måndag

ny vecka, nya äventyr! Vi frågade Love i förmiddags om han ville ut i skogen och leta svamp eller åka till skälby, det blev skälby!! :)





efter att vi varit där ett par timmar och lekt, tittat på djuren, fikat och lekt lite till så åkte vi hem och åt middag.

på kvällen gick vi bort till biblioteket och lämnade tillbaka några böcker, och lånade en ny. L tog sparken dit och var nöjd med det :)



dopfix

usch vad besviken jag blev när vi vaknade i morse och regnet öste ner, samt varning för åska under dagen. eftersom loppisen skulle hoppas utomhus bestämde vi oss för att inte åka, ingen höjdare att vara utomhus i det vädret och särskilt inte med en 2 månaders bebis!! Får bli en annan helg helt enkelt.

Vi fick iallafall lite bakning gjort till dopet, biskvier och syltkakor är helt klart, imorgon blir det "prinskakor" och en sats till med cake pops :)

lite pyssel till dekoration har jag också hunnit knåpa ihop, det är galet vad mycket man hinner när man bara har minstingen att se efter, som dessutom tagit 2 sovpass under dagen, så mycket har han inte fått sova sen han låg i magen. han störs och väcks i vanliga fall hela tiden av Love's bus och ljudliga upptåg.





Vi får uppdateringar med bilder och videos på Love från svärisarna hela dagarna vilket uppskattas enormt, man saknar honom inte lika mycket då utan känner att man är lite delaktig ändå, och det är så roligt att se hur kul han har det :)

Dick kom förbi på lite fika och Willgos på kvällskvisten också, mycket trevligt!

fredag

hela dagen idag har jag rensat och sorterat bland mina saker, smycken, scarfs och väskor i mängder. Så det hoppas jag bli av med lite!!

Love har packat resväskan och åkt med hans farmor & farfar till kroken och kommer hem söndag kväll igen. han har pratat och längtat i flera dagar nu, han är verkligen värd lite egen tid med 300% uppmärksamhet (farbror H är också med) och det ska bli skönt att få sakna honom lite.

Vi ska försöka hinna med att baka lite till dopet också medan han är iväg :)

loppis!

jag är en samlare, det är även min mamma och min mormor. jag hamstrar alltså saker och har extremt svårt att skiljas från dom. Vi bor inte särskilt stort och sakerna här hemma börjar så smått välla över!!

min nu har jag nått min gräns och börjar få lite lätt panik på allt, samtidigt som jag samlar gillar jag även att rensa, slänga och göra mig av med saker. dubbelmoral jag vet, det går inte riktigt ihop men så är det iallafall.

idag bestämde jag mig för att nu är det nog, här ska rensas!!

såhär låter det dock när Henrik håller upp nåt som han tycker ska rensas bort.

"Ooh titta där är ju den, den har vi ju alltid haft"

"denna har jag haft i flera år ju, ja, jag vet att jag aldrig använt den hittills men man vet aldrig den kan komma till användning någon dag"

"Nej den kan vi inte slänga! det är ju värsta minnet ju"

"spara!! en dag ska jag komma i den"

H är tvärt emot mig, han frågade till och med om vi skulle spara sittdelen till duovagnen..

på lördag är tanken att vi ska sälja lite grejer på loppis, så himla spännande!! jag har aldrig stått på loppis och sålt grejer för mig själv, bara i 6:an när vi samlade in pengar till klassresan, det gick ju tydligen bra iallafall för vi tog oss till Paris ^^

lekplatsen hela dagen

idag har vi varit på skälby och lekt samt kollat på djuren :)




Love hade packat hink och spadar som vi glömde hemma, viket han blev väldigt ledsen över så efter middagen gick L & H bort till lekplatsen här hemma och grävde i sandlådan medan jag och W åkte och handlade.

ikväll är H iväg och jagar så nu väntar jag bara på att minstingen ska somna sen är det god natt!!

sjukstuga

både Henrik och jag vaknade upp med ett ryck vid 02.30-tiden i natt, av att L kräktes. chocken att bli väckt så mitt i natten är inte rolig alls, sen att börja byta lakan och duscha av pojken osv innan man kommer i säng igen är heller inte kul. 3 gånger kräktes han inom 1 timme ungefär. W vaknade såklart också mitt i allt ståhej och när jag satt och ammade honom (så trött så ögonen gick i kors) tänkte jag "hur tusan kunde han kräkas?, vi har ju inte träffat någon sjuk... Vi har ju inte träffat någon alls..!! ..? ..? zZzZ.. MEN VISST FAN! Vi var ju på öppna förskolan igår" fattar inte hur jag kunde glömma det!

sen sov han till 9.30 idag och efter det har han mått bra, ni hoppas jag att han inte kräks mer, har varit med förr om att det kommit ned ett dygns mellanrum!

själv har jag en släng av någon annan sjukdom, ont i halsen, snorig, ont i kroppen och huvudet. har haft frossa både i natt och idag, så ont i kroppen att jag inte ens orkat bära W.


hoppas på bättring imorgon, God natt!!

helgen

igår var det grillfest hos mamma tillsammans med släkten, Henrik var med en stund sen åkte han iväg och jagade. när vi åkte hem somnade såklart L i bilen och det fanns ingen parkering direkt utanför så det blev lite knöligt att ta sig in ensam med två sovande barn plus lite andra ting jag var tvungen att få med mig in.. men jag klarade det :) dock ännu en grej jag längtar efter med hus- att alltid veta att jag har en egen parkering precis utanför huset!!

idag har vi varit på blomsterlandet och köpt några jordgubbsplantor och sen åkte vi en sväng till IKEA också.

midsommar

1-årskalaset idag var mycket trevligt och Love hade så roligt och lekte med alla andra barn som var där, sen var det ju extra roligt att dom hade både gungställning, sandlåda och en liten rutschkana som kusin L fick i present. det var en gråtande Love vi packade in i bilen som bölade "jag vill inte åka hem, jag vill bo här!!"

(usch, dåligt samvete för att vi inte har ett hus)

när vi ändå var ute i bushen åkte vi vidare efter kalaset till påryd för att kolla på den årliga karnevalen dom har där, det har blivit lite av en tradition att åka dit på midsommar.





det var vår midsommar det, roligare än så blev det inte i år :)

sommarlov

idag var det efterkontroll hos min gamla BM, lite mysigt att personen som har hållt koll på bebisen i magen hela graviditeten får träffa bebisen utanför magen också :)

jag gick igenom "besiktningen" och allt var jättebra. hon ville att jag skulle ha gått ner 10 kilo såhär efter 2 månader och jag har gått ner 19 kilo så det var mer än godkänt, skön revansch efter all vikthets även denna graviditet. 8 kilo kvar till startvikten med W, sen ytterligare 10 inte lika peppiga kilon kvar till startvikten med L.

nu har L gått på sommarlov och så även H så nu hoppas jag att vi får en riktigt bra sommar tillsammans med massa skoj :)

imorgon är det ju midsommarafton och den ska firas hemma hos pojkarnas kusin L som fyller 1 år!

samtal

min lilla W har redan börjat prata!! hihi ne då, men han ljudar "mamma" när han är ledsen, så himla gulligt ")

idag hade jag "mammasamtal" på bhv (tänker att jag ska börja använda det riktiga namnet nu och inte bvc) och vilken skillnad det var att fylla i den där lappen nu och när L var bebis, mådde inte alls bra då, och kände mig inte hemma alls i mammarollen men nu är det helt annat!!

tycker iof att det är småjobbigt att ha två barn för man har verkligen fullt upp hela tiden och noll(!!!) tid för sig själv men samtidigt är det helt underbart!!

imorgon är det sista dagen på dagis för Love, känns lite konstigt att han inte ska gå på dagis på två månader nu men förhoppningsvis saknar han det väl inte allt för mycket "_

Ny vecka

större delen av dagen idag har varit ganska deppig, vi har förlorat ännu en budgivning på ett hus vi vill ha. ordspråket "tredje gången gillt" gällde inte den här gången och jag har verkligen tröttnat på att leta hus nu.. trodde nog aldrig att jag skulle gråta över ett hus, men detta var exakt det vi letat efter!!

imorgon kommer prästen hit och pratar dop, det närmar sig nu!

2 månader

idag blir vår lilla W 2 månader, tiden har gått så otroligt fort samtidigt som det känns som evigheter sen jag låg där på förlossningen och trodde att han aldrig någonsin skulle komma ut.

samma dag som W föddes planterade L och hans farmor ett frö, som nu vuxit upp och som han får ta hand om, så himla fint ")



mina barn ❤

min vän L har gjort 2 så otroligt fina berlocker till mig med mina barns namn och födelsedatum, som jag har fäst på mitt Thomas sabo.




så himla fina!!

mycket väl godkänd

idag har Will och jag varit på läkarbesök för 2 månaders bebisar :)

han blev mycket väl godkänd. han är mycket stadig i nacken, väldigt fäst och fokuserad med blicken och stark i armarna, hon sa att han är mer som en 3-månaders bebis än 2 månader "o

idag knäckte han 6-kilos sträcket med 15 gram, så vågen visade alltså 6015g och 60 cm lång är han, inte konstigt att 2ans blöja och kläder i 56 börjar sitta tight ^^

fiskelycka!

igår åkte vi till ett märkligt ställe ute i skogen där dom sålde både höns och kaniner, ägg, och annat. Love fick se en häst och ropade förtjust "jag vill rida på den!!" det fick han inte men han fick åka häst och vagn, han var så lycklig!!

det var väldigt varmt igår och när H & L skulle åka vidare för att fiska så åkte jag och W hem och myste istället.




en abborre blev det för storfiskarna och L var mer än nöjd med hans första fisketur :)
RSS 2.0