor. dom sitter även på läppen, och i handflatan, det gör inte exemen.

ringde 1177 och rådfråga och hon tyckte det lät som vattkoppor, svårt att bedöma över telefon men det är inte så pass "allvarligt" att vi behövde åka in så då är det svårt att få en diagnos.




det är bara att vänta och se, det verkar även som att han har ont i munnen för han vill inte äta något, och bara gråter.

får ringa och avboka Love's klipptid som vi hade på lördag, typiskt då han verkligen, verkligen behövde den men får taa det när han är bra igen :)


Elmo!

Love och jag kröp ner i sängen i eftermiddags och kollade på Elmo, lägligt nog hade L Elmo på tröjan också, samt under armen. Love kallar honom Balmo^^




framtida pizzabagare

Henrik & Love har gjort pizza idag. L la på fyllningen och han var så duktig, om han fick lägga på det han tyckte skulle vara på. jag ville ha soltorkad tomat på min, men det tyckte inte L så dom plockade han bort ^^ samt åt han nästan upp alla min körsbärstomater innan den kommit in i ugnen.





det är inte lätt att göra pizza till L eftersom han inte kan ha ost på sin, och osten gör ju typ hela pizzan.

slutresultatet blev riktigt gott iallafall :)

Love var så rolig för han satt hela tiden framför ugnen när pizzorna var inne och sa "ojojoj, bam" (varmt).



vinterkläder-check!

så skönt att ha det fixat. Nu har Love både vinteroverall och höst/vinterjacka.

overallen blev en Didriksons och den fick han av farmor & farfar. den kommer bli perfekt i vinter, och den har även förlängbara armar och ben så han kommer antagligen kunna ha den även nästa år, 2 overaller i en är ju super.




jackan hittade vi på Kappahl, den blir riktigt bra när det är för varmt för overallen eller om man ska åka och handla eller dyl.





det är en lättnad att ha detta inhandlat nu, det är bara vinterskor, mössa, väntar och sånt kvar :)

ny stol

när jag vaknade imorse var det första jag tänkte "idag ska vi köpa en ny stol till Love"

och det gjorde vi. det blev denhär från brio!



RSS 2.0