v.31

Hej!
vecka 31, bebis är ca 40 cm lång och väger ca 1,7 kg, nu växer han inte så mycket på längden mer utan fokuserar på att lägga på sig hull så han är riktigt rund och go när han kommer ut :)

imorgon är det dags för BM besök igen och jag är lite nyfiken på om han har vänt sig med huvudet neråt än. han bökade igår natt och höll på med något så jag kände puffar och knuffar överallt i hela magen, som om han gjorde en hjulning där inne, i morse kände jag hugg, ilningar och stick i underlivet vilket är en vanlig känsla när huvudet ligger och ruckar i bäckenet.

Vi får se imorgon, Love vände sig inte förrän i vecka 36 typ så det var en hårsmån ifrån vändningsförsök "/





nu ska jag jobba hela dagen/kvällen :)

jag börjar tröttna

jag vet att jag har en extremt stor mage, inte bara för att jag har egna ögon att se med utan för att jag dagligen får höra det.

egentligen skäms jag inte över att magen är större än vad den "borde" vara, men när kunderna på jobbet påpekar det hela tiden så blir jag less, och jag skäms faktiskt.

idag var det en kund som frågade "är det en februari-bebis eller en mars-bebis?" på hennes röst att döma så kändes det som att hon drog till med mars för att vara snäll, precis som när man gissar ålder så säger man 30 när man egentligen tror 35+

"det är en april-bebis" sa jag och det var länge sen jag blev så röd i ansiktet, men jag skämdes verkligen. jag får höra någonting varje dag på jobbet.

i onsdags lät det "meeeen Gud vilken bebismage, en sån känner man igen när man ser en!! dags när som helst va!?"

"Njae, april.."
"då är det två, garanterat!!"

jag vill kräkas på vissa, tur att dom har koll när jag tydligen inte har det själv..

v.30

idag går vi in i vecka 30 :) tiden går så fort!!

bebisen är ca 38 cm lång och väger runt 1,5 kg :)





har ett sjukt craving på center, viktigt att det är sån på lösvikt eller på rulle, annars kan det vara. kan äta hur mycket som helst och är sugen på just det hela tiden.

lite nytt till lillebror

nu på förmiddagen har L och jag varit nere på stan och fyndat lite på rean, hittade ingenting till L men till lillebror hittade jag lite mer :)









nu ska vi åka bort till H's jobb och luncha ihop med honom :)

stora killen

Love sover så bra i sitt rum och oftare blir det hela nätter, ibland kommer han in redan vid 2-tiden men på senaste tiden har det blivit mer och mer mot 6-tiden, sen sover vi till 8 i vår säng.

i morse vaknade jag vid 7.40 och insåg att Love fortfarande sov i sin säng :) somnade om till 8.45 och när jag vaknade låg han fortfarande i sin säng, men tyckte mig höra honom ligga och sjunga, vid 09.10 kom han in och stolt pekade på sitt rum och sa "Ove sovit där inne" :) rejäl sovmorgon tog han den lilla prinsen men det var skönt.

sen gick L och jag till affären och köpte kesella hallon, blåbär och juice medan H gjorde amerikanska pannkakor, bästa frukosten jag vet :)

jag är fin ")

alltså sexig är ju det sista man känner sig nu för tiden, med stödstrumpor, foglossningsbälte, en gigantisk mage (full av bristningar), svullna fötter, fingrar och dubbelhaka som gör att man inte kan titta neråt, samt att man går som om man skitit ner sig..

hade en gammal bekant inte på jobbet idag som sa "vad fin du är!!" Jag blev så chockad och trodde jag hört fel att jag sa "vad sa du??"

då upprepade hon det igen, och jag blev helt mållös men tackade, efter en stunds tystnad sa jag att jag blev lite chockad men så otroligt glad av det hon sa.

det enda jag får höra nu för tiden är "vad stor du är!!" "säker på att det inte är tvillingar??" "dags när som helst nu va!?"

bebis har blivit riktigt hårdhänt på senare tid, skriker till helt plötsligt för att han buffar så hårt!!

åka buss

ledig dag nummer 2, jag & Alex hade bestämt oss för att ses så jag och Love åkte över till Öland. tänkte vi skulle åka buss då L tycker det är spännande :)

dock hade han en extremt trotsig förmiddag och gjorde allt för att bråka och tex slippa undan kläder. det spelade ingen roll hur mycket jag försökte locka med att vi skulle åka vagn och buss, och leka med Signe & Juni.. han bara trilskades.

vid 12(!!) hade vi äntligen lyckats ta oss ut och när vi kom till busshållplatsen såg jag att vi missat bussen precis, fick vänta ca 20 minuter på nästa, Love förstod dock inte varför vi inte bara kunde ta någon av de andra 26 bussarna som åkte förbi och trodde nog att jag försökte lura honom på något vis ^^ men efter att han ropat "lilla bussen vart är du?" en stund så kom den äntligen :)

trevligt hade vi och tiden gick fort, vid 17 kom Henrik och hämtade oss och så åkte vi och handlade en snabbis, väl hemma gjorde vi hamburgare till middag.

imorgon är det jobb igen, då ska jag testa att ha mitt foglossningsbälte på mig och hoppas att det underlättar något iallafall.

min lilla tok

idag är jag ledig och bestämde att Love och jag skulle gå och leka på måsen. Vi mötte även upp Emma & Wilma där :)

L lekte jättemycket med utklädningskläderna dom har där, det var så roligt att se honom välja ut vad han skulle ha på sig och sen se honom klä sig själv ^^




Love sover och Henrik är och jagar så nu har jag egentid, så skönt!!

lite bakåt

skulle ta en bild på min otroligt fina son idag när vi gick till dagis och började backa framför honom medan jag försökte få en bild, Love tyckte det verkade kul att gå baklänges så han vände sig också om och började gå bakåt, haha jag undrar hur vi såg ut där när vi backade på rad ^^



utveckling

jag älskar att läsa om hur barn utvecklas och vad dom "borde" kunna i vissa åldrar. jag älskar också att jämföra barn och vad som gör i olika åldrar och det är definitivt inte för att tänka " há! mitt barn är bättre än ditt" eller känna att mitt barn är efter för han inte gör något som något annat barn gjorde i samma ålder, det intressanta är att se hur olika barn är och hur olika intressen dom har.

Love gillar att kasta boll och jag blev grymt förvånad när han för några månader sen helt plötsligt fångade en boll jag kastade till honom, vi har fortsatt att kasta mycket boll och koncentrerar han sig på det vi gör och jag inte kastar helt åt helvete så fångar han varje gång.

jag trodde faktiskt inte att så små barn kunde fånga bollar och kollade såklart upp om det är något tvååringar "ska klara". och blev extremt förvånad när jag på en sida som heter barnsidan.se läste detta




mycket intressant!

helg!

så skönt med ledighet, men känner mig tröttare än vanligt. har börjat vakna runt 4-5 på morgonen och kan inte somna om på 2-3 timmar, så utmattande i längden.

igår var vi hos mamma och fikade på våfflor, Gott gott! Love byggde med tågrälsen och byggde så stort att han tog upp hela köket.

idag har vi varit på kalas för min kusin och moster, vi blev bjudna på både god mat och tårta.




tiden går fort när man är ledig och imorgon är det jobb igen :)

glykostest

idag vid 8.15 var det dags för glykostest, 12 timmar innan måste man fasta. det blev ju lite tokigt eftersom jag jobbade stängning igår och hade lunch mellan 14-15, hade ingen mer möjligt att äta mer sen eftersom jag kom hem runt 21-tiden och då var det för sent.

var ju inte mycket mer att hurra för när jag kom hem utan jag gick och la mig ganska omgående.

"ta det lugnt på morgonen och stressa inte då detta kan påverka provsvaret" stod det på lappen, perfekt! 7.22 vaknar jag av att Henrik ropar att vi försovit oss, Love skulle lämnas vid 7.30 och H började 8.00, så något stressad blev man ju när man skulle få lilleman klar. jag fick börja klä på honom medan han sov, han är svårväckt den lilla fisen.

jag var så hungrig att jag mådde illa, så grymt törstig och torr i munnen att jag kunde göra vad som helst för lite vatten. och det första man fick i sig var dendär sockerlösningen, det var på riktigt som att dricka flytande socker blandat med apelsinsaft.. inte direkt vad man var sugen på när man är så törstig.

sen var det bara att vänta i 2 timmar, fick sitta i ett tomt väntrum och lyssna på radio :) tiden gick ändå hyfsat snabbt, när hon sen tog det andra blodprovet så var värdet jättebra, så ingen diabetes här inte :)

klockan 11 åt jag igen- 21 timmar utan mat och dricka.. det var just då den bästa stunden i mitt liv ^^

sen åkte jag och jobbade min sjunde dag i rad, det ska bli så skönt att vara ledig i helgen :)

5/7

femte jobbdagen avklarad idag, två kvar sen ledig helg!! Hoppas den bjuder på skoj för det behöver jag känner jag.

på lunchen idag hade jag tid på vc för influensa vaccin, så nu ska jag förhoppningsvis inte bli nåt sjuk under graviditeten iallafall ")

verkar som att Love's matvägran vänt, han hade ätit bra igår, både på dagis och hemma, trots att det var pyttipanna båda gångerna, idag hade han ätit 4 portioner vid lunch på dagis, så himla skönt att höra!!

är riktigt trött nu och jag tänker stupa i säng bums, tror min sambo var lite trött när han kom hem idag också för när jag kom hem möttes jag av detta ^^



julklappar till mig

här är några av de julklappar jag fick.

fick en amningskudde av mamma som jag önskade mig :) helt perfekt!!




plånbok




skötväska




frisör besöket var också julklapp, så det blev mycket bra grejor :)

världens bästa egentid

stackars Molle blev sjuk igår kväll och fick ställa in middagen och bion, tråkigt men Henrik och jag fick trevligt ändå :)

efter vi lämnat Love hos svärisarna gick vi och åt middag på "table 20" det blev en trerätters, toast Skagen till förrätt, Black & White med potatisgratäng till huvudrätt och blåbärs cheesecake till efterrätt, det var otroligt gott och vi hade riktigt mysigt.




bion, 100-åringen var dock inte någon sensation, den var verkligen inte dålig men inte heller i min smak, blev några skratt men inte mycket mer än så.

så skönt det var att sova ostört, drygt dock att man inte fick sova ut på morgonen, men BM besöket var redan vid 8.15 så det var bara att kliva upp.

jag fick skit för att jag gått upp alldeles för mycket i vikt, 10 kg redan så dask på fingrarna hade jag väntat mig, något högt blodtryck också men förutom det var allt superbra.

hjärtat slog 143 slag i minuten, magen var 27 cm och helt normalstor, järnvärdet och övriga värden var toppen. på fredag måste jag dock göra ett glykos test eftersom jag är överviktig.

efter BM åkte vi till espresso house och åt frukost, så himla gott. sen ett litet ärende på banken innan vi hämtade vår lilla goding igen :)




Love hade dock kräkts massa inatt hos farmor & farfar men verkar tack och lov må bättre nu så det blir bara hemmamys för oss resten av dagen.
RSS 2.0