Helgen.

igår åkte Henrik och jag upp till Byxelkrok på Öland för att kolla på svärföräldrarnas nya sommarhus :)

vi åt lunch, slappade, gick ner till hamnen/stranden, åt glass och grillade, mycket trevligt!











glass storlek liten, är nyfiken på hur stor en stor glass var!


i lördags grillade vi hos min mamma, dock inga bilder därifrån, mysigt- dock ösregn

dagen har tillbringats på möllstorps på öland tillsammans med Elin och Theresia så nu är jag mycket solbränd, 4 dagars ledighet har jag blivit bortskämd med, så i morgon måste jag tillbaka till jobbet igen :)

god natt

V.27

idag är det vecka 27, 13 veckor, 97 dagar kvar till beräknad förlossning :)

nu känns det verkligen att det går frammåt, även om det är långt kvar så går det faktiskt frammåt!!





nu känns det som att jag inte kan bli större, men på 13 veckor kan man nog bli hur stor som helst, får rysningar när jag tänker på det, tycker det kan räcka nu.


midsommar har jag firat med familjen, jättemysigt, och ikväll har jag bara legat i soffan med Henrik :)

Rökning under graviditet

flera gånger i vecka ser jag folk som röker tillsammans med sina barn, jag tycker att det är dåligt och oansvarigt av föräldrar och även övriga människor att röka tillsammans eller i närheten av barn, tillräkligt stora barn kan gå därifrån, men att som blivande mamma röka med en liten bebis i magen är för mig det värsta som man kan göra mot sitt barn, innan det har kommit ut.

jag förstår inte hur man tänker, hur man kan vara så självisk och inte tänka på barnets bästa.

alla kan sluta och jag vet att det kan vara förbaskat svårt att sluta, men alla kan det vet jag, man måste bara ha rätt inställning och viljan. Och om man inte inser att man ska sluta för sin egen skull innan man blir gravid så kan man väl för böverlen sluta för ett stackars litet okyldigt barn, ditt barns skull.

jag har alltid vetat om att man inte ska röka när man är gravid, jag har inte riktigt vetat varför, men att det inte är bra för barnet fattar man ju, och jag har alltid sagt att jag ska sluta när jag blir gravid, men när jag läste i min bok som jag har om barn så hittade jag dessa 9 punkter som som jag blev riktigt illamående av att läsa

detta kan rökning under graviditet ge ökad risk för hos bebisen:

- Syrebrist hos barnet, upp till 12 timmar efter rökningen
- Missfall
- Försämrad fostertillväxt
- För tidig förlossning
- Avslossning av moderkakan
- Fosterdöd under graviditet
- Plötslig spädbarnsdöd
- Astma och luftvägsinfektioner
- Allergier


är det värt att eventuellt utsätta sitt barn för allt detta bara för att själv få ta en ciggarett


själv tog jag min sista cigg 25/1-11 dagen efter gjorde jag mitt tredje positiva graviditetstest (jag vet jag har också undrat varför man gör så jävla många, visar det positivt så gör det.. men det är jävligt svårt att tro på dom när man sitter där själv).

och jag kommer aldrig i hela mitt liv utsätta min lilla bebis för cigg som jag röker, varken nu när han ligger i magen eller sen när han kommit ut!!

det är verkligen inte värt det, man förstår inte hur ofräsht rökning är tills man inte är rökare själv, nu äcklas jag helt sjukt mycket av andra rökare, usch och fy, dom luktar ju satan och gammal fimp, pratar som Tony Irving och har gulaktig svampig hy! Fy!
 


i brist på passande bild till inlägget, lägger jag upp en på vårt fina lilla hjärta





det var bara det jag ville säga, nu ska jag måla naglarna rosa, i morgon är det midsommar och jag ska äta potatis som henke har satt och jag plockat upp :)


Söndagen

igår var det söndagsmys, jag jobbade till klockan 15. sen åkte jag hem och hämtade henke, vi åkte in till stan för att äta kinamat, efter det var det matkoma i soffan en sund.

men då blev jag så trött så vi var tvugna att komma igång lite igen så jag började städa här och henke badade Allis, som verkligen var i behov av ett bad, i morgon går vi på och trimmar honom lite så han blir sommarfin i pälsen :)





och så har henke och jag spelat minigolf, mycket roligt och jag vann ju självklart





haha superförvånad att bollen gick i " )

på fredag är det midsommar!

en hel del kuddar.

nu när jag bäddade in nytt i sängen kom jag att tänka på att vi har en hel del kuddar i sängen, jag vet att många av mina vänner tycker att jag har många kuddar när jag sover, 4 stycken, men då ska ni veta att min kära vän henrik har 7 stycken när han sover




visserligen travar jag upp mina på hög och sover så, medans henke vet jag inte riktigt vad han gör med alla sina, varje kväll bygger han upp någon slags fotöljkoja med sina sen somnar han så, men när man vaknar på natten så sover han på sin arm kuddarna ligger utpridda lite överallt, hälften ligger på golvet, en uppepå mitt huvud (henke snarkar värst av alla i hela världen och jag är mycket snark-ljudkänslig) och resten runt omkring i sängen..




det bästa, skulle aldrig ligga skönt i sängen om jag inte hade mina 4 kuddar att sova på, inget konstigt alls tycker jag, kanske är det så att mina axlar är jättebreda så jag skulle ligga med huvudet i luften när jag ligger på sidan om jag inte hade alla mina kuddar :)





magen :)

jag undrar vilket datum han tänker komma ut..

Frukost

vaknade vid 5 i morse och kunde inte somna om, bebis var superaktiv och slog runt åt alla möjliga håll och sparkada massa, supermysigt, men det höll mig vaken till 7 och då somnade jag äntligen om igen :)

jag är ledig idag så jag la ner lite extra tid på min frukost :)


jordgubbar med fil, tycker iallafall jag är godare än med mjölk,
äggmackor och Irish Cream kaffe






har även köpt en mössa och en filt till lillkillen som jag kan passa på att visa.






i eftermiddag ska vi på besök på förlossningen, efter det är det föräldrarträff. när det är slut ska vi åka till Elins studentskiva :)

trevlig tisdag alla :)

barnmorskan!!

var hos barnmorskan idag.. har fruktat denna dagen ända sen jag var hos henne första gången på hälsokontroll i februari, då hon strängt spärrade ögonen i mig och sa att jag max, max, max!! fick gå upp 10 kg under graviditeten.

visste egentligen vad som väntade efter att ha levt på ingenting och kräkts efter varje måltid i alldeles för lång tid, och så helt plötsligt kom matlusten tillbaka och jag fick behålla det jag åt, vilket gjorde mig så glad att jag åt allt som kom i min väg..

exakt 10kg hade jag gått upp tills idag "w så nu har hon satt mig på hårdbantning,. hehe ne men nästan.

jag hade ingen järnbrist och allt annat såg mycket bra ut, tillochmed magen var normalstor, det var jag också rädd för, att magen skulle vara på tok för stor, jag har ju störst mage av alla i föräldrargruppen och ska ha min bebis sist, det kan ju kanske bero på de där 10 kilorna..


ganska sjukt egentligen att man kan bli så stor på så kort tid,
när denhär bilden togs var jag i vecka 6 (fast jag visste inte om det än då)




och så nu då, v.24




jag tycker iallafall att det är helt galet, ska dit om en månad igen och då ska jag baskemig inte ha gått upp mer!!

jag skrattar varje gång jag ser mig i spegeln..

varför skulle jag på det, kunde jag inte bara låtit det vara!?

gav mig på att slinga håret blont idag, det skulle ju bara bli lite sommarfresht..

före



megautväxten "o





efter att jag hade slingat ungefär halva håret tröttnade jag och bara kletade i resten lite..
samt att jag hann kolla på hela project runway innan jag kom på att jag hade färgen i håret..


nu (och håll i er nu) ser jag ut såhär "w



känner mig som 14 år igen.. men har jag luggen åt vänster stället är det inte lika illa iallafall.. (det är tvärtom i spegeln)




fick ändå en hel del positiva kommentarer om det idag, men jag vet ju att alla inte är lika ärliga som jag ;P

aja nu får det vara för jag orkar inte göra om det..



Barnvagn- check

Då var barnvagnen köpt :) skönt!











oj, vad jag har kört, och kört den nere i källaren nu :)

bebishoroskop

mamma är på roadtrip med mormor, så jag är katt&hus vakt som vanligt, men vanligtvis brukar henke vara här med mig, fast att han är sjukt allergisk mot katt, men nu ska han jaga varje kväll hela helgen så jag blir ensam här i mörkret på vischan.. 


i brist på annat att göra tittade jag runt på diverse sidor på internet och hittade en med bebishoroskop, jag tror ju inte jättemycket på det men det kan vara kul att spekulera lite i vad det är för en personlighet jag går och bär runt på.

enligt BF så ska han bli en våg, men man vet ju aldrig när han har tänkt att komma ut så jag lägger upp jungfrun också ifall han kommer lite tidigare.


JUNGFRUN (24 aug – 23 sept)

Detta är ett noggrant barn – jungfruns detaljseende är värdefullt, men behöver kombineras med förmågan att priotera det som är viktigast. Renlighet och ordning är viktigt och jungfruns inneboende kräsenhet kan göra att dessa barn är petiga med maten. Jungfrun älskar att vara tillags och att bli nekad eller bortstött kan sätta djupa spår. Hon eller han är nyfiken, vetgirig och lägger gärna manken till när det gäller att lära sig något nytt.

Nyckelord: Analytisk, skicklig, effektiv, kritisk, noggrann, exakt, metodisk, försiktig och blygsam.

Föräldratips: Jungfruns självförtroende växer i takt med det beröm som ges.



VÅGEN (24 sept – 23 okt)

Dessa barn älskar skönhet och harmoni. De tar sig ofta an en medlarroll, eftersom de har svårt för oenlighet och orättvisa. Emellanåt kan de verka obeslutsamma, men det är vanligtvis för att de försöker tillfredsställa alla på en gång. De är rättvisa, ärliga och diplomatiska, men kan vara envisa. De är sällskapliga och trygghetsälskande; lojala vänner och följeslagare.

Nyckelord: Estetisk, kärleksfull, samarbetsvillig, harmonisk, rättvis, sällskaplig och med en förkärlek för jämlikhet.

Föräldratips: Gör inte misstaget att tro att den milda vågen kan fås att göra saker mot sin vilja!


källa: se.babycenter.com

ja vi får se hur dan han blir :) både Henrik och jag är välldigt sugna på att träffa honom iallafall!

v.24

idag går vi in i vecka 24, och tiden bara springer iväg ändå känns det som 100 år kvar men sålänge man jobbar så går tiden superfort :)



jag kan ligga hur länge som helst och bara titta på magen hur han rör sig därinne, tröttnar aldrig.

föräldrarträff och kalas!

första träffen med föräldragruppen idag :)


precis efter mötet så åkte vi till Viktorias vilohem i borgholm på öland för att fira min kära lilla mormor som fyllde 80 år igår :) Dick skämtade lite om att vi kunde lämna henne på vilohemmet sen, men då sa mamma att det skulle vi inte, det var bara middag.

jag och mormor



det är alltid svårt att få till en bra bild när hela familjen ska va med
detta blev iallafall den bästa, här har vi familjen Rydell 
jag, mellanbror Dick, mamma och storebror Robin








efterätten- jordgubbar med glass var supergod.





den här bilden får avsluta detta megalång och kanske lite tråkiga inlägg

RSS 2.0