Kvarglömd på bussen

I tisdags åkte Tilda och jag bussen över till Alexandra. Love ville absolut inte sitta i varken vagnen eller mitt knä utan bara springa runt på bussen. Så det blev lite svettigt där ett tag när L och jag brottades så skorna åkte av och L's älskade grisgosedjur "knorre" flög runt lite också.

När vi skulle gå av blev det lite mycket i huvudet för mig när jag skulle av med L på ena armen, vagnen i andra, skorna som vi inte hann få på innan avgång, så knorre råkade bli kvar där på sätet.

Det märkte jag dock inte förrän det nästan var dags att åka hem igen. Ringde till bussgods igår och han var som tur var där. Det var en glad 1-åring som igår återsåg sin älskade gris igen :)

Mattan

Det är mycket roligare att hänga i Love's rum när man har en härligt lurvig och mjuk matta att sitta på, sen att Love har fått dille på öronmuffar och lådor gör ju bara allt ännu roligare ")

Mattan ser typ blekt mossgrön ut på bilderna men irl är den mer gräsgrön, och gräsligt ful enligt Henrik. Jag tycker den är jättefin och är supernöjd, det är det viktigaste ;D

Måsen med vänner

Det blev lite häng på öppna förskolan måsen idag! det var jag, Alexandra, Tilda och alla våra barn och vi hade supermysig.

Jag har ju länge velat låta Love måla lite men ändå har det aldrig blivit av, idag löste L det själv genom att helt enkelt bara gå in i målarrummet, ta en pensel och sätta igång med sitt konstverk!

Jag fick blixtsnabbt klä av honom alla kläder innan det var färg överallt. Han hade så roligt, dock förstod han inte grejen med "en pensel till varje färg" utan alla penslar var i var och en av alla färgburkar och vände ett par gånger!!

När han var färdig var det bokstavligt talat färg överallt ^^

Det var härligt att hänga lite på måsen igen, det var alldeles för länge sen sist!!

Söndagsmiddag

Det har varit en heldag idag! Den började med promenad på stensö, sen åkte vi till Rusta och köpte en matta till Love's rum (äntligen), jag fick verkligen övertala Henrik för han tycker mattan är skitful!

På eftermiddagen kom Emma, Fredrik & Wilma hit på middag, äntligen blev den av. Och det var riktigt trevligt och gott!! Är fortfarande mätt.

Gos

Inatt sov Love hela natten!! Det är första gången på jag vet inte hur länge, han vaknade vid 05.40, kom in till oss och kollade på lite disney junior medan jag månade mig. De senaste nätterna har han hostat, bökat och varit jätteledsen så denhär natten behövde hela familjen tror jag.

Idag har jag jobbat stängning och L sov så gott när jag kom hem så det var tur att jag gosade massa med honom i förmiddags innan jag åkte till jobbet!

Pulkaåkning & datenight

I förmiddags tog vi ut Love i en pulkabacke vi har i närheten. Jobbigt var det då han vill åka fort både ner och upp i backen. Efter en stund var han nöjd men vi hade roligt allihopa.
 
 
 
på eftermiddagskvällen kom Henriks föräldrar hit och hängde med Love en stund medan H och jag hade datenight ute med kinamat, Det var så himla gott och vi hade en riktigt mysig middag tillsammans :)

Pulkan!

Love's pulka följde av en slump med in från bilen, L är överförtjust och kånkar, styr och ställer med den. Den fungerar utmärkt som fåtölj framför TVn också!!

Kärlek på jobbet!

Jag har blivit överröst med kärlek på jobbet sen jag kom tillbaka, både av kunder och kollegor!!

2 kunder (helt oberoende av varandra) sa häromdagen att vi som jobbar på Rusta Kalmar alltid är så otroligt trevliga och hjälpsamma. Samt att jag fått höra av mina kollegor att dom är så glada att ha mig tillbaka och att jag är kompetent och en trygghet att jobba tillsammans med.

Jag har väldigt svårt för att ta komplimanger och bli mest generad och vet inte riktigt vad jag ska säga. Men jag blir ju såklart också otroligt glad av att höra det och det är ju även sån feedback som gör att man orkar fortsätta med samma glada humör och hjälpsamhet.

Hade ju även som mål i år att vara gladare och trevligare mot alla och leva efter "var mot andra som du själv vill att andra ska vara mot dig", får påminna mig själv då och då men det ligger där i bakhuvudet hela tiden!

Klocka och klipp

Igår klipptes Love's långa hår av. Jag ville klippa det nu eftersom jag tänker att ju längre det blir, ju jobbigare blir det (för mig) att klippa av det.

Det är inte lätt att klippa denhär vilden så hans farmor fick äran att leka frisör. Och resultatet blev bra med tanke på omständigheterna, alltså att det är omöjligt att få honom still. Jag hade ju gärna sett lite mer "skorpan lejonhjärta"- frisyr men nu blev det som det blev (lite gubbfrisyr) och jag kan inte låta bli att le när jag ser honom för han är så söt.

Men det skar såklart lite i hjärtat när vi klippte det, men som sagt ju längre ju jobbigare!!

Han sa sitt andra ord också igår- klocka! Han hittade en väggklocka hemma hos farmor & farfar som han gick runt med och sa "glocka" :D snutten.

Söndagspromenad!

Eftersom middagen igår blev inställd tog vi istället en förmiddagspromenad med Emma & Fredrik, samt tipsrunda.

Love började rundan i pulka och först lät han missnöjd men vi insåg snabbt att det var pulkan som drogs för långsamt, så Henrik fick springa och slira runt med honom och han skrattade nöjt.

10 minuter senare höll han dock på att somna i pulkan så vi flyttade över honom till vagnen :)

Det var en kall (-10) och härlig promenad men både snö och sol, bästa vintervädret!! Och med 10 rätt av 12 frågor så var det en riktigt bra förmiddag :)

Myslördag

Idag fick vi ställa in en middag med Emma, Fredrik & Wilma, vi vill ju verkligen inte smitta ner en bebis som inte ens hunnit bli 1 månad gammal.

Istället fick vi lite nytta gjort då vi bla var på babyproffsen och fixade med en del som lossnat på vagnen och så har vi varit och handlat en pulka till Love, blir nog en åktur i morgon, får se om han gillar det.

Upptäckte igår kväll att 3 nya tänder kommit upp på L, det är så svårt att hålla koll på kindtänderna dom syns ju knappt!! Han har 15 tänder nu.

I eftermiddag ska vi göra tacos och en mindre om-möblering i vardagsrummet då nya soffan kommer redan nästa vecka!

Bus i bilen.

Puffen

Förkylning innebär ju också puffen (som vi kallar den) för Love's del och i början var den ju värsta torteringen för lilleman, men på sistone har han nog själv börjat inse att den hjälper honom att andas lättare då det inte varit lika mycket skrik och gråt på sistone när det är dags för puffen.

Och så är det ju roligt att få hjälpa till att ge alla gosedjuren varsin dos också ;D

Pannkaka!

Igår blev det lyxfrukost här hemma, pannkaka till Love's stora förtjusning, han älskar pannkakor, bäst tillsammans med blåbär och melon!

Jag har jobbat hela helgen och är ledig idag, planen var egentligen att gå till måsen med Alexandra och kidsen men då båda hennes barn och Love är sjuka så fick vi ställa in.

Istället fick Henrik och jag lite måsten gjorda, som att åka och storhandla och fylla på förråden, så nu har vi mat ett tag till framöver!!

Största delen av dagen har gått åt att gosa med L som är supersnorig och även har lite feber. Hoppas jag klarar mig denna gången, har blivit smittad av hans förkylningar varje gång och vi blev ju precis friska från den spanska monster förkylningen!

Dopdag och middag

Idag har vi hängt hemma hos Molin's, vi blev bjudna på middag och fika. Barnen busade och lille "klåfingrige Lester" tog sig in i typ alla skåp och pillade i princip på allt som gick att komma åt! ;)

Nu är Henrik iväg och jagar, lilleman sover och jag tänkte passa på att kolla på en film på viaplay som H ändå inte vill se, men det krånglar och är sent så det kanske är lika bra att bara gå och lägga sig, imorgon ska jag upp tidigt och vara hos frisören vid 07.00


Idag är det Love's dopdag, känns dock som ännu längre sen!! Kan inte riktigt förstå att han bara var en 3-månaders-palt för ett år sen :) tänker nog samma om ett år till.

Fredag

Jobbade stängning idag, kom hem ca 20.50 och Love var fortfarande vaken så det blev lite kvällsgos i soffan, efter middagen som ikväll blev bakad potatis med laxröra, så gott!! Nu är helt slut efter denna jobbdagen och det blir öppning/stängning imorgon så jag tror nog att jag går och lägger mig nu.

RSS 2.0