Jag är så less

Jag mår pyton, det var hemskt att ringa och sjukanmäla mig idag!! jag verkligen avskyr att inte kunna jobba när jag ska jobba!!

Men det smärtar i hela kroppen, jag har feber jag orkar knappt ligga ner för jag är så matt. Jag orkar inte hosta tills jag spyr varannan minut!!

Vad var det, 2 veckor sen jag mådde exakt samma!? Det är fan inte rättvist!!

Det enda "positiva" men att vara sjuk är att man får gosa extra mycket med sin son som man annars inte skulle träffat på hela eftermiddagskvällen.

Eftersom L också är sjuk så är han också extra gosig, han somnade på mina ben i soffan förut, jag hade varken hjärta eller ork att flytta honom så han fick ligga kvar så tills han vaknade, lilla gosen!

Nu får L sig ett bad och H är där med honom, älskar att ligga och lyssna på hans skratt när han plaskar så hela badrummet blir dyngsurt ;D

Söndagskväll

Igår sov Love hos hans farmor och farfar så efter jag slutade jobbet så köpte Henrik & jag hem pizza, vi passade på att äta i soffan framför TVn ;D

Efter mello- där för övrigt Ralf var helt underbar!! Så var jag helt slut och jag somnade med en gång mitt huvud nuddade kudden.

Idag när jag kom hem från jobbet hade H varit och hämtat hem L, han satt i soffan och kollade på Gustav!! Jag gosade ner mig bredvid honom och så hostade vi ikapp.

Ja, vi har åkt på't igen. Love hostar, snorar och har feber, jag har bara rethosta.. Och vi som inte ens har börjat på dagis än!!

Bättre

Love är så mycket bättre idag, när han gick upp i morse haltade han mycket, grät och satte sig tillslut ner. Nu har han fått mer panodil och han är inte ledsen när han går längre.

Finns det något att hålla sig i som typ soffan eller tv-bänk så gör han det men annars så haltar han runt, så förutom det är han som vanligt!

Jag hade verkligen velat vara hemma med honom idag och kollat på katten Gustav 30 gånger om och läst alla 468390 böcker 10 gånger om, kramats, pussats och bara gosat. Men jobbet kallar!! \"



Akut!

Ganska exakt samtidigt som jag trycker "publicera" så vaknar L och är jätteledsen, egentligen inget ovanligt om nätterna, men det var nästan omöjligt att få kontakt med honom och han bara vred och vände sig i sängen och skrek

Han sträckte armarna och ville upp i famnen men kunde inte resa sig, jag gick ut i vardagsrummet med honom och försökte sätta ner honom på golvet för att se om han hade ont, och med en gång jag ställde ner honom så föll han ihop, han kunde inte resa sig själv heller utan benet bara vek sig. En fruktansvärt obehaglig syn att se sin son så.

Henrik ringde 1177 och dom sa åt oss att ge L smärtstillande och sen åka in till akuten med en gång. Efter nån timmes väntan där ville Love gå ner på golvet, han tog några haltande steg, han tyckte nog själv att det gick ganska bra och började småspringa mot en låda med böcker, men då pallade inte benet mer och han föll. Läkaren tyckte att läget var så stabilt eftersom han faktiskt stod "utan problem" och att väntetiden var så pass lång att vi kunde åka hem så Love fick sova i lugn och ro. Vi skulle höra av oss imorgon igen om han blev sämre!!


Det värsta!

Jobbade morgon idag så jag slutade klockan 13, skönt att komma hem så tidigt för en gångs skull. Blev sugen på att baka nåt och chokladbollar är ju superlätta att göra plus att man alltid har ingredienserna hemma, det enda negativa med chokladbollar är att det är farligt gott så risken är att lite för många bollar slinker ner ;)

Henrik behövde åka hem till hans föräldrar och fixa en grej så jag tog med mig lite chokladbollar dit och så blev det go kvällsfika där.

När vi skulle gå hem hände en av de värsta sakerna som hänt mig i mitt liv som mamma- när jag skulle gå ner för trappan från deras hus (4 trappsteg) med Love i famnen så hann jag inte ens ta ett steg, utan jag halkade med en gång och ramlade ner för hela trappan!! Allt gick så snabbt så jag fattade typ ingenting men eftersom jag höll L med båda händerna hade jag inget att ta emot mig med så det blev automatiskt att jag tog i med armbågen och Love, jag vet inte säkert om Lo också slog sig, åskådarna som såg allt bakifrån sa att jag hade lyft L uppåt men jag minns bara att min första tanke var att jag hade krossat L's ben!!

Vi gick in igen allihopa och klädde av oss och försökte trösta och lugna en chockad och rädd stackars liten Love.

Henrik kollade med mig om jag hade ont någonstans och helt ärligt så brydde jag mig inte ett dugg om jag hade slagit mig utan "ont i hjärtat" var det ända jag lyckades snyfta fram.

Vi såg inga synliga skador på Love så när han hade lugnat ner sig så åkte vi hem, han somnade i bilen och jag klädde av honom och tog på pyjamas medan han fortfarande sov i soffan, han vaknade lagom till vällingen och när den var slut kravlade han ner från soffan för att hämta sin gosefilt.

Han gnällde till och benen bara vek sig under honom , jag ville inte tro att nåt var fel utan att han nog bara var trött i benen då han inte gått själv sen innan vi ramlade. Jag bad honom hämta ett gosedjur som låg lite längre bort, och visst tusan haltade pojken!!

Han kravlade upp till mig igen, somnade och vi avvaktar till i morgon och ser, jag tror att han bara var lite stel i benen för stunden. Hoppas, hoppas!!

Jag har ont i armbågen och känner mig en aning svag i hela den armen så jag kom nog emot en nerv i fallet och hela baksida lår och rumpa ömmar såklart!!

Nu ligger vi alla tre i sängen, vill ha Love hos mig inatt!! Natti

Pjuuh!!

Igår var vi igång hela dagen, var hos svärisarna på förmiddagen med lunch och Love-gos, sen på eftermiddagen gick vi direkt därifrån till min kusin Tove och firade hennes 14 födelsedag! Love som brukar somna runt 12 sov inte på hela dagen, eller jo han somna ju såklart i bilen på vägen hem sen vid 18 tiden!! (Enda gången då ordspråket "bättre sent än aldrig" inte passar in)

Idag har vi städdag här hemma! Vet inte vad som hänt, om tredje världskrigen brutit ut eller om det är normalt att en endaste 1-åring kan trasha en hel lägenhet helt ensam.

Min lott föll på att röja upp vardagsrummet, men alla som har 1-åringar vet ju att plockar man i en låda så river han ut den snabbare än man hinner blinka. Så nu väntar jag ut middagsluren så får jag plocka mer sen.

För övrigt så är Love galnare än någonsin nu för tiden. Han river sitt lektält uppochner (allra helst när han är i det), rider på dammsugaren, slitet ner blommor, speglar. Klättrar på precis ALLT!!

Känns rätt bra att börja dagis så han kan göra av med lite mer energi där!!

Nu försöker jag varva ner honom med ett äpple i soffan framför Elmo!

Egen isglass

Love har en dålig ovana att alltid ramla på munnen när han ramlar. Vi brukar alltid ha en hemmagjord glass redo i frysen för de tillfällena så han inte får en fläskläpp eller iallafall minska den.

Nu råkade jag hitta "calippo-glass-strutar" i silikon så man kan använda dom om och om igen, superbra!!

Idag är det hallon & blåbärssaft i isglassen, ibland tar vi någon god yoghurt :) L älskar det!!

Han kan!

När jag kom hem från jobbet hade Henrik gjort Californiarullar, så himla gott!! H gillar inte sushi, så det var bara för min skull. Och rosor fick jag också. Han är så himla fin den där Henrik!!

Nu ska vi bara gosa i soffan resten av kvällen.

Korri

"Titta" & "där" ska ju såklart vara mellan "mamma" och "tack"

Sen pratar ju den lilla babbelbyxan hela dagarna men det är ju bara pladder som man inte förstår nåt utav, än ;)

Några ord

Lo säger ju faktiskt några ord numera och jag tänkte rada upp i inbördes ordning vilka ord han säger.

Mamma
Tack (tacktacktacktacktacktack)
Blomma (bomma, umma)
Klocka (glocka, kocka)
Gurka (gucka)
Gustav (gutta) (L älskar att titta på katten Gustav-filmerna)
Katt (ká)
Borta

Det går så snabbt känns som han säger ett nytt ord varje dag. "Katt" sa han i förrgår och "borta" började han med igår!

Ledig dag 2

Vår dag började på banken, där vi hade ett litet möte som gick jättebra!! :) så himla kul!

Love tyckte det var jättetråkigt att man inte fick springa lös på banken och var jättearg, så när vi var klara där gick vi tillsammans bort till måsen och lekte lite :) mysigt att Henrik var med också!!

När vi kom hem sov L fortfarande i vagnen så jag passade på att vila i soffan med en ljudbok i öronen, så himla skönt!!

Om en liten stund ska jag ut och ta en kaffe med Emma!!

Bra dag.

Ledig dag

Hade en ledig dag idag så vi åkte en sväng till IKEA för att köpa ett lektält till Love. L fick gå själv i varuhuset och det var ju som rena julafton för honom, inte lika kul för föräldrarna som försöker titta och prata om diverse och på 1 sekund så är han borta eller i princip har lyckats riva stället!!

Efter IKEA åkte L & jag hem på lite mys hos Emma & Wilma och jag fick fortsätta jagandet på lilleman!! Men W's babygym var väldigt mysigt så han tog sin en liten vilopaus där inunder.

Pannkakan's dag är det idag så till middag åt vi pannkakor med hallon & blåbär men det är även fettisdagen idag så jag har en chokladbit att gotta i mig ikväll medan H är iväg och jagar.

Så nu myser jag ner mig i soffan med en kopp kaffe, choklad och Maria & Mindy- best friens's forever!


Dagisdags

I mars börjar Love dagis, det är inte ens 1 månad kvar!! Känns jättekonstigt!

Vi fick inga av de dagis vi valde i första hand men detta vi fick ligger också nära där vi bor. Det är ett litet dagis med bara 1 avdelning så alla åldrar är i samma grupp, det ser jag bara som positivt!!

Anledningen till att vi inte brydde oss om att kolla på detta dagiset var för att det ligger i ett lägenhetshus och har därför ingen direkt utegård att leka på, men dom går iväg till lekplatser i närheten och leker istället!! Vilket också vid närmare eftertanke borde vara bra då barnen redan i tidig ålder får lära sig hur man uppför sig i trafiken och när man vistas utanför dagiset!

Det enda negativa jag känner såhär långt (förutom pytte-utegården) är att dom bara har öppet till 17.

Jag jobbar ofta kväll, ibland 4 gånger i veckan och H jobbar senare än 5 1-2 gånger i veckan. Men vi får pussla så gott det går och krisar det så har vi både nära & kära som ställer upp och i så fall hämtar lilleman!

Jag har så smått börjat att namnmärke Love's ytterkläder, mössor och stövlar!

Men jag känner mig ganska förvirrad, vad behöver ett barn ha för att börja dagis? När får man den infon!?



Är det bara jag.

Idag fick vi göra en mindre ommöblering då klåfingrige Lester har blivit längre och smartare.

Förut tog han ett skohorn, hakade fast i blomkrukan och drog, jag hann då alltid stoppa honom så dom aldrig åkte i golvet, men som sagt nu har han blivit längre och kan ta tag runt blomkrukorna med båda händerna och så dra ner!

Häromdagen fick min finaste kruka tyvärr ge sitt liv.

L leker gärna Tarzan och hänger i gardinerna så där har vi fått hänga upp lite också, fick ställa blomma i lilla fönstret där vi hade en lampa innan för där var han och rykte i sladden!!

Är det bara jag som har en sån klåfingrig son!? Det känns så iallafall.

Hoppas det vänder snart så man kan möblera lite normalt igen!!


På't igen!

Är igång och jobbar igen, snorar och hostar fortfarande men man kan inte vara hemma från jobbet för evigt!! Igår jobbade jag till 18 och när jag kom hem hade Henrik gjort pizza, det var grymt gott!! Love tokälskade det också ;D

Jobbar till 20.30 ikväll!!

RSS 2.0