smultron igen

på eftermiddagen hade vi på planeringen att putsa fönsterna men blev räddade av att mamma bjöd hem oss på lite sen lunch, sen gick vi ut i trädgården en sväng där Dick hjälpte mamma att bygga ett växthus och mormor och Love åt smultron :)










smultron

när Henrik väl vaknat och fått i sig frukost gick vi in till stan en sväng för att hitta en present till kusinbebisen. vi kom även hem med nya solglasögon till hela familjen :) jag som har svårt att släppa den klassiska svarta kantiga modellen valde ett par runda ") men jag gillar dom väldigt mycket!



lördagsmorgon

frukosten är ligger i magen sen en timme tillbaka, rostad macka med ost och aprikosmarmelad, så gott! dricker kaffe och kollar på nyhetsmorgon i soffan. Love kollar barnTV i sovrummet och väntar på att pappa (som var ute och jagade till sent inatt) ska vakna.

jag försökte muta ut honom hit med film och mammamys, men "PAPPA!!" sa han bara och sprang in till sovrummet igen och fortsatte vänta. gullegubbe, jag får njuta av en stunds egentid. :)



dag 3

vi är inne på tredje dagen sen vi fick veta om allergin, än så länge har vi inte stött på någon jobbig situation, vi har bytt ut vanlig mjölk mot havremjölk, yoghurten mot havregurt, smöret mot mjölkfritt smör.

det som jag trodde skulle bli jobbigast var vällingen på kvällen, det finns mjölkfri välling att köpa men då är den istället gjord på soja och det fungerar ju inte heller tyvärr, så vi har värmt havremjölk i samma mängd som han fått välling och det har faktisk fungerat jättebra!!



kaninflytt

idag flyttade Allis hem till Dick. jag kommer vara honom evigt tacksam för att han ställer upp och tar honom. jag är glad att han är så nära, vi kan hälsa på honom när som helst, och höra hur det är med honom. samt är jag glad att han är hos någon som bor ensam, Henrik och jag har ju varit väldigt lugna med honom och jag tror han blev lite stressad när Love kom.

han kommer ha det jättebra hos Dick och det är det viktigaste.


dom blev bra kompisar direkt ;)






smoothie

Love och jag gjorde en smoothie till mellanmål idag. gjorde på jordgubbar, banan, blåbär och så oatly's naturella havregurt, det blev gott tyckte Love , men han verkade inte så nöjd över att behöva dela den med mig ;)



inneväder

Regnet bara öser ner utanför, så skönt att slippa gå ut idag. Lägenheten är i stort behov av städning. Sätt och försökte vika ihop den sista tvätten när en orkan (läs Love) helt plötsligt flög förbi och rörde till allt. Knappt så jag hittar L i denhär röran, bäst att ta tag i det med en gång. 
 
 

chockbesked

Ja semestern kunde ju ha börjat bättre än den gjorde. Hade återbesök på sjukhuset för Love's astma idag och det gick bra, det enda vi pratade om var att vi skulle höja medicindosen när han är förkyld och får astman. 
 
När vi ändå var där kände jag att jag ville ta upp angående hans eksem igen, även att den andra läkaren vi träffade hävdade att så små barn som L inte kan ha allergier så kände jag att nåt inte stämmer. Läkaren vi träffade idag tog mig seriöst och lyssnade på mig. Hon tyckte det lät precis som allergi och bestämde att vi skulle göra ett pricktest med en gång. 
 
Det testet visade att vår lilla Love är allergisk mot mjölk, ägg, soja och kanin!! Och när vi pratar mjölk så pratar vi komjölk. 
 
Jag gick in i chock direkt när vi fick beskedet, och nu måste vi verkligen tänka till innan L äter något eller när vi är iväg eller bjudna på middag. 
 
Men allt löser sig :)

lördagsgrill

Åkte till mamma igår efter jobbet och grillade. Love fick titta på korna som går precis utanför så han var nöjd :)
 
 

kusinbebis

vet inte om jag nämnt här att Love ska få en liten kusin, det är H's syster som ska ha bebis, beräknad födsel är idag.

under middagen säger jag till H att "tänk nu kommer bebisen när som helst,. det finns faktisk dom som föder på BF-dagen".

ca 30 minuter senare ringer det och vi får veta att det fötts en liten pojk i eftermiddag. Love har fått och även själv blivit kusin :)

lycka! nu ser jag fram emot att få träffa honom!

glömde

självklart hängde vi på skälby idag också!!







Lovisen

Love's eksemen är efter mycket smörj med stark creme under kontroll men hans överläpp är fortfarande svullen, igår hade den gått ner men idag var den svullen igen. den går ju dock inte att göra något åt.



sommarlov

idag var det Love's sista dag på bremerlyckans förskola. känns som vi har gått där jättelänge men det är bara 3 månader!! det kändes lite vemodigt att byta först men efter brister vi lagt märke till på sistone känner jag att jag inte kommer sakna den förskolan!

så nu är det sommarlov för Love i några veckor sen blir det ett tillfälligt dagis några veckor innan vi börjar inskolningen på det riktiga dagiset :)

på eftermiddagen blev vi bjudna på middag hemma hos Molin's och det var riktigt trevligt :)

ledig dag i trädgården

Love & jag har hängt nere i stugan idag, bara slappat har vi gjort :) Dick var för några timmar och Emma & Wilma hälsade på en stund.

på kvällen tände jag grillen och grillade helt själv, det var seriöst min första gång jag fyllde på kol, tändvätska, tände upp, väntade in glöden och sen grillade jag kycklingen :) resultatet blev mycket bra!!

lagom till det var klart kom Henrik och anslöt sig!









söndag

vi var på läkarbesök idag på förmiddagen då Love fått massor med eksem över hela kroppen och han bara kliar och kliar, även hans överläpp har svullnat upp och varit svullen nu i tre dagar, jag blev lite orolig att han fått någon allergi.

men det var det inte sa läkaren utan det beror dels på astman och så har han fått min atopiska hud som innebär att man lätt får eksem även om man inte är allergisk mot något.

det är bara smörja, smörja, smörja som gäller och hoppas att det lugnar sig.

efter läkarbesöket åkte vi till modehuset och köpte lite fler pyjamasar då han behöver långarmat och långbent så han inte river sönder sig helt när han kliar på nätterna.

och så av en slump råkade det bli lunchtid just när vi var där så vi tog och lunchade på en trappa upp och jag åt deras extremt goda lufttorkade skinkasallad med fetaostcreme och rostade nötter. mums!!

sen var Karin och min bror här och söndagshängde, bra söndag, imorgon är det jobb igen, sista veckan nu sen är det semester!! :)



RSS 2.0