Sjuk!

Ooh! Lilla Lo-stackarn har gått och blivit förkyld :( han nyser, hostar, snorar och är hes och rosslig. Som tur är så har han sluppit feber och humöret är på topp trots att matintaget inte varit det bästa och snoret rinner hela tiden, men man får inte komma i närheten med varken snorsug eller näsdroppar för då skriker han hysteriskt och viftar med armarna (precis som på cykeln häromdagen).

Och vi som hade planer i helgen, nu fick vi ställa in det, mycket tråkigt men vi vill absolut inte smitta någon.

ÖF

Love hade riktigt kul på måsen idag, det bästa med måsen (förutom att personalen är trevlig) är att det inte är så mycket folk där, så det blir inte så stimmigt.

När det var som flest så var det 4 barn (+4 föräldrar) inklusive L & jag. Men det hade varit ännu roligare att ha någon att gå dit med. Nästa gång ska vi nog våga oss på att måla lite tror jag.

Tvättkaos!

Love vaknade vid 05.30 imorse!! När jag skulle försöka få honom till att somna om så märkte jag att blöjan hade läckt- tusan också. Så då fick jag byta blöja, pyjamas och lakan och när vi var klara med det var han typ pigg, jag var ännu tröttare!!

Gjorde lite välling i hopp om att han skulle somna men icke, så vi lekte lite i L's rum och efter en stund så blev han trött, kröp upp i min famn och somnade. 06.30 gick jag och la mig igen.

Vid 8.30!!! Vaknade jag av att L pratade och busade i sängen, tänkte morna mig några minuter men somnade om till 8.50 och drog mig sen 10 minuter till. Underbart!!! Det har aldrig hänt förut att jag har sovit så länge på en vardag!! Ensam hemma med L. Jag är så lycklig och utvilad att jag plockade ur och drog igång en ny diskmaskin, innan 10!!

Picknick

Idag var Sanna, jag och Love på lite picknick i parken. Det var så skönt att hänga på en filt i skuggan med en kaffe. Fast L insåg snabbt att man kunde hänga utanför filten också så han drog iväg lite på egen hand! Men det var mycket trevligt iallafall :)

Bvc

Usch! Vaknade för 1 och en halv timme sen och kan inte somna om, men Love sover iallafall för en gångs skull!!

I måndags var det 10-månaders kontroll, 2 månader sen sist så jag var rätt nyfiken!!

Vikt: 10330g (9440g)
Längd: 76 cm (71 cm)

Helt galet på längden!! 5 cm på 2 månader!

100% städning

Imorgon börjar Henrik jobba igen och under semestern har även städerskan här tagit semester så idag var vi tvungna att städa ikapp en aning. Det har tagit precis hela dagen och vi är fortfarande inte riktigt klara då man plockar iordning på ett ställe och innan man börjat på nästa har Love hunnit dra fram allt igen. Pust!! Helt bortkastad tid att plocka efter honom, men dammsuga, damma och moppa det måste man ju göra ändå!

Tror L var 6 månader när han låg på skötbordet sist, och det var en livsfarlig kamp varje gång då han bara ålade runt däruppe. Så idag passade vi på att skruva av skötbordsdelen så nu är det bara en vanlig byrå :)


Djuren!

Det blev ett besök på skälby idag, det känns som att Love uppskattar djuren mer och mer för varje gång, idag var de bästa djuren fåren, hästarna och en hund som gick förbi.

Gungan är alltid rolig :)

Nu går L flera steg mellan oss hela tiden!

De andra stegen

...och helt plötsligt gick han 4-5 steg. Henrik och Love var på golvet framför soffan, och jag satt i soffan och så busade vi med L och helt plötsligt när han stod mot soffan så gick han de 4-5 stegen som var till H. Jag var inte alls beredd och inte H heller, han fångade L i famnen men han fortsatte vidare ett par steg till. Jag blev så paff! Och är nog fortfarande lite chockad, att få se sitt barn ta sina första steg är stort!

Vi får väl se om han börjar gå på riktigt nu eller om det dröjer någon månad till innan han tar flera steg igen.

Hemma!

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar i kroken, idag gjorde vi en utflykt till trollskogen och gick mellanrundan på 2,4 kilometer då den var barnvagnsvänlig. När vi kom tillbaka till huset var Henrik's lillebror Håkan på besök och Love fick provsitta hans motorcykel :)

10 månader!

Idag blir lilleman hela 10 månader!! Och det firar vi i Byxelkrok, som det av en slump har blivit både när han blev 6 månader, 8 och så nu då 10. Han har fått lite nya kläder av farmor & farfar, bla en T-shirt med chuggington-tågen på :) dom gillar han. Senaste nytt denna månaden är att han har 6 tänder och är supersnabb med "läragå-vagnen" och genom att ta sig fram via möbler, han tar även något steg utan att hålla i sig ibland.

Öland

Då var vi framme, idag tar vi det bara lugnt!!

Full rulle!

Idag har det varit fullt upp, först nu jag kunnat slänga mig på soffan. Började dagen med jobb till 16, direkt vidare för lite tårtkalas hos bror som fyller år på tisdag. Efter det åkte vi till Henrik's föräldrar för att lämna Love, vidare till krusenstiernska för att gå på teaterföreställningen "Hjälten från Kalmarsund". Och jag som precis sa att jag aldrig vinner nåt vann 2 biljetter via en facebook-tävling. Och som om inte det vore nog så lyckades även H också vinna 2 biljetter :) Så med 4(!!) biljetter hade födelsedagsbarnet och min mamma turen att få följa med. Nu när vi kom hem så har vi packat lite inför imorgon då åker vi till Byxelkrok dit Love och svärisarna åkte upp redan ikväll.

Biblioteket!

Vi gick bort till bibblan en sväng och släppte lös vilden!! Oj vad roligt han tyckte det var. Han flög fram längs golvet, klättrade på hyllorna, kröp under hyllorna och bläddrade bland böckerna. Tokglad bebis!!

RSS 2.0