Första framsteget

när Love rullade från mage till rygg var han 7 veckor gammal och jag tyckte att det var hyffsat tidigt. när lillebror fick höra detta ville han inte vara sämre och i söndags på 2-veckorsdagen låg han lite på mage i sängen, varpå han helt plötsligt vänder över till rygg. idag gjorde han det igen när vi tränade nacken på golvet :)

tågtur

Henrik behövde åka till en jaktaffär i Nybro, så Love och jag bestämde oss för att ta tåget dit medan Henrik och Will tog bilen. 
 
Love redo att ge sin biljett till konduktören
 
 
 
 
När ärendet var utfört åt vi lite lunch sen åkte vi hem allihopa i bilen. Väl hemma stannade vi på skälby och lekte lite. 
 
 
 
 
Eftersom det var strålande sol fick jag använda mitt hemmagjorda solskydd till vagnen :)
 
 

foto till tidningen

I fredags var lilla familjen med i tidningen och jag är så missnöjd med bilen. Vi tänkte passa på att ta bilen när vi ändå var på återbesöket på sjukhuset då när Will var 3 dagar gammal, det är gratis att ta och fotografen fixar med allt till tidningen, men man kan köpa fotot, vilket var tanken, kul med ett kort på hela familjen när minstingen är nyfödd. 
 
Love är dock inte så förtjust i arrangerade grejor och detta var självklart inget undantag, han flippade ur direkt och började gråta när fotografen började placera ut oss. Henrik var tvungen att hålla i W eftersom jag hade svart och lilleman marinblå så det inte blivit bra om jag höll honom, L vägrade att sitta i mitt knä, vägrade sitta uppe på bordet, han skulle bestämt sitta själv på pallen, jag kunde inte stå bakom för då blev det ett jättekonstigt glapp mellan mig och övrig familj. När vi försökte få L att ex sitta i mitt knä så storbölade han och sprang ut ur rummet, det sista man vill är ju att ha rödgråtna ögon och kinder på familjefotot. 
 
Fotografen tyckte att vi kunde ta på bara mig, Henrik och Will men det hade aldrig känts bra, att Love inte skulle få vara med och att bara ta på bebisen är heller inte aktuellt för mig, tycker det är det tråkigaste som finns när man tittar på de nyfödda i tidningen och det är bild på bara bebisen.  
 
Så! Det enda alternativet var att Love fick sitta på pallen och jag fick sitta på en stol bredvid och flika in lite märkligt.  
 
Så jävla ledsen över att det inte blev som jag tänkt mig, Vi valde kortet som blev bäst på barnen, vinner inte var till min fördel, jag ser inte ens glad ut, plus att mitt ansikte fortfarande är svullet sen graviditeten. Vi köpte inte kortet!!
 
 
 
 

vägning

när W föddes vägde han 3905 gram, vi var på återbesök på sjukhuset när han var 3 dagar då vägde han bara 3545 gram, alltså en viktnedgång på 360 gram, lite mycket tyckte dom på sjukhuset.

så vi åkte hem och tokammade hela dagen och natten och kom tillbaka dagen efter, då vägde han 3670 gram, alltså en viktuppgång på 125 gram, vilket var väl godkänt :)

idag är W 11 dagar och vi har varit på Bvc och vägt honom för första gången och nu väger han 3845 så nu är vi nästan uppe på födelsevikten igen :)

tiden rullar på

nu har vi haft Will hos oss i 9 dagar, något som är olika på att få sitt första och sitt andra barn är att tiden fortfarande rullar på, så trots att vi ändå lever i en bebisbubbla så har vi varit och firat påsk hos båda familjerna och donat med lite andra grejer för Love's skull.

jag är förvånad över att jag ens orkat ta mig utanför dörren då lilla W är en väldigt sällskapssjuk bebis som vill vara väldigt nära hela tiden, så sömn har varit en extrem bristvara, förutom det är han väldigt snäll och äter mest hela tiden :)

inatt däremot har jag sovit som en prinsessa då både jag och bebis slockna vid 21.30 och sov 2 timmar, somnade om vid 00 och sov 2 timmar till. bara här har jag i princip sovit ner än jag gjort under de andra 8 dagarna tillsammans, men så somnade han om och sov från 02.35-06.20. hoppas, hoppas det håller i sig så det inte vara var en engångs grej "/

storebror har reagerat så mycket bättre än jag någonsin vågar hoppas på, han kommer med nappar, filtar och gosedjur de få gångerna han är ledsen och vill gärna hålla honom, jag är så himla glad att Henrik är hemma och kan spendera tid med honom då jag är en mjölkmaskin mest hela tiden.

förlossningen

Trycket låg på 179/108 och jag blev flyttad in till ett förlossningsrum, blev inkopplad till ctg och jag hade oregelbundna men täta värkar.
 
06.40 inte riktigt 3 cm öppen. huvudet fortfarande högt och ruckbart. Får lustgas. 
 
08.31 öppen 5 cm , huvudet är fortfarande högt. Här bryter jag ihop, känns som att bebis aldrig ska komma samt att nu gör det riktigt, riktigt ont, bestämmer mig för att ta epiduralen. 
 
10.45 öppen 7 cm, bryter ihop en gång till, det gör så ont, bebisen skulle ju vara ute nu. Epiduralen hjälper inte alls, dom höjer lustgasen. 
 
11.40 8 cm öppen, vattnet går ÄNTLIGEN, jag har då ruskigt ont men nu vet jag att det kommer gå snabbt! 
 
11.54 vår lilla fantastiska son föds, han är ute, det är äntligen över!! Han är så fin.
 
Will Nils Oskar 13 april
3905 gram och 52 cm lång. 
 
Om man skulle kunna explodera av kärlek skulle jag göra det nu. 
 
 
 
 
 
 
 

sista dagen bara vi

I lördags hade vi en lugn dag hemma, helt plötsligt ville Love kolla på hönorna, så vi åkte till skälby för att titta lite på djuren och ta en lekvända på lekplatsen där. 
 
 
 
 
Jag kände ganska mycket sammandragningar hela tiden men inget som gjorde ont. 
 
Vid 18.30 tiden börjar jag känna molande smärta i magen och Henrik och jag bestämmer oss för att köra hem Love till svärisarna ifall det skulle hända något under natten. 
 
Vid 01.30 vaknade jag och hade ganska ont, började klocka och hade då 7,5 minuter mellan värkarna som höll i ca 1.30 minuter. Kände mycket hjärtklappning hela tiden och bestämmer mig vid ca 04.30-tiden för att ta blodtrycket, men på maskinen står det bara error, väcker Henrik som får hjälpa mig, men samma sak även när han tar. 
 
Ringer förlossningen och berättar läget, värkarna är även nere på 4 minuter emellan men dom vill främst att jag kommer in för att kolla blodtrycket. 

ett besök på förlossningen

på eftermiddagen idag så kände jag mer och mer huvudvärk samt att det flimrar framför ögonen, började noja samtidigt som det kändes som jag inbillade mig. Henrik tvingade mig att ringa till förlossningen och dom ville såklart att vi skulle komma in med en gång.

Vi körde hem Love till svärisarna och åkte dit. där fick jag ligga med ctg, och bebis mådde jättebra, fick ta blodtrycket ett par gånger, blodprov, kolla urinen och vänta, vänta, vänta.

behövde inte vara kvar där men dom skickade med en blodtrycksmätare hem som jag ska ta 4 gånger om dagen nu i helgen samt proteinstickor.

det kan bli en igångsättning ifall det inte blir bättre. hon frågade även om jag ville ha en hinnsvepning innan vi åkte hem och det kunde jag inte tacka nej till.

det kändes så konstigt när hon hade fingrarna där uppe i fiffi och sa att hon kände hans huvud, fortfarande ruckigt, tappen var ändå lite mjuk och jag var öppen nästan 2 cm!!

nu får vi se vad som händer men det hade ju varit smidigt om lillebror kom nu när L ändå sover hos farmor & farfar inatt.

tillbaka hos barnmorskan

på återbesök hos barnmorskan idag för att ta nytt blodtryck, fick inte veta vad trycket låg på först, hon bad mig bara att gå ut i väntrummet en stund, efter en kvart fick jag komma in igen och hon tog ett nytt tryck, då hade det sjunkit till 140/100. igår låg det på 120/95.

hade det varit 140/105 hade jag blivit stickad till förlossningen men nu var det inte mycket mer att göra än att åka hem och fortsätta vänta på bebisen.

hela dagen idag har bestått av tårar känns det som, vilket enligt min BM tyder på att det är nära nu. åkte på en förkylning för ca en vecka sen och den blir bara värre för varje dag. snorig, slemmig, rivig i halsen och hosta, ingen höjdare alls nu, vet inte ens om jag skulle orka föda nu om det skulle dra igång.

Ja jag är lite eländig idag, är så trött så jag orkar inte annat än vila, finns ingen energi alls.

+1

Efter frukost åkte jag hem till Emma för lite ensamhäng, trevligt värre!
 
Vidare åkte jag och hämtade grabbarna då det var dags för barnmorskan, högt blodtryck visade sig där så imorgon måste jag in och ta ett nytt blodtryck och hålla lite koll. Bebis har heller inte fixerat sig än, men än finns det hopp!! 
 
Hjärtljuden låg på 150 slag även idag och magen mätte 38 cm, stor bebis där inne? 
 
På eftermiddagen grillade vi lite korv på vår monster-grillhink :) 
 
 

dagen D

Idag är den stora dagen här, dagen D :) när jag väntade L var det den dagen man väntade på, och jag minns hur besviken jag blev när bebisen inte kom den dagen det var sagt. Nu vet jag bättre, mina bebisar kommer inte när dom ska, så nu ser jag mer på denhär dagen som att nu börjar slutet, nu är jag en tickande bomb som kan föda när som helst och gör jag inte det är slutet här på riktigt om typ 2 veckor :) ut kommer bebisen iallafall! 
 
 
 
Idag har vi fixat lite av det sista, köpt nappar som jag verkligen hoppas att bebisen ska ta, vill inte ha en till bebis som inte tar napp utan använder sin mamma som napp. H har bäddat sängen och hängt upp en söt sängmobil. 
 
Ikväll var jag faktiskt ute och åt med några från jobbet, så himla mysigt, imorgon blir det ett besök hos barnmorskan, hela familjen ska med denhär gången :) kul, Henrik har inte varit med sen inskrivningen!!
 
 

halvvägs till 5

idag är det L's 2,5-årsdag! Det var ju nyss vi hade 2-årskalas och nu är han halvvägs till 5 år!!

vår förmiddag började med ett besök hos frisören för lillemans del, det är ingenting han uppskattar men nu är det så skönt att det är gjort, och han är så fin i sin korta frisyr :) senast i måndags var det någon som sa "hon" till honom, men nu ser han ut som en riktig pojke så nu kan nog ingen missta sig.

efter det blev vi utslängda hemifrån, Henrik började sin 2 veckor långa semester idag och då ville han börja med att storstäda lägenheten inför lillebrors ankomst, L och jag är inte mycket till hjälp så vi åkte till öppnis och lekte lite med E & W :)

ikväll är H och jagar, sista gången jag släpper iväg honom nu innan bebisen kommer!!

2 dagar kvar till BF

söndagsmiddag

Idag var vi hemma hos svärisarna och åt jättegod middag, vi gick ner på kattrumpan efter maten och lekte :) Love ville typ aldrig gå hem. 
 
 

skogspromenad

Idag åkte vi hem till min mamma för lite mys, vi började med en skogspromenad och gick ner till ån, Love hoppades på att få se en fisk men det gjorde vi tyvärr inte. Det var däremot roligt att kasta pinnar i vattnet :) 
 
 
 
När vi kom tillbaka grillade vi korv och marshmallows, Gott! 
 
Love hjälpte mamma att samla upp pinnar i trädgården,
Han är mycket för dedär att hjälpa till, gulle! 
 
 
Imorgon blir det middag hos svärisarna! 

v.40

Sådär vecka 40 är här, fattar fortfarande inte vart tiden tar vägen. Snart har vi vår lilla bebis här hos oss :) 
 
 
 
Ja, nu skulle bebisen kunna komma vilken dag som helst egentligen, och han skulle inte se ut som en alien utan som en riktig bebis, det ligger en riktig bebis där inne i magen nu :) trots att jag har varit med om detta en gång innan och nu är han en helt fantastisk liten 2,5-åring så är det så svårt att förstå.. 
 
 
RSS 2.0