näst sista dagen

klockan ringde 6.30 idag och jag ville inte gå upp, ingen annan i familjen heller för den delen vilket inte gjorde saken lättare.

skulle egentligen till barnmorskan på morgonen men det blev flyttat så när jag ändå hade Love på dagis från 7.30 så passade jag på att gå till frisören istället. så himla skönt att ha ett friskt hår igen!!!

var klar hos frissan vid 9-tiden och tog då en lyxig morgon fika/frukost med Sanna på espresso house, ruskigt god latte.





sen bar det av mot jobb resten av dagen/kvällen.

tänk att imorgon är det sista dagen på året 2013, jag ser fram emot 2014, tror det året kommer bjuda på mycket bra saker :)

v.26

idag går vi in i vecka 26, man märker att bebisen växer snabbt, nu känner jag hans stora rörelser, känner smekningar från ena sidan till den andra inuti i magen, samt hur han vänder och gör kullerbyttor. sparkarna känns även långt upp över naveln nu och syns jättemycket utanpå magen :)

idag har jag lagar mat, korv stroganoff som jag var så sugen på, jag både avskyr och är kass på att laga mat. Henrik ringde för att kolla hur det gick.

"Hur går det?"
"jo, tror att jag bränt löken en aning.."
"Okej, ja bara den inte är svart så!!"
"hmm.. jo något åt det hållet"

råkade ha i lite för mycket tomatpuré också så det smakade inte så gott som jag tänkte mig men det var helt okej. Love som är inne i en period med matvägran smakade inte ens

julaftonen

på morgonen när vi vaknade fick Love syn på paketen som låg under granen och ville gärna klämma, känna och leka med dom, och till hans stora glädje var faktiskt ett till honom :) ett bamsepussel!

efter frukost och de sista förberedelserna av julklapparna åkte vi hem till svärisarna.

när vi kom dit fick Love se fler julklappar under granen, och blev så ledsen när han inte fick leka med dom, men när farfar frågade om dom skulle gå ner och titta på verktygen så blev han glad igen. han fick både spika och såga.




Love var inte sig själv riktigt under dagen, han var gnällig, ledsen, och mammig/pappig. Henrik fick till och med åka hem för att hämta favorit filten knorre & kissen vid ett tillfälle, då var han helt otröstlig.

när det äntligen var dags för julklappar fick han lite ny energi och var så glad över att få hjälpa farfar med utdelningen.





han tyckte det var roligt att öppna paket också, förra året var han inte så intresserad.

sen var det dags att åka vidare till nästa firande med min familj hos min moster. Love fortsatte att vara tillbakadragen och kinkig, han somnade och vi märke att han fått feber.

trots det var det ändå en bra julafton, hade Love varit riktigt kry och glad så hade dagen varit helt och hållet fulländad, men han har haft en helt annan energi idag så vi har tagit igen det idag :)

tänk att nästa jul har vi 2 barn ❤

hemmagjorda julklappar

Henrik och jag gav mestadels bort hemmagjorda julklappar i år. dom var mycket uppskattade, så det var riktigt roligt :)

det är bla knäckebröd, pepparkaksmakrons, saffranstryffel med vit choklad, polkagristryffel och äppelmust.






gjorde även lite "egna ljus" där jag styrkt på tryck.

nu äre jul här i vårt hus

när Love vaknade i morse kunde han inte öppna ögonen, dom var helt ihopklibbade med var, var så rädd att han fått ögoninflammation (Hej då julfirande), men då det bara var på morgonen så verkar det ha att göra med hans förkylning (Hej igen julfirande).

Henrik var hemma med honom för säkerhets skull så jag kunde jobba. när jag kom hem från jobbet var det bara att kasta sig på de sista förberedelserna inför imorgon (idag!?) :) så nu ligger det även ett par julklappar under våran gran här hemma :)



på tal om julklappar så fick vi en på jobbet idag också, en surfplatta!! tack rusta-tomten :) har dock inte fått titta på den själv än då den är beslagtagen av Henrik "/



nu ska jag duscha innan det är läggdags, dethär med att man gick och la sig tidigt för att det snabbare skulle bli julafton hänger inte riktigt kvar i vuxen ålder, nu är man uppe sent för att hinna med allt och ändå finns det inte tillräckligt med tid ")

julbak och julfest

här var det ledig helg och då jobbar såklart Henrik, har så mycket att göra så jag känner mig lite stressad faktiskt.

när vi firar jul med min släkt har vi knyt, så alla tar med sig något till julbordet, jag anmälde mig frivilligt till att baka julgodis och bröd! brödet fixat Henrik imorgon, han är grym på det :) men baka är ju något jag dels avskyr och dels är urusel på, men trodde väl att det skulle gå vägen ändå.

jag gjorde tryffel idag, en med polkagris och en med saffran, har aldrig gjort det innan och det var väl egentligen inte så svårt.. men med en extremt sällskapssjuk son som gärna ville vara med och hjälpa till, det blev lite dumt för det var inte så mycket han kunde hjälpa till med så det bara var att hacka och koka, lite liten för det än, dom var ganska svåra att rulla också då dom smälte snabbt i handen, och så ville han gärna få smaka och det går ju inte iom allergin. insåg att det inte räcker heller så imorgon måste jag göra ännu mer. opepp.

Alla julklappar är iallafall inköpta nu ska som bara sättas ihop också, och det är lite pyssel kvar där som tar lite tid och som inte heller är direkt barnvänliga, vi för se hur det går imorgon.

ikväll har jag varit på julfest med jobbet, bowling och julmat på Harrys :) drog mig dock när det började shottas och bli dags för dansgolv, inte min grej detdär med dans "/ men trevligt hade vi.

julgran

förra året tog vi aldrig upp granen, då var Love 1 år och 2 månader och var i den värsta klåfinger-åldern. han var extremt snabb, supernyfiken, pillade på precis allt och lyssnade inte på tillsägelser för 5 öre.

i år tänkte jag att vi skulle ha en gran ändå, det är så himla mysigt och allt detdär, sen ändrade vi oss igen och tänkte att det är nog dumt ändå, vi har i princip bara glaskulor och det är ju synd om dom går sönder och vår klåfingriga lilla son gör sig illa.

men sen kände jag att ne vi ska faskemig ha en gran ändå, vi gör ett försök, gått det inte så plockar vi ner den igen, jag blir glad om den får stå över julafton iallafall :)

nu har vi hängt i de mest oömtåliga kulorna då får vi se hur det går, går det bra fått Love vara med och hänga i fler kulor imorgon eller på fredag. glitterslingan är också i.

så fint det är med granen, ligger i sängen nu och spanar på den där den står och lyser så fint ute i hallen :)



bebis i julklapp

en kund på jobbet frågade mig idag om jag skulle få en julklapp..?

jag fattade först ingenting, men så hintade hon med huvudet mot magen och då föll polletten ner. "jaha!! nej!! jag vet att det ser ut så men faktiskt så är det en april-bebis"

jag gillar inte att ljuga men i sånna situationer vill jag bara säga "japp det är en december-bebis!!" inte en bebis som är beräknad 4(!!) månader senare.

jag vet att jag är stor.. men att se ut att vara i typ vecka 40 när man är i vecka 24 är inge vidare roligt.. "(

undra hur stor jag blir!? ne usch får rysningar av att tänka på det, God natt imorgon blir det jobb 9-18

en galen helg

helgen på jobbet har varit helt tokig, och jag har varit så stressad att jag fått nervryck i ögat, det rycker så jag det ser ut som att jag är galen "/

så mycket kunder så mycket att göra, stressigt men kul. detta var min sista jobbhelg innan jul :)

Love har varit hos hans farmor & farfar idag så Henrik har kunnat storstäda hemma, det var så rent och fint när jag kom hem från jobbet :) och som om inte det vore nog så hade han gjort en himla god tacopaj och hade med sig kalops hem från svärisarna till mig, har varit grymt sugen på det ett bra tag nu :p blir att äta det till lunch imorgon.



fredag

vilket fint väder det har varit idag så soligt och härligt!!

Love och jag har bakat pepparkakor på förmiddagen, så himla roligt, och skönt att det inte är "så noga" med de kakorna. däremot var det en jävla skitdeg (köpe såklart) den smakade inte pepparkaka och blev heller inte bruna i ugnen. men det spelar mindre roll, det var roligt att baka tillsammans :)



Love's första pepparkaksbak hos min mormor, 2 månader gammal




efter vi ätit lite lunch så slappade vi framför Tv:n en stund, jag frågade L om han var sugen på att gå ut en stund och det ville han, jag skulle bara samla kraft för att ta mig ur mitt horisontella läge i soffan, varpå jag inte minns något mer förrän jag vaknade 10-15 minuter senare, och såg att Love också slocknat på golvet (undra vad det var i dendär köttfärssåsen!?)

Tänkte då att vi kunde vila en stund och gå ut senare, men då vaknade Love till, sen plingade brevbäraren på dörren mitt i allt. hon hade varsin bok med sig till mig och L som han ville vi skulle läsa med en gång, inte den som var till mig då förstås ^^ utan den om "Catto"




så vi kom aldrig ut i den fantastiska solen, men när Henrik slutade jobbet hämtade vi upp honom och drog ett julbord på IKEA :) tokiga L skulle ha allas klistermärken och var så nöjd när han fick ha så många "dättan" på sin tröja, älskade lilla gosse!!



långt inlägg!! i helgen är det bara jobb för mig som gäller!!

luciatåg

fy bövelen för att gå upp så tidigt som 06, men idag är det Lucia, och det verkar som att Love's dagis typ är det enda som firar på den rätta dagen, har hört om luciafiranden under hela veckan på andra dagis.

dom var så fina när dom tågade ut där på gården och sjöng, Love ville definitivt inte hålla sin gossestjärna men det gjorde inget och när han fick syn på Henrik och mig ropade han "pappa!!", sprang ur tåget och kastade sig i Henrik's famn.

Love's dagis har som många andras förbud mot fotografering för att hindra att barn som inte vill, hamnar ute på Internet, bra tycker jag då jag inte vill att någon annan ska lägga ut bilder på mina barn på Internet, utan att jag har gått med på det, precis som att jag själv inte skulle göra med andras barn. dock är det jättetråkigt att inte ha bilder på L's första luciatåg att ha hemma i albumet "(



fint på gården med lyktor som barnen gjort :)

fetknopp

en sak som var extremt jobbig idag var att jag av "misstag" var tvungen att väga mig på Love's läkarbesök "/

han var nämligen inte alls sugen på att ställa sig på vågen, och självklart inte jag heller men det pga helt andra anledningar. så det slutade med att jag fick hoppa upp först själv och sedan med Love så vi kunde räkna ut hans vikt.

det var så hemskt att se de där siffrorna framför sig och inse att jag har gått upp 10(!!!) kilo redan :'(

Känner panik över vad barnmorskan ska säga, fick ju inte gå upp ett endaste gram denhär gången.

jämförde mig med den gravida bilden från appen :)




det är ju tydligt att jag är större än man "ska" vara i vecka 24

torsdag

i förmiddags var vi på läkarbesök med Love, mest update angående astman och allergin.

soja är helt grönt och han reagerar inte på det alls men ägg och mjölk är inte ok. ägg går i måttlig mängd i typ matlagning men inte att äta direkt. men läkaren tror på att det kommer att växa bort så småningom, så det låter lovande :)

både igår kväll och förrgår gjorde Henrik och Love pannkakor, och han tyckte det vore festligt med blå pannkakor, så han färgade dom med karamellfärg, det var jättekul tyckte Love också, lagom roligt för mamman dock som fick ett samtal från dagis idag angående att någons avföring var knallgrön, och att förklara att det inte var någon fara för det är bara blåa pannkakor som är boven i dramat.. ville sjunka genom jorden lite. tur att det är Henrik som hämtar idag.

på tal om dagis så testar vi idag att inte låta Love sova alls där nu, när jag kommit hem från jobbet senaste veckorna, vid 21-21.30-tiden har Love fortfarande varit vaken eller precis somnat, det fungerar inte, vill gärna att han ska somna vid 19.30-20-tiden istället. så för ca 2 veckor sen drog vi ner sömmen till en timme utan någon skillnad och nu testar vi ingen sömn alls så får vi se hur det går :)

mina magar

går in i vecka 24 imorgon. så himla kul att jämföra magen nu och med Love, var stor då också men inte så stor som i denna graviditeten "0



det bästa dagiset

Jag älskar vårt dagis så himla mycket!

just nu håller Love's grupp på att arbeta med att utforska vår stad, dom promenerar alltså runt i smågrupper och kollar läget i staden dom bor i.

promenaderna infaller ofta på förmiddagen och eftersom jag dels är ledig mycket i veckorna och dels börjar vid 12 nästan jämt så missar Love många av promenaderna "(

men igår när jag lämnade honom så frågade en av pedagogerna om jag kunde komma tidigare idag så Love kunde gå med på dagens promenad.

Jag blir så oerhört glad och tacksam att dom verkligen tar vara på barnen och bryr sig om deras intressen. som hon uttryckte det "Love är så intresserad och engagerad" i det dom hittar och ser när dom promenerar runt!

det betyder verkligen jättemycket för mig.
RSS 2.0