heldag

Igår gjorde Emma, jag och Love en heldagsutflykt till Öland-Borgholm där vi gick runt och kollade lite på stan, gick ner till hamnen, lunchade och avslutade med kaffe och glass. Der var verkligen en toppendag och jag uppskattar så mycket mer att komma ut på sånna aktiviteter när man inte bara kan dra hur som helst.
 
glasscafé med uteservering med trädgård, toppen när man har en vilde att släppa lös
 
 
Love välte ut allt mitt kaffe på mig, tur att det hade kallnat så han inte brände sig!
 
nu vill jag åka på mer utflykt :)

ny bilstol

Igår köpte vi äntligen en ny bilstol till Love, efter mycket diskuteringar angående vad vi skulle ha för någon så var det tillslut Maxi-Cosi Mobi´n det blev. Vi är jättenöja med den och Love sitter jättebra i den. Nu när man vant sig vid den "stora" stolen och han ser ut som en stor kille i den känns det jättekonstigt att han senast igår satt i den lilla.
 
Medans Henrik installerade den i bilen gick L och jag och köpte en liten mobil till honom
i hopp om att han ska låta bli min ;)
 

midsommar

Har inte uppdaterat om midsommaraftonen, som förutom regnet var jättebra! Som vanligt när jag har trevligt så glömmer jag bort att ta bilder, men vi var ju som sagt på Öland och det var toppen, vi spelade kubb, grillade och umgicks :)
 
 
 
 
så nu hoppas jag detta blir tradition så att vi åker över nästa år igen!!
 
 
 

utflykt

blogg.se-appen fungerar inte och igår gick det inte att lägga upp bilder från datorn så jag kunde inte visa vart vi var igår, men nu fungerar det från datorn igen så.. 
 
igår var lilla familjen på utflykt på Skälby, vi tittade på alla djuren och gungade. Det var jätteskoj :) det var första gången som Love gungade själv, tidigare har vi bara gungat i stor gunga som rymmer typ hela släkten, men idag gungade han själv och han skrek av skratt, det var roligt att se honom så glad!
 
 
 
 
 
nu blir det att gå hem till svärisarna och få middag i utbyte mot Love-gos :)
 

dan före dan

imorgon är det Love´s första midsommar och vi är bjudna hem till Alexandra & Johan på Öland, det kommer bara vara barnfamiljer och ett undantag- Anja. Det ska bli riktigt trevligt, innan vi åker över blir det silllunch med mamma på kollo :)

Nytt!

Hittade inte bara en kofta utan 2! Ooooch såklart lite annat också ;)

Bebismys!

Om någon hade sagt till mig för 3 år sen att jag om 3 år skulle sitta på en buss med Tilda, varsin barnvagn, på väg över till Öland, 2-barnmorsan och nu även husägaren Alexandra! Då hade jag aldrig trott på det!! Aldrig!!

Men det var precis vad som hände igår. Jag fick för första gången träffa Tilda's goa lilla Märta som redan hunnit bli 7 veckor. Love blev helt tokig när han såg Signe, han tror nog att det är seriöst mellan dom nu, Signe uppträdde som om den där kyssen var en engångsgrej, men Love fattade inte att han fått nobben och fortsatte jaga ;) gullungar

Vi hade det jättetrevligt med kaffe, kaka, promenad i solen och allmänt snack om gammalt och nytt. och Love åkte ju buss för första gången och var helt tokig och ville trycka på stoppknappen hela tiden.

Idag ska L och jag gå in till stan och köpa en tunn kofta till honom, varför kan dom inte öppna barnklädesaffärerna innan 10!? Han behöver sova nu och jag vill passa på när han sover.

First time!

Idag hämtade jag upp Anja på stationen och så drog vi över till Öland för att träffa lilla Juni!! Alexandra & Signe också förstås!

Och jisses (!) vad liten hon var med sina typ 3 kilo, kunde inte ens säga den typiska kommentaren "tänk att Love var så liten" för han var aldrig så liten, utanför magen. Men så galet söt, kunde knappt sluta titta på henne! Nästan så man längtade lite efter en bebis till ;)

Signe och Love drog en "first kiss" ute på trädgården, och vi hade jättetrevligt!!

I vattnet.

Vi fick bilderna från undervattensfotograferingen idag, så himla bra de blev!! Jag är jättenöjd :)

Sömnlöshet.

När Love var en pyttebebis kunde han vara vaken nästan en hel dag och sen sova hela dagen efter, idag har han gjort det igen.

Han började med att vakna inatt, precis som han har gjort hela senaste veckan, men så somnade han om ganska direkt efter jag tagit upp och satt mig med honom, och efter ca 10 minuter la jag ner honom i sängen igen och då vaknade han förstås med en gång.

Vid 05.20 somnade han om ordentligt igen och vaknade vid 08.20.

När vi gick till babysimmet vid 12.30 hade han inte sovit förmiddag än så när vi var klara i simhallen gick jag och Emma (som var med och tittade idag) en liten promenad på ca 20 minuter så att han skulle somna ordentligt och sova ett tag!

Men när jag kom hem med honom så gick det max 10 minuter så vaknade han så högt räknat sov han 40 minuter. Då var klockan typ 15. Sen åkte vi och handlade och jag trodde han skulle somna om i bilen och sova genom det, men inte då han var så go och glad. Välling fick han vid 20.00 och slocknade med en gång, så nu får vi se hur han sover inatt, jag håller tummar och tår för hela natten, annars får faskimig Henrik gå upp!!

Nytt!

Ny Jumpsuit till Love från Katvig.

Säkert!

Här barnsäkrar vi för fullt :)

Nu så!

Undervattensfotona är tagna! Jag har inte sett dom så jag är riktigt nyfiken, men Henrik som var med i vattnet sa att dom blev bra så jag litar på honom.

Vagnen är hämtad och provkörd och jag är jättenöjd med den! Den är grymt mycket lättare viktmässigt än vår gamla, och L sitter så mycket bättre i den, inte längre som en ostbåge. Att han sitter vänd framåt var jag redan van vid då han sa till på skarpen att han inte ville glo på en tråkig mamma längre redan för en månad sen.

En sväng på stan med lunch blev det också, men nu är vi hemma och har slängt oss i soffan, han en känsla av att det inte kommer hända så mycket mer idag..

Minisemester!

Nu är vi precis hemkomna från en minisemester, vi har varit hos Love's farmor och farfar i deras sommarhus i Byxelkrok på Öland.

Loveplutten har blivit förkyld och har haft lite feber, riktigt jobbigt då han inte alls velat sova själv nu på 2 nätter och varit vaken och haft ordentlig skrikfest mellan 02-05 varje natt. Han ville bara vara i famnen och så fort vi lagt honom i sängen har han vaknat och blivit jätteledsen, det har varit så jobbigt, tror det är förkylningen blandat med 2 tänder som är på gång.

Trots att Love inte riktigt har varit sig själv de här 2 dagarna så har vi haft jättetrevligt, vi badade i badtunnan och drack rose igår kväll, varmt och skönt men när vattnet kom upp i 40 grader så blev det för varmt så då gick vi upp. Vi åkte på en liten utflykt till norra udden i förmiddags och så har vi tagit det väldigt lugnt och bara njutit av livet.

")

8-månaders kontroll

Det gick bra på BVC! Vi har fått en ny barnmorska och hon var jättebra! Han hade gått upp men inte alls så mycket som jag hade trott.

Vikt: 9415g (8990g)
Längd: 71cm (68,5)

Vår stora lilla pojk!

RSS 2.0