Nappflaska

Om några veckor ska jag som sagt på Bio och kommer då att vara borta några timmar, så Henrik och Love ska vara ensamma, och jag har varit lite orolig att Love inte skulle vilja äta ur nappflaska för han tycker inte om napp, vi har bara lyckats få honom att ta napp 4-5 gånger, han gillar det inte alls.

Men igår gjorde vi vårt första försök med flaskan, och det var inte lätt, han ville verkligen inte , vi tryckte ur lite mjölk så han skulle förstå att det var mat, men han var inte alls med på det, men efter en stunds bökande med flaskan så började han smaska i sig som aldrig förr, och mjölken (som iof bara var 40 ml) tog slut som ingenting, när vi tog ur flaskan ut munnen passade jag på att sammtidigt stoppa in nappen istället, och det gick jättebra :)

Jag och Henke var så glada att det fungerade för jag hade inte kunnat lämna dom med gott samvete om han inte tagit flaskan, nappen han har är en sån som går uppåt i gommen och idag ska vi testa en som är helt rak, då jag fått tips om att det kan fungera bättre!


Love från dagens morgonmys



:)

Gammelfarmor Sonja




Love har varit och hälsat på Henriks farmor idag på en liten fika, han var mycket populär och hon ville knappt släppa ifrån sig honom :)

Förutom det så har han varit vaken sen klockan 09 i morse, med endast några små powernap´s á 20-30 min i bla bilen och när vi var och handlade. Så han har varit pigg och sen helt galet grinig/övertrött och vägrat somna, men nu as we speak var Henke och la honom i sängen då han somnade mitt i matningen, hoppas han sover några timmar nu, så jag kan tanka upp honom sen så han kan sova ett lite längre pass inatt! 

nehe- gallskrik, bara att börja om igen..

träning

Bvc tanten sa att vi gärna fick lägga Love lite på mage när han är vaken för att han ska träna sin nacke, så idag tänkte vi testa det en stund.



men vår lilla buse somnade med en gång vi la honom där så det blev inte mycket till träning (lik sin mamma på den fronten).


ikväll har Henrik åkt iväg för att jaga så Love och jag är ensamma för allra första gången, kändes läskigt först, men vi har det jättemysigt :) fast vi saknar pappa! 

grinig bebis

Igår fanns det ingen möjlighet att hinna med bloggen alls Love var helt otröstlig, i förrgår sov han hela dagen, verkligen hela dagen.  Han vaknade såklart ibland och åt lite, för att sedan somna om igen, vilket resulterade i att han inte sov så mycket den natten, jag la honom kl 23, han vaknade 01.30, sen åt han till 02.30, somnade om, vaknade vid 03.30 och åt, somnade om vid 04.30, vaknade igen 05.30 och så höll det på, trött mamma!!

Så igår var han istället vaken hela dagen och jättetrött, övertrött, bara skrek och skrek hela dagen, åt och åt, men vägrade somna, så inatt sov han 23.45-04.45.

vet inte vilket som är bäst, skrik hela dagen men sova på natten, eller snällt barn på dagen men inget sova på natten..!?

Bvc var vi på igår för att väga lilla Love igen, och han hade gått upp till 4315g :) stora killen nu! upp 425g på 9 dagar! allt var bra med vår lilla pojk och vi behöver inte komma och väga honom en gång i veckan eftersom amningen fungerar bra och han går stadigt uppåt, så nästa gång blir i mitten av november.


Min vän Sanna var här hemma och hälsade på oss igår, jättetrevligt, glömde dock helt bort att ta kort på henne och Love tillsammans, men fina presenter fick han och dom har jag tagit kort på iallafall :)



fick ett par små vantar också, men om har vi använt idag på morgonpromenaden.

dagen idag

La Love i sängen vid 23.30 igår kväll, vaknade av att han hade lite "håller-på-att-vakna"-ljud för sig, men jag låg kvar och väntade på att han skulle börja skrika, det händer nämligen att han somnar om och då vill jag ju inte plocka upp honom.

Men efter en stund så hörde jag att han skulle börja gråta vilken sekund som helst, så jag stiger upp ur sägen, som tar ca 3-4 sekunder när man är trött, och när jag reser mig och tittar ner i Love´s säng så har han somnat om igen.
 
Så då gjorde jag det med, och vaknade inte igen förens Love vaknade nästa gång 04.30 :)

vid 9-tiden tog Henrik Love och åkte iväg till bageriet för att köpa frukostfrallor, så jag passade på att försöka somna om en stund, men det gick inte, skönt var det iallafall att bara ligga och dra i sängen tills frukosten var serverad!




När vi hade haft en riktig långfrukost tog vi vagnen och gick ner till Team Sportia och köpte ett par nya skor till Henrik, Love som somnar så fort vagnen börjar rulla var inte glad i butiken då vagnen stod still, det var varmt och jag misstänker han ogillar shopping lika mycket som sin pappa, så det blev lite skrikfest där inne.


Med ett par skor rikare gick vi hem, packade in oss i bilen och åkte till Blomsterlandet för att kolla på krukor, samma sak där, skrikfest igen, men vi hittade inga krukor som passade så det blev en kortis där inne.

Resten av dagen har vi bara varit hemma och myst i soffan :) God natt

Tandläkaren

Jag har varit hos tandläkaren idag, fick ta med mig hela familjen dit :) Henrik och Love fick sitta i väntrummet under tiden, jag var lite orolig att Love skulle ha lite skrikfest där och att Henke skulle behöva gå ut och promenera honom, men han skötte sig fantastiskt bra och var lugn hela tiden.

Själv hade jag jättefina tänder, visdomständerna har vuxit upp lite mer sen sist men annars inget nytt, dock är jag nu 820:- fattigare, förstår inte hur det kan vara så dyrt bara för en undersökning!!
Love på vägen hem
nu har han sovit i tre timmar och det är helt sjukt hur mycket jag saknar honom när han sover!

Släkten

Idag har Love träffat släkten på min mammas sida för första gången, han har träffat sin mormor många gånger innan men inte resten av alla mostrar och kusiner. Det var mycket lyckat och Love var vaken och på bra humör nästan hela tiden :)
Love och mormor
Love och gammelmormor
och så fick han ännu mer fina presenter
Nu har Love varit vaken sen klockan 20.00, vi får väl se när han somnar, men jag hoppas han sover många timmar i streck inatt för jag behöver verkligen det.

städdag

Igår var det sista gemensamma städdagen på kollo för säsongen och första gången för oss att ta med Love.
Henke klippte gräset som var ca 1 meter långt, jag rensade upp i grusgången och Love sov igenom alla 3 timmarna vi var där :)

Förlossningen!

2 veckor har gått sedan Love föddes och jag har ju lovat en förlossningsberättelse så nu ska jag försöka få till nåt, den gick som sagt sjukt fort samt att jag hade sjuk panik hela tiden så allt är ganska luddigt för mig, men jag ska göra ett försök och får nog iallafall med det viktigaste.



Jag vaknade natten till fredagen den 7 Oktober ca 02.10 och kände att jag behövde gå upp och kissa, jag var ganska trött och och smidig som ett kylskåp så att ta sig ur sängen och ju bara det ett projekt, så jag satte mig upp i sägen för att samla kraft att ta mig upp stående, och då knäpper det till på ett lustigt sätt i magen, jag hade läst innan att det kan göra det när vattnet går så jag blev livrädd och vågade inte ställa mig upp.

Så jag satt kvar i sängen ett tag, antagligen bara några sekunder med det kändes som minuter, tills jag vågade resa på mig och mycket riktigt blev det ganska blött när jag ställde mig upp, så jag tog mig in till badrummet och satte mig på toaletten och bara satt där i chock, panik och sjuk rädsla för vad som komma skulle, minns inte så mycket av hur tätt värkarna kom men minns att jag hade sjukt ont hela tiden och visste inte riktigt var jag skulle göra av mig själv.

Till slut tog jag tag i mig själv och gick in i sovrummet för att väcka Henke och be honom ringa förlossningen (klockan var då 02.30) för jag kunde knappt prata av smärta och chock, Barnmorskan sa att vi skulle komma in för en undersökning men att vi inte behöve ha så bråttom utan ta den tid vi behövde, men jag kände att det var inte så mycket mer att vänta på jag hade så galet ont så vi åkte med en gång.

Minns att jag stod lutad mot väggen i sovrummet och bara flåsade och grät medans Henke plockade iordning allt som skulle med, vi var ute i bilen 03.05 och då ringde vi våra föräldrar för att berätta att nu åkte vi in, minns inte så mycket mer av bilfärden mer än att jag hade sjukt ont och försökte andas lugnt hela tiden, väl vid sjukhuset var man tvungen att ringa på en klocka för att dom skulle öppna om man skulle kunna komma in, sen var det även låst in till förlossningen när vi väl var uppe också och det kändes som om det tog evigheter innan dom kom och öppnade åt oss och jag gick bara runt i cirklar och flåsade och hade panik och grät.

klockan var 03.22 när vi väl fick komma in, och vi kom in i ett litet rum där dom mäter ctg´n och jag fick trycka på en knapp varje gång jag kände bebisen röra sig (vilket jag gjorde hela tiden så det blev ett jädra tryckande), BM sa att jag hade ganska mycket sammandragningar (no shit!? det kunde jag talat om för henne innan) och jag hade så ont så jag låg bara och ålade mig. Sen sa BM att eftersom jag hade så ont så kommer dom inte att skicka hem mig igen (tack goooode gud, det hade jag aldrig pallat).


Fick flytta in till förlossningsrummet och där fick jag en sådan megavärk så jag bara stod och lutade mig mot sängen, sammtidigt som ännu mera vatten kom, klockan var 03.50 när jag började andas lustgas, och klockan 04.00 kollade BM hur mycket öppen jag var, och jag var då öppnad 5 cm, kände både lättnad över att det var så mycket öppet samt besvikelse för om man öppnar sig 1 cm i timmen (vilket är det normala för förstafödeskor) så hade jag 5 timmar kvar!! 5 timmar kvar av denna ortroliga smärta, jag ville inte vara med längre.

Den där lustgasen var på ett sätt underbar, men samtidigt var den slö att andas i och jag hyperventilerade, vilket gjorde att jag inte pallade att andades i den för den var för långsam, men jag flåsade på i den så gott jag kunde och den gjorde att jag kände mig helt borta, dock tog den inte bort värkarna.

Klockan 04.20 började hela kroppen krampa ihop och ville liksom trycka på, men BM sa att jag inte fick krysta för bebisen skulle inte ut än, och att jag hade så ont att hon tyckte att jag skulle ta EDA´n nu, jag var inte svår utan skulle kunna göra vad som helst för att lindra den sjuka smärtan. Och klockan 04.40 kom läkaren som skulle lägga EDA`n och min kropp fortsatte krysta och jag försökte stå emot, samt att jag var helt borta av all smärta och hade panik så Henke fick sköta knapptryckningarna för EDA´n.


05.00 lämnar BM mig och säger att jag får inte krysta för det är inte dags än, bebisen ska inte ut än.

kroppen fortsatte att krysta på och jag försöker stå emot men klockan 05.10 pallar jag inte längre, bebisen ÄR faskemig på väg ut, vi ringer på BM som kommer, och jag säger att nu är bebisen faktiskt på väg ut!! hon kollar läget och inser att jag är fullt öppen och det är dags att påbörja krystarbetet (som jag har försökt motarbeta i nästan en timme).

Klockan 05.13 får jag äntligen börja krysta och på första värken kom huvudet ut, sen fick jag en värk till och då kom hela bebisen. Med handen vid huvudet, precis som stålmannen föddes han :)

05.19, Love 3770g och 51cm lång




Sen var det moderkakan som skulle ut också, vilket den inte alls ville och BM sa att den måste ut innom en timme annars måste jag åka upp till operation, BM trycker in syntocinon som ska hjälpa till att få ut den, men inget händer, hon tappar mig på urin (ajaj säger jag bara), inget händer, jag får sätta mig på huk och försöka trycka ut den, inget händer, hon sätter nålar i mina lilltår men inget händer, sen får jag amma Love lite för det ska tydligen driva på, men icke, hon pressar in mera syntocinon, men tillslut får hon kontakta en doktor som får komma och han börjar massera magen, och då äntligen klockan 06.21 kommer den ut!

tack och lov sprack jag i princip ingenting 2 yttre och ett inre stygn lades.

det blev lite luddigt skrivet men så gick det till iallafall- 2 timmar efter att vi kom in till förlossningen var han född :)

Presenter

Igår var Alexandra och lilla Signe här hemma och hälsade på oss, då fick Love en jättefin kofta av dom :)



får även passa på att visa vad han fick för fint av våra vänner Molle, Therese och lilla Maria




han har fått så mycket fina presenter. Vi vill tacka alla för allt fint han fått! :)

70-talsbebis!

igår fick Love bada, och så tänkte vi passa på att låta honom lufta lite utan blöja ett tag, men för att inte frysa ihjäl så fick han ha en tröja på sig, och det är en tröja som Henrik hade på sig när han var bebis, så det var lite skoj :)




Henrik är född på 80-talet men tröjan känns väldigt mycket 70-tal tycker jag.

Bvc

Igår var Bvc på hembesök hos oss och hälsade på Love och vägde honom, vår lilla goding äter som en häst och har gått upp till 3890g :)


häromnatten sov han från 00.15-06.45 och han hade en mycket glad och utvilad mamma! inatt fick jag dock betala tillbaka för dom underbara timmarna och han sov bara mellan 02.30-05.30. Trött mamma!!


nu har vi varit och skrivit på papper för att Henrik är Love´s pappa, det var nästan lite obehagligt seriöst, tanten där var verkligen gravallvarlig när hon gick igenom pappret, jag log och försökte se trevlig ut, men hon log inte tillbaka, och sen fick 2 vittnen komma in och kolla på när Henrik skrev på :) vi kunde knappt hålla oss för skratt. Men nu är det gjort iallafall och nu är Henke Love´s pappa på alla sätt och vis :)


lite bilder på pojken!










Älskade lilla hjärtat!

Love

Säg hej till Love :)




han är anledningen till att uppdateringen har varit noll här, jag kan inte slita mig från honom och han kan inte slita sig från mig.

05.19 natten till fredagen den 7 Oktober föddes han! så i morgon blir han en vecka.


funderar på att skriva ner förlossningsberättelse, det gick ganska fort så den är inte så lång!

en vecka över

idag är det BF+7


bara varit hemma idag med, njuter verkligen av att Henrik också är hemma med mig nu, han har semester nu istället för att ha det i somras, så han börjar inte jobba förens den 14 November igen, så vi får jättemycket tid tillsammans med bebis, när han nu vill komma ut till oss!! :)

Lite hemma-spa

idag har vi jag varit så grymt trött och matt i både kroppen och huvudet, har nästan känns mig sjuk, så vi har nästan bara varit hemma och väntat på bebisen.


henke fixade ett litet hemma-spa till mig, fick ett typ av "gele-spa-bad" av honom i julklapp som jag inte hade testat än, så vi tyckte att idag var en perfekt dag för det, så han tappade upp gele-badet satte på musik, tände ljus och jag passade på att lägga en ansiktsmask också.




det var supersvårt att ta sig i badet för det var galet halt, men det gick bra, sen låg jag där i och njöt av lite avslappning, själva gelen var som genomskinlig gröt typ, ganska märkligt att bada i och tyvärr blev det kallt ganska fort, men det var en trevlig upplevelse!!

sen tog vi en liten kvällpromenad och lyxade till det med kaneläpplen i ugn när vi kom in :) bebisen är vild som vanligt och dagen har varit toppen, fast trött!!
RSS 2.0