Heja

Love har ju rullat från mage till rygg redan men nu tror jag att han snart kommer vända från rygg till mage också för sen igår har han jobbat stenhårt på att sparka med benet så han rullar upp på sidan.

Bitring

Bitring istället för napp!?

Vi har aldrig lyckats med nappen, fick honom att snutta på den ett par gånger under hans första månad men det var inget som varade, han förstod aldrig tekniken med att hålla kvar nappen i munnen utan att den skulle ramla ut. så jag gav upp nappen då han bara blev ännu mer ledsen och arg när man höll på att pilla in den och han inte förstod hur han skulle göra för att hålla den kvar.

Nu när jag har testat att ge honom nappen på senare tid så tittar han bara på mig först frågande och sen flinar han bara undrar vad jag håller på med, och när han efter en stund försöker snutta på den så ramlar den fortfarande bara ut.

Men han rycker ju tag i allt annat som kommer för nära munnen eller händerna och börjar snutta på det. Så vi köpte några bitringar till honom och dom funkar jättebra, nästan lite som napp.

han är hela tiden sysselsatt när han pillar med bitringen. Är han ledsen så blir han för en stund lugn och nöjd osv.

Tummen upp för bitringen



Mat!

Har varit en riktigt seg dag idag, Love vaknade redan 06.30 och tänkte inte somna om. Jag var trött som som aldrig förr så jag la Love på filten i vardagsrummet och själv la jag mig bredvid och halvsov lite.

Klockan 8 somnade han om och jag med och så gick vi inte upp förrän 09.50 nästa gång.

Vi har handlat och lagat mat också., fisk & skaldjurssoppa med saffran :)

Just nu pruttar Love och Henke ikapp med munnen, dom är så söta.

Pjuuu

Min vän Karin kom och hälsade på Love och mig på eftermiddagen men för att fördriva tiden lite innan det gick L och jag ut på en 1 timmes promenad.

Karin hade med sig kroppkakor som hennes mamma skickade med till mig och Henrik, det är helt sjukt hur gott det är med hemmagjorda krockisar!!

På kvällen kom även Alexandra och magen hit en sväng och gjorde oss sällskap, och hon blev kvar till halv 12. Jag hade en övertrött bebis här hemma så jag följde henne hem och passade på att söva Love i vagnen, och där fick jag ännu en 1 timmes promenad.

Idag har Love haft sin första namnsdag- Karl, Henriks andranamn också :)

Nu kommer Henrik äntligen snart hem från jakten, men jag tror jag kommer somna innan det, god natt!

Ett år har gått.

Igår var det 1 år sen Henrik och jag fick veta att vi skulle bli föräldrar, då hade vi fortfarande bara oss själva att ta hand om.

Det är så konstigt det där att Love inte alltid har varit här, det känns ju som att han alltid har det.

Tänk vad stor han har blivit på 1 år!

Ny leksak

Den här leksaken köpte jag till Love igår, den blev genast en stor favorit.

Kalasbyxor!

Kalasbyxan är verkligen ett av mina favoritplagg, bla för att man slipper böka med strumpor som hela tiden hasar av, och så är Love himla gullig i det också, men det är viktigt att byxorna sitter utanpå bodyn. Det har dock inte Henrik riktigt fattat.

Fullt upp!

Var tvungen att väcka Love idag, vid 09.30 för vi skulle iväg på mamma&barn gymnastik. Det gick jättebra L låg där på sin filt och tittade på alla mammor som studsade runtomkring. Skönt också att gå på ett pass där det är lugnt om man måste trösta bebisen, amma mitt i passet eller bara torka lite dregel.

Efter gympan gick vi hem, jag tog en snabb dusch och så gick vi ut igen för att möta upp Alexandra & Signe. Och så gick vi vidare till modehuset. En promenad på ca 6-7 kilometer, hittade en söt body till L men annars inget nytt.

När vi shoppat klart käkade vi lunch, L sov genom alltihop och vaknade bara för lite matpåfyllning precis innan vi skulle gå hem.

Kvällen avslutades hemma hos L's farmor och farfar :) perfekt

Eget rum

Kom ju på att jag har glömt att berätta mer om Love's rum, när vi flyttade in här så fick ju L eget rum, men jag var inte beredd att skiljas från honom om nätterna bara för det.

Men samma dag som vi flyttade in så upptäckte jag att vårt sovrum är så litet så att L's säng inte får plats där inne. Jag tyckte att det var jättejobbigt och jag inte var beredd på att helt plötsligt inte få sova precis bredvid honom.

Men det var bara att göra det och det har gått så bra! Nu är det snart en månad sen han började sova i sitt rum och känns det som att vi alltid har gjort det.

Lovis!

Min stackars lilla Lovis han är helt ur form, supersnorig fortfarande och jätte ledsen, känner inte igen honom alls, och inget hjälper heller, han vill inte ligga (såklart, han är ju en ståbebis) han vill inte sitta, han vill inte stå, det hjälper inte att gå runt med honom.

Sjunga fungerar bäst och allra helst blinka lilla stjärna, så fort man slutar börjar han gråta igen.

Måste använda oss av snorsugen och näsdroppar hela tiden, det är som att gå igenom vaccinsprutorna igen, varje gång. Ingen höjdare med andra ord.

Bli frisk nu lilleman!

Sjukling

Idag har vi en liten sjukling här hemma, riktigt snorig och hostar lite, men ingen feber iallafall som tur är.

Men han har fått ligga och sprattla naken stora delar av dagen och det gillar han så han har varit en ganska så glad pojk ändå.

Nyheter

Lite nytt till Love!

Ludd

Är det bara Love som har så grymt mycket strumpludd mellan tårna!?

Det tar nästan en hel dag att få bort det för han är lite killig under fötterna så då kniper han med tårna så mycket att det nästan är omöjligt att komma emellan.

Vi

En mamma fika på stan blev det idag, med Alexandra&Signe och Ida&Nellie. Love skötte sig jättefint :) och det var trevligt.

Ikväll ska Henke åka och jaga så Love'n och jag blir ensamma hemma. Det kommer bli TV-mys!!


Barnstol

Vi har pratat om att köpa en barnstol till Love, egentligen är han lite liten för att sitta själv men det hade varit så skönt att kunna ha honom sittandes vid köksbordet när vi äter.

När vi var hemma hos Alexandra fick jag testa Signes stol, och det gick jättebra, vi fick ha en kudde bakom honom i ryggen såklart men annars satt han jättefint, och det handlar ju bara om en kort stund under tiden vi äter middag.

Han var inte så sur som han ser ut :)

RSS 2.0