Händig som fan!



Ikväll har jag fixat till de extremt fula proppskåpet på hallväggen!! Jag byggde en låda, tapetserade den och satte framför skåpet.

Det blev riktigt bra!! :)

Fredagsmys!

Igår var Tilda & Märta här och fredagsmyste lite med oss. M har blivit så stor nu, 8 månader nästa vecka. Dom får så mycket personlighet när dom tar sig fram själva och liksom gör vad dom känner för. L gjorde också vad han kände för, som att lägga en pusselbit på M's huvud hela tiden!

Vi hade så himla kul och tiden gick alldeles för fort så jag hoppas att jag hinner träffa henne en gång till innan hon åker hem till götet!!

Fick ett par Marc Jacobs örhängen av Henrik igår, är så glad!! :)

Hall-makeover!

Henrik och jag hade i år en gemensam julklapp till oss och den i form av en "hall-makeover". Vi har en liten gång mellan hallen och köket här hemma och där händer det inte så mycket mer än att man bara går igenom. Jag har länge velat ha en stol eller något där som man kan sitta och ta på sig skorna och även kunna klä på Love utan att behöva gå in och sätta sig i vardagsrummet.

Nu äntligen är det fixat och jag är supernöjd!!

Före och efterbilder, ena tagen från köket och andra från hallen.

Julafton!

Vår julafton började hos Henrik's familj på kattrumpan, vi var där vid 10.30, vi åt julmat, fikade, delade ut julklappar, kollade på Kalle och umgicks. Vid 16.30 åkte vi ut till min familj. I år firade vi hemma hos min moster en bit utanför läckeby. Där åt vi julmat (igen), en tomtenisse delade ut julklappar, vi umgicks och fikade, vi var hemma igen vid 23 tiden.

Jisses vad han skäms bort den lilla Love-busen. Han har fått mängder med kläder, böcker, pussel och leksaker. Läger ut bilder på en bråkdel av alla grejer.

Henrik och jag fick en Apple tv, prenumeration på viaplay, ny vardagsrumsmatta, febertermometer som man tar på pannan (äntigen!!) och massa annat


Dagen var helt fantastisk, Love tyckte det var extremt spännande med julgran, och ville gärna pilla och bära runt på allas julklappar, men var inte så intresserad av att öppna sina egna, har en känsla av att det intresset är större nästa år ;)

Jag vill passa på att tacka för allt vi fått än en gång!!

Åugh!!



Min dag började dåligt, jag hade tidigare i veckan varit ute och kollat efter något nytt att ha på julafton och hittade då en vit lite längre skjorta med spetsdetaljer på axlar/armar och rygg samt att jag köpte ett nytt vitt linne att ha under.. Det linnet fick jag ersätta med ett nytt eftersom det (utan att behöva gå in på otrevliga detaljer) hamnade i en läckande-blöja-incident..

Så jag köpte som sagt ett nytt linne och väntade imorse in i det sista med att klä på mig då jag annars var rädd för att av någon anledning skita ner det, det är nämligen typiskt mig. Så jag tog på mig skjortan precis innan vi skulle gå ut och direkt efter ser jag min kaffekopp och tänker "kaffet!! Det måste jag dricka upp innan jag går", men det skulle jag inte ha gjort, för det slutade med att jag hade kaffe över hela skjortan!!

Jag var så arg och besviken på mig själv att jag bara ville gråta, fick ta en gammal tröja som vanligt, tråkigt när jag för en gångs skull köpt något till mig själv och ville få klä upp mig lite.


Resten av dagen har varit toppen, uppdaterar mer om det roliga imorgon!!

Tjuvstart

Vi tjuvstartade med julklapparna ikväll, det blir så mycket imorgon ändå. Likasåbra att ta det kvällen innan så man kan göra det lite mysigt i lugn och ro.

E: nej men vänta!! Vi måste ju ha lite julstämning!!
H: så! Nu är Carola på, nu är det julstämning!!
E:..? ..! Det är ju "fångad av en stormvind"!!
H: Ja! Men det är Carola..!

Jag fick ingen träningsbag från fjällräven men jag fick en sportarmhållare för Iphonen, så att man alltså kan fästa den på armen, så träning får det bli ändå ;D

Love fick en xylofon han var överlycklig, och bankade och slog, ser gärna att han är ett riktigt proffs vid max 6 års ålder!!

Imorgon blir det riktig jul med familjerna, vi kommer att vara igång precis hela dagen!!

Ett litet underverk.

Var uppe på BB idag och fick träffa lilla underbara Wilma, så liten och go hon är. Och vilken skillnad på skrik det är på småbebisar och storbebisar, hon har lite att träna på innan hon är uppe i Love's ljudnivå ;)

Det var helt fantastiskt att få sitta med henne i famnen, min bästa väns fina lilla dotter!! :)

Men jag måste erkänna att jag jag blev kallsvettig och en ångestattack var inte långt borta när jag gick in där på BB. Fick obehagliga flashbacks från när vi åkte in med mig till förlossningen, usch det var det värsta (och såklart bästa med tanke på den älskade lilla goa pojken som kom ut) jag någonsin varit med om!!

Lotsasmoster!!

Man kan inte välja sin familj, min och Emma's mamma var väninnor när dom väntade oss. E & jag föddes med 12 dagars mellanrum och sen dess har vi varit oskiljaktiga. Hon är den systern jag aldrig fick men alltid har haft. Det spelar ingen roll vad som händer, vi finns alltid där för varandra. Vi är familj.

Igår blev jag "moster" till en underbart söt liten Wilma ❤
Jag är så stolt och glad för Emma's (och Fredde såklart) skull och imorgon ska jag få träffa både henne och bebisen :) längtar!!

Saknar!

Jag vill tillbaka till värmen!! Det var så skönt att få frukost serverad på morgonen och slippa plocka med disk, och man ville gå ut, känner inte riktigt likadant här hemma..

Ännu mera sjuk

Inatt vaknade lilleman av att han kräktes, jag och Lo tog en nattdusch och H bäddade rent i hans säng, sen somnade vi alla om i vår säng, kräkfesten fortsatte hela natten. Love och jag sov till 10.15(!!!) i morse men stackars Henrik fick gå upp vid 7 och gå till jobbet.

Nu på eftermiddagen verkar det som om han är bättre, handspriten är min nya bästa vän och jag hoppas att vi andra klarat oss!!

Tur att det fanns en ledig tvätttid ikväll.

Julbord!

Innan personalfesten i lördags gick jag och la mig en stund för jag kände mig inte helt kry, vaknade upp en timme senare med feber, var så jävla slut att jag funderade på att hoppa festen men tog istället 2 treo, bet ihop och hade jätteroligt!!

Igår mådde jag som vanligt igen, alltså spansk monsterförkylnig med hosta men utan feber och jag sadlade om för julbord med släkten!!

Så gott det är med julmat jag längtar redan till julafton!! Tur att man har en otålig 1-åring som inte gillar att sitta still mer än 7 minuter så man inte behövde oroa sig för att äta för mycket ;)

Love har blivit kallad "hon" 3 gånger denna veckan och jag tycker det är riktigt roligt att folk inte tar för givet att det är en han, trots att jag tycker att han oftast är klädd väldigt "pojkigt". Igår hade han sin rosa body på sig så då förstår jag att det inte är så lätt, klart man tar för givet att om man har rosa på sig så är man en tjej. Men jag tycker som sagt bara det är kul :)

Lördagsmorgonshängisoffan!

Love och jag gick upp vid 7.45 idag. Det är nästan lite tidigt med tanke på hur länge vi sovit på senaste, igår vaknade vi vid 9.15, konstigt nog blir man inte piggare även om man sover mer! Inte jag iallafall.

Nu hänger mor och son i soffan och väntar på att pappan i huset ska vakna till så vi kanske kan äta frukost ihop, han var här och hälsade för snart 2h sen och sa att han bara skulle morgna sig lite, nu snarkar han vilt där inne.

På tal om att inte bli piggare, vad är det här för spansk monsterförkylning vi råkat ut för egentligen!? Den blir ju inte bättre alls, snarare tvärt om, och jag hostar så att syretillförseln till hjärnan nästan stoppas och det känns som om jag ska svimma av ibland.

Har fått ställa in så mycket roligt de senaste dagarna att jag på riktigt blir ledsen, men ikväll är det julfest med jobbet och då kan inte någon tramsig spansk monsterförkylning stoppa mig!!



1 vecka går snabbt

förra tisdagen åkte vi, och i tisdags kom vi hem, så det är hög tid att jag sammanfattar resan.
 
Tisdag 4 Dec- Resdagen

Flyget skulle gå 15.40. Henrik och jag satt på varsin sida av gången och Love satt i mitt knä. 1 Timme försenat blev det och Love som inte hade sovit på dagen och definitivt inte ville sitta fastspänd var riktigt arg och vrålade och försökte bryta sig ur bältet, så det var en extremt lång timme!! Precis innan vi väl kom iväg fick vi veta att vi skulle behöva mellanlanda på vägen för att tanka. Resan tog istället för 6h, 7.5h men ett extra land och lyft.
 
L somnade inte på planet som jag hade hoppats utan skulle springa fram och tillbaka i gången, vinka och flirta med alla längs vägen, superskönt att han var glad tyckte jag men den lyckan höll inte så länge då en grinig flygvärdinna röt åt mig "take care of him, or I´ll step on him!!" så vi fick gå och sätta oss igen och hålla fast en vild och vansinnig 1-åring.
 
vi kom fram till hotellet vid ca 00.30 och efter den grymt långa resan var vi så trötta och hungriga att när vi möttes av detta var den som att komma till himelen ^^ 
 
Onsdag
 
När vi hade ätit frukost så gick vi ut för att leta efter en affär för att inhandla blöjor, välling och sånt samt passade vi på att kolla in området, det var jättemysigt med mycket shoppingcenter, lång strand och trevliga resturanger.
 
sen åt vi lunch och kollade runt lite till, Love fick testa barnpoolen och var överlycklig, plaskade och tjöt av skratt, när han började hacka tänder fick vi mot hans vilja ta upp honom och då förstod vi samtidigt att det inte skulle gå att hänga vid poolen med honom för han skulle bara i poolen hela tiden och det var riktigt halt runtomkring.
 
Torsdag

Stranden stod på schemat hela dagen, endast paus för lunch, Love hade fått hink, kratta, spade och vattenkanna att sysselsätta sig med så han var nöjd.
 
 
vädret var helt perfekt, ca 24 grader och precis lagom mycket sol och moln för att han inte skulle bli varken för varm eller för kall. Ett bad i havet blev det också, det enda på hela resan för mig dock! På eftermiddagen gick vi "hem", duschade, vilade, kollade julkalendern för att sedan avsluta kvällen med "minidisco" och middag.
 
Fredag

dagen såg sprecis likadan ut som Torsdagen förutom att vädret inte var lika strålande och att Love´s pappa och morbror snodde hans kratta och spade.
 
 
vilket ledde till att han istället drog iväg på egen hand för att jaga lite duvor.
 
 
och bada fötterna lite
 
 
dagen avslutades som alla andra dagar med disco och middag.
 
 
Lördag

Både Lo och jag vaknade denna morgon upp med varsin förkylning och feber för lilleman så stranden var bara att ställa in för vår del, istället gick vi ner på stan och kollade in affärerna och sen stannade vi inne på hotellrummet och busade. Love gillade att hänga på balkongen, där stod han och ropade "Hallååå" till alla förbipassernade och flyttade runt på bordet och stolarna. 
 
 
 
Söndag
 

Under frukosten kom Lollo & Bernie och hälsade på till Love´s stora förtjusning, och övrig familj också tror jag minsann.
 
 
Love hade fortfarande feber så vi fortsatte att vara inne och hålla oss i skugga ute, vi gick en promenad längs stranden och kollade på lite sandslott
 
 
vi åt middag och så var även den dagen över
 
 
Måndag

Sista dagen, då det inte var så mycket sol så gick vi ner till stranden
 
 
på kvällen när vi var på minidiscot för sista gång gick Love (som tidigare bara hängt längst bak i rummet och dansat lite med armarna) längst fram och dansade järnet med hela kroppen! så himla kul det var att se honom ha så roligt :)
 
Tisdag- hemresedagen

05.40 hämtade bussen oss, på flygplatesen hällde jag i mig lite kaffe, stålsatte mig för flygresan som jag trodde skulle bli värre än ditresan med tanke på förkylningen som jag av egen erfarenhet vet kan ge extremt smätfullt lock i öronen. Jag satte mig denna gången längst in mot fönstret med Love för jag tänkte att då kanske han inte ser gången och då istället kanske nöjer sig med att titta i lite djurböcker. Men till min stora förvång somnade han innan vi ens hunnit lyfta, och sov större delen av resan, och otroligt nog tittade snällt i sina djurböcker den vakna tiden.
 
trots att resan har varit väldigt rolig så kommer jag aldrig någonsin mer i hela mitt liv att resa utomlands med en 1-åring igen.

Nyttiga dagen!

Idag har jag hunnit med en del. Började dagen hos frisören där jag tunnade ut mitt hår ännu mer, tunnade ut det megamycket när jag klippte av det förra gången, och ännu mer idag, blir nog ännu mer nästa gång jag har ju hur mycket hår som helst, trots att jag slet stora tussar från huvudet under graviditeten och amningen för jag tappade så mycket!!

Love hängde med Emma och magen under tiden ") bra att hon får träna lite, om ca 2 veckor är det dags för hennes bebis att komma ut :)

Väl hemma från frisören tog E och jag en kaffe, därefter sprang jag i tvättstugan ett par varv, gick en promenad med vagnen och ikväll har vi packat. Nu är det bara badrumsartiklarna som ska packas ner och det gör vi imorgon innan vi åker.

För imorgon åker vi!! Kan inte förstå hur snabbt tiden går, det var ju nyss april och vi bokade resan, och nu är det helt plötsligt dags!

Jag hoppas verkligen att det blir lite sol nu när vi kommer!!

RSS 2.0