glossybox

Alla som känner Henrik vet ju också att han inte är den romantiska typen. omtänksam är han verkligen, han lagar alltid god mat, ställer alltid upp och bryr sig verkligen om mig och Love. men dethär med spontana (och arrangerade) presenter är han inge vidare på, man måste vara väldigt specifik för att man ska bli riktigt glad på födelsedagar och julaftonen ^^ (jag älskar honom otroligt mycket ändå)

idag fick jag ett paket från glossybox, från Henrik :) han har fixat en 3 månaders prenumeration till mig och jag är så otroligt glad för detta, det trodde jag aldrig om honom :) han kan ändå!!



så himla roligt!!

storstäd

hela dagen har gått åt till att storstäda idag, om hallen såg ut som den gjorde igår så kan du bara tänka dig hur resten av lägenheten såg ut, la du märke till potatisen som låg bland skorna? typ den nivån var det överallt!!

Henrik började sent så efter frukost blev det ganska effektiv städning, när han åkte till jobbet blev det rensning, sortering och plock resten av dagen.

på eftermiddagen kom Sofia hit på lite härligt gäng och snack. riktigt trevligt då vi ses så sällan, Love var lite tveksam i början och ville visa S att jag minsann bara var hans, men sen busade dom rejält och S fick till och med både avskedskram och hejdå vink vid dörren 😊

nu har vi fruktmys med clementin och äpple.

muggar 💝

jag bara älskar muggar, om jag hade ägt muggarna som följer hade jag aldrig ställt in dom i skåpet för dom är så fina.

dessa är från Tillberg, det finns så mycket mer fint men domhär är bland favoriterna





249:- st på cervera

från Maria Liliegren och helt fantastisk, finns i fler färger



499:- houseofhedda.se

pip studio som jag har önskat mig så länge









115:- st houseofhedda.se










149:- st houseofhedda.se

vill ha!!

haha

kul att jag skriver om ett kaos som inte ens syns för att jag har zoomat in bilden 😄

såhär såg det egentligen ut för er som höjde frågande på ögonbrynen 😜



ledig söndag

bebisar och småbarn kan ju som vi alla vet inte klockan och det är ju extra drygt dessa dagar då man ställer om klockan, Love däremot fattade grejen och sov till 07.20 idag alltså "egentligen" 08.20, han som nästan alltid vaknar 06.30-06.50 annars.

Vi åt världen bästa frukost amerikanska pannkakor med hallonkesella och blåbär 😛 mätta i magarna åkte lilla familjen ner till kollo och plockade de sista äpplena och plockade in utemöblerna.






Love som i vanliga fall är ett utebarn, blir ett litet stugbarn när vi är på kollo, han hänger jämt inne och håller koll på att allt är som det ska.




här tog jag en spontan bild precis innan jag gick ut, ogillar att se ut som jag är i vecka 32 när jag bara är i vecka 17 och det i princip bara borde börjat synas 😒 när kunder på jobbet frågar när jag "ska ha" är det faktiskt pinsamt att säga april, se dom tänka efter och inse att det är ett halvår fram. nu ska jag ta tag i tvättkaoset i bakgrunden som stått sen i torsdags!!



lördag

idag var det öppning/stängning för min del på jobbet, det var rejält drag idag och mycket att göra, kul.

vid 16.45 när jag stod i kassan blir allt helt plötsligt kolsvart, hela butiken, kassorna, allt bara dör. strömavbrott! Vi fick fösa ut alla kunder och avvakta utanför butiken. efter ca 40 minuter beslutade vi oss för att stänga för dagen, det lät inte som att strömmen skulle komma igång igen på ett bra tag och vi hade bara ca 30-40 min kvar ändå innan stängning.

på vägen hem såg jag att hela stan var mörk, Inga lampor lyste någonstans. och hemma hade H tänt ljus i hela lägenheten, mysigt.

vid 18-tiden kom strömmen tillbaka igen, så skönt. Henrik åkte iväg och storhandlade och jag och Love myste hemma.

glöm inte att ställa om klockorna ikväll!!



trots

trodde tvåårs trotsen skulle typ trappas upp eller komma mer smygande, och iom namnet "2-års trots" så var jag ju beredd på att den skulle komma, men ändå så känns den som en käftsmäll, jag är lite i chock.

ingenting passar, han säger nej och inte till precis allt, kläderna är alltid fel och när man lyckats brotta på honom dom så bara sliter han av dom igen, samma med ytterkläderna.

vid frukosten i morse vägrade han sitta på hans stol och skulle sitta på min, jag bytte stol så han fick en vanlig men det var inte bra, han skulle sitta typ på mig helst, när jag väl fått honom att sitta på stolen så började bråk om sked och smörknivar, utan att behöva gå in på detaljer så slutade det med att L fick äta med smörkniven som sked.





tålamod brukar vara mitt mellannamn men just nu är det väldigt kort och det behövs inte mycket för att jag ska flippa ur.

v16 vs v16

nu var jag +14 kilo(!!!) när jag vägde in mig med lillesyskonet jämfört med när jag vägde in mig med Love samt att jag har ätit som en häst denhär gången, vilket jag inte gjorde med L, då jag istället gått ner 2 kilo i vecka 12.

men här är iallafall en bild från v.16 med båda.

lillesyskonet till vänster, Love till höger.



nu ska jag slutföra mitt kaffe sen blir det jobb!

ny mark

klockan ringde tidigt imorse, ledig dag, men Love hade fotografering med dagis idag. Henrik började sent så det var lite mysigt att lämna L tillsammans :)

under tiden fotograferingen höll på åkte vi och handlade en sväng sen var det dags att hämta hem pojken igen.

på eftermiddagen vart det dags för porträtt, det höll till på ett annat dagis så Love var helt vild över att vara på aldrig tidigare utforskad mark och ville inte gå hem.





kusindop

idag var det dags för kusin L's dop. han var jättefint klädd i samma kläder som Love hade på sitt dop, kostymbyxor, väst, och lackskor.

Love var också ordentligt stilig, han fick fixa frisyren tillsammans med pappa.








det var en mycket trevlig ceremoni :)

jobb imorgon igen, god natt.

höströj

igår mådde jag jättedåligt och låg nerbäddad hela dagen, frös och var helt utslagen.

idag har jag mått mycket bättre så det var ingen influensa som hoppat på mig, vi började dagen med frukost tillsammans hela familjen, finns inget bättre sätt att starta en dag på.

sen åkte vi ner till kollo där det var dags för höströjning. vi krattade löv och plockade upp alla äpplen som ramlat ner på marken, samt massor av de som satt uppe i träden.



det blev en hel del. Love var så duktig och hjälpe till lite här och var med både krattning, äppelplock och lite annat.






när vi kom hem malde vi kött från älgjakten och pressade juice på några äpplen, som vi bland annat frös in till isglass.

nu har Henrik åkt iväg på personalfest och lilleman sover så jag har lite egentid i soffan :)

älskade lillesyskon

det har hänt någonting jättestort i vårt liv!

den 28 juli fick Henrik och jag veta att vi ska få en bebis till våren!!

vi är så himla glada och ser så mycket fram emot lillesyskonet som beräknas födas den 9 april :)




jag har precis som när jag väntade Love mått riktigt dåligt och varit tvungen att bara sjukskriven från jobbet, därav den något tunna uppdateringen här. jag mår tack och lov inte så illa längre men kräks fortfarande ibland, oftast morgon och/eller kväll.

och vc besöket i måndags var också pga graviditeten, bebisen ligger lite oturligt och trycker så jag har jätteont i ryggen och ner i hela benet, inget att göra åt dock, bara äta alvedon och jobba på.

idag är vi i vecka 16 och jag har fått kommentarer om "magen" sen vecka 13, av en människa jag inte känner.

det är dock inte tvillingar där inne utan bara en pyttebebis och massa mat, det är nämligen det enda som hjälper mot att inte kräkas- äta hela, hela tiden!!




<3

ensam

efter jobbet vid 18 var jag tvungen att åka och handla lite snabbt, sen åkte jag hem till svärisarna och hämtade min son, är så tacksam att Love's farfar kunde hämta honom idag också så han slapp gå till 18.15

på vägen hem somnade L och det fanns ingen parkering så långt ögat nådde så jag fick parkera vid simhallen. hade det jag handlat, min väska, L's ryggsäck och L att bära på hem. L vaknade som tur var till så han gick själv.

när jag kom in insåg jag att jag hade glömt min mobil i bilen, åååhnej!

packade ner L i vagnen och gick och gick bort till bilen igen och hämtade telefonen.




imorgon kväll när jag kommer hem från jobbet kommer Henrik vara hemma, och jag är så glad för det, jag längtar efter honom så himla mycket.

stress

jag avskyr verkligen stressen!! kom hem från jobbet vid 20.40 igår, tackade svärisarna så mycket för att dom tagit hand om Love. hoppade in i duschen, åt 2 mackor och gick och la mig.

00.15 vaknar L och kommer in till mig, helt hysterisk är han, skriker och gråter och är helt vild.. när jag väl fick honom lugn höll det i 5-10 minuter sen var han igång igen. vid 04-tiden fick jag nog och bara somnade. men vaknade gång på gång av att Love grät och väckte mig. när han väl somnade kollade jag på klockan och den var 06.50 så det var dags att gå upp.

väckte Love när han sov som bäst och fick iväg honom till dagis, bara 10 minuter för sent. när jag gick därifrån kände jag hur tårarna rann och jag började fundera på varför jag grät egentligen. måste varit all utmattning, frustration och lättnad som släppte.

hade en stund på jobbet då jag hann äta lite frukost och ladda om till jobb-Emelie.

det är tufft att vara ensamstående, hatar stressen!!

pjuuuh vilken dag

egentligen ledig idag, och idag börjar älgjakten så dagen började någon gång mitt i natten då Henrik gick upp, riktigt tidigt. sen stökade han runt och det kändes som om han aldrig åkte.

min klocka ringde 06.00, trött som en gnu gick jag upp och försökte få i mig lite yoghurt, sen väckte jag L, klädde på honom, hoppade in i bilen och lämnade honom på dagis strax efter 7.

jag åkte vidare till jobbet för personalmöte och ett par timmar senare hämtade jag hem L igen, efter lite vila och lunch åkte vi till ÖF några timmar.

väl hemma igen hade Dick kommit förbi så jag släppte jag bara av L och åkte vidare för ett besök på vårdcentralen, samt köpte present till kusinen L som döps på söndag.

när jag kom hem igen åt vi lite mellanmål och lekte en stund och så var det dags för mig att gå på föräldramöte på dagis

var hemma 19.30 igen, tackade barnvakten så mycket för hjälpen, nu är jag dötrött och somnar nog vilken sekund som helst.



bilden är från förra veckan :)
RSS 2.0