Mockasiner.

Lo och jag kände för att lämna H i lite lugn och ro idag också så vi hängde med Emma på stan för att kika lite julklappar, hon ska ju föda precis innan jul så jag förstår att hon vill vara ute i god tid.

Love fick en present av E i form av ett par ursöta mockasiner från Polarn & pyret. Dom hade ett bra resårband på så han inte kan dra av sig dom, perfekt :)

Tandis!!

Förutom att jag var hos tandläkarn idag på rutinkontroll så kollade hon även på mitt bett då det de senaste året har ändrats så mycket att jag inte kan varken bita av eller ihop med mina främre tänder, endast de 4 bakre tänderna går ihop och mellan alla de andra så glipar det.

Hon visste inte om detta beror på att hela min underkäke växt fram, eller om det är visdomständerna som tryckt fram allt.

Så om ca 2 veckor ska jag dit igen och då ska vi testa om det hjälper att slipa ner tänderna.

Det är alltid lika trevligt att bränna sina pengar hos tandläkaren, och ännu mer blir det då nästa gång "(


Snö på vägen dit.

Före-efter

Förebilden är tagen i Maj så något längre och mycket mer slitet var det idag, så halva håret rök :D

Fri!

Hade egentligen tandläkartid idag och hade fixat så Henrik's pappa kunde ta Love under tiden, men i tisdags ringde tandis och bokade om tiden till imorgon istället. Och då jävlar!!- man får ju passa på när man har barnvakt! jag kastade mig på telefonen och ringde Åberg's. Och till min stora lycka så hade dom tid för att befria mig från min hemska hår!

Det har varit så slitet att det bar gått av när jag borstat det och utsläppt går inge att ha tillsammans med L då det bara är i vägen och han ser varje chans han får att slita av det! Och då blir det att ha en uppsatt snut jämt!! Helt meningslöst att ha så långt hår när man ha småbarn.

Men nu äntligen är jag fri från det slitna tjocka håret och jag är så nöjd och glad!!



Lek

Dick, jag och Love åkte till skälby och lekte av oss idag!

Trött

Kunde inte somna igår, när klockan var 23.40 hörde jag att Love mumlade för sig själv. I vanliga fall går jag inte upp om han inte är ledsen eller ropar men eftersom han hade feber tänkte jag att det var bäst att jag kollade till honom. Och när jag kom upp stod han och hängde med huvudet över sängkanten, så när jag skulle stoppa om honom igen kände jag att han var stekhet.

Så jag tog upp honom och gav honom lite vatten, ny blöja och en alvedon. Efter en timme hade han svalnat lite och somnade om. Vaknade till kort vid 05 och sov sen till 07.30 :)

Sen åkte vi iväg på babyrymiken som vi har börjat på, först var det sångstund med roliga sånger, rörelser, marrackas och sånt. Love bjöd på lite rumpdans sen tryckte vi händer och/eller fötter på tavla.

Efter det var det lite fri lekstund och så fika på det, riktigt mysigt!! Lo somnade på cykeln på vägen hem så det är tur att man kan fälla sadeln lite, huvudet hänger så obehagligt annars!!

Uppd. 1 år

Måste skriva ner lite hur han utvecklats, det händer så mycket så fort.

Han säger fortfarande titta och där åt allt och vill att man ska säga vad det är, ser han ett djur av något slag så blir han ofta helt tokig och flaxar pekar och hojtar, kan bli aningen pinsamt ibland om man är ute med tex vagnen och en hund går förbi ;)

Frågar man hur hästen låter så gnäggar han. Tittut är fortfarande en stor favorit och även att jagas/bli jagad runt runt i lägenheten, han tjuter av skratt.

Han kan rörelserna till "imse vimse spindel", och skrattar glatt åt "en kulen natt". Dansar (skakar rumpa!?) till nästan all musik han hör, hur charmig som helst.

Längd: 78cm (76cm)
Vikt: 11kg (10,3kg)

Feber

Han sov hela natten!! Blev helt chockad när jag vaknade av att han ropade vid 07, var tvungen att fundera över om jag varit uppe men kanske varit så trött så jag inte minns.. Men näe.

Dock så han han haft feber hela dagen men ändå varit lagom pigg och lagom gosig :) får hoppas att den är borta imorgon, då ska vi iväg på lite pyssel!

Vaccin nr 3

Var och tog 1-årssprutan med L i morse och han har aldrig fått feber eller dyl efter någon av sprutorna, utan bara blivit extra "mammig". Idag frågade jag om feber var något att oroa sig för även denna gång, men hon sa att risken var ännu mindre denna gång och eftersom han inte fått feber innan så skulle han förmodligen inte få det nu heller.

När vi kom hem dröjde det inte länge innan han somnade och sov mellan 10.00-13.15 sen hängde vi bara i soffan och kramades då L inte ville göra annat men då tyckte jag att han var lite varm.

När H kom hem från jobbet tyckte även han att han var varm, så han fick en alvedon men den hjälpte inte mycket. Han somnade vid 19 och sov en timme sen höll han sig vaken till 22.40!!! Och var skållhet hela kvällen. Får se hur natten blir!

På väg till bvc, ny mössa som mamma köpt på ishotellet.

:)

Hela dagen har jag förberett honom på cykelturen så gott jag kunnat, vi har tittat, pillat och pratat om cykelsadeln och samma med hjälmarna och när det väl var dags så var det inga problem att varken sätta honom på cykeln eller ta på hjälmen, han gnydde lite men det var inga protester!!

Wihoo!! :D jag är så glad!!

Fina lilla prins!

Han har varit världens duktigaste lilla kille idag, först hos tandläkaren var han superduktig. Hon såg inte att tänderna hade tagit skada vid fallet på munnen. Annars var det bara den info vi fått tidigare som upprepades, inget socker, inget småätande mellan de 5 målen och hur man borstar!

Och så fick han en tandborste och ett klistermärke för han var så duktig och visade upp sina tänder!!

!

Tänk så mycket som händer på ett år!!

Cykla

Om det inte regnar sen ikväll ska jag och L testa att åka cykel igen, utan Henrik's hjälp denna gången också. Jag har ångest redan nu, jag är mer nervös för cykeln än vad jag är för 1-årssprutan (utan Henrik) imorgon!!

Ja vi får se hur det går och om det blir uppehåll, vi ska bara hem till svärisarna på kattrumpan så det är inte så långt om han skulle protestera hela vägen, fast så pass långt att jag tror han skulle tröttna på att skrika hela vägen!!

Snart vankas det tandläkarbesök för lilleman!!

GammelFarmor

Vi var och hälsade på H's farmor idag, L som är helt tokig i lampor var helt överväldigad av denna variant med fransar!!

ÖF

Förmiddagen spenderades på måsen, precis när vi kom in springer ett annat barn fram och vrålar Lo rakt i ansiktet varpå Love börjar storböla, stackars barn som får en utskällning direkt bär man kommer. Jag kunde knappt hålla mig för skratt då hela situationen var ganska rolig!

Så slog vi ihjäl ett par timmar där utan att knappt blinka, tiden går fort när man har roligt!


På vägen dit, bästa höstvädret!

RSS 2.0