Måndag

Igår åkte Love och jag hem till Emma & Wilma på förmiddagen, det blev lite fika och snack. Sen gick vi bort till oxhagens öppnis, där hade dom sångstund på eftermiddagen och L älskar ju musik men när det är tillsammans med folk han inte känner så blir han alltid lite reserverad, men jag vet att han uppskattar det ändå även om han inte verkar intresserad :)

På vägen hem stannade vi till lite vid djuren på skälby, det uppskattade han verkligen, han blir ju tokig bara han ser en fågel.

Att lägga L i hans säng innan han somnat går fortfarande hur bra som helst (peppar peppar) och inatt sov han hela natten i sin säng- ända till kvart i 7 imorse! Wihoo!

Idag blir det dagis för Love, första gången på 2 veckor, nästan så man skulle behöva en kort inskolning igen :)

Söndag

Love hjälpte Farmor & Farfar att vattna lite när vi kom och tjöt av glädje när han fick syn på oss!! :)

Dopdag

Dagen började med att hänga på låset utanför skodej på köpstaden. Jag hade kollat ut ett par fina kavatskor på kavat's hemsida till Love, men till min stora besvikelse hade dom inte tagit in dom på skodej.  
 
dom fina skorna
 
Vi hade ingen tid att åka vidare och leta så vi fick ta ett par andra, jag är inte nöjd!! och jag är irriterad på att dom inte köper in den senaste kollektionen när kavat för en gångs skull gör en fin skomodell! Henrik valde de andra skorna och jag godkände dom, endast för att vi inte hade tid att fara runt och för att de var det enda alternativet som fanns!
 
de mindre fina skorna (ser ut som bowlingskor bakifrån) 
 
Efter köpstaden åkte vi till H's föräldrar och lämnade av Love och åkte vidare hem och gjorde oss iodning för Wilma's dop. 
 
Cermonin hölls i slottskyrkan och var jättefin. Jag började nästan gråta när musiken började spelas och den lilla familjen med faddrar tågade in i kyrkan.
 
 
 
av oss fick hon ett litet smyckeskrin med speldosa, samt ett litet armband L och jag pärlat. 
 
 
Love sover hos hans farmor och farfar inatt så Henrik och jag hyrde filmen cockpit och åt varma mackor. Imorgon är det jobb som gäller efter att ha varit hemma i en vecka!! Ska bli så himla skoj!!
 

Fredag

Underbar morgon idag, vaknade utan illamående, utan magont, utan uppsvälld och gasig mage! Jag är frisk!! 
 
Morgonen var dock inte lika rolig för Love eftersom vi hade 18 månaders vaccination, vikt och längd på BVC idag. L har ju en släng av läkarskräck och börjar skrika hysteriskt så fort dom försöker röra honom, så därför har vi inte fått någon vikt och längd på de senaste läkarbesöken vi vart på. På BVC har det gått bra, men läkarskräcken har börjat efter han fyllt 1 och vi har ju varit på en hel del andra läkarbesök sen dess. 
 
Han skötte sig exemplariskt och blev inte ett dugg ledsen, förutom när det var dags för sprutan som tack och lov bara var 1 denna gången. Men så fort den var tagen tackade han för sig och bad om att få åka till leksaksaffären som han hade blivit lovad av sin mamma när det var klart. 
 
Vikt: 12 kg (12månader 11 kg)
längd: 82,5 cm (12månader 78 cm)
 

i leksaksaffären blev det ett litet städset som han tyckte var jätteroligt och nu går han runt här och sopar och håller ordnig (hoppas intresset håller i sig) 
 
 
Och en film med nalle puh fick han också, de där tokfransarna flaxar och stojar så mycket att Love kiknar av skratt!!
 
 
Henrik slutar 20 ikväll och då hoppas jag på god mat nu när matlusten är tillbaka!! 
 

Duktig kille

När Love var 5 månader och det var sovdags började vi lägga honom i hans säng medan han fortfarande var vaken eftersom det är bäst för barnet att vakna på samma ställe det somnar, och det är ju viktigt att man känner sig trygg i sin egen säng.

Det fungerade jättebra i 2 månader för då började han resa sig och det var mycket roligare än att sova. Ca 1 månad senare när han var 8 månader hände det något, och han kunde vakna helt hysterisk mitt i natten och skrika helt otröstligt i 2 timmar innan han kom till ro igen, och det fortsatte efter det. Om han somnat i famnen och man råkade lägga honom aningen för tidigt innan han somnat in ordentligt vaknade han och bara gallskrek, och så fick man börja om.

När L var ca 14 månader orkade jag inte sitta uppe och försöka trösta honom i timmar längre så jag tog in honom till vår säng, och så har det fortsatt sen dess.

När det är sovdags somnar han i Henrik's eller min famn, eller på en kudde på golvet, sen bär vi in honom till hans säng, någon gång mellan 02-05 brukar han vakna och då bär jag in honom till vår säng.

Igår kväll gjorde jag ett nytt försök på att lägga honom i hans säng medan han är vaken. Och det gick superbra, 3 gånger fick jag gå in och stoppa om honom på nytt men när han såg att jag var på väg in så la han sig blixtsnabbt ner så han fattar iallafall att det är sovdags. Sen bökade han runt och pratade lite för sig själv, ca 10 minuter tog det sen sov han!! Och vaknade 05.45 i morse, och somnade om i vår säng.

Idag vid middagsluren gjorde vi samma sak och det fungerade då med, och så även nu ikväll!! Jag tänker inte ropa hej än men jag har hopp om att detta kan börja funka igen och är så glad om det gör det!

En 7-månaders buse!

Något positivt

Jag var rejält dålig igår, mådde verkligen pyton, Love har ju också mått dåligt men jag trodde att han skulle bli bra vilken dag som helst. Men igår kväll vid 10 tiden vaknade han och kräktes, igen!!

Jag blir helt knäckt på detta nu, och jag hade gjort vad som helst för att ha en egen tvättmaskin i sånnahär lägen.

Ringde till VC idag då jag kände mig lite orolig för Love's del, han dricker superbra och är pigg men han får ju inte behålla så mycket av det han äter/dricker, vi fick en tid vid 15.

Väl där fick vi i princip vända i väntrummet då Love är i bra skick, som sagt dricker mycket och är lika busig som vanligt. Så det var inget att oroa sig för. Det var heller inget ovanligt att vara magsjuk såhär länge (1 vecka hittills), bara att vänta ut helt enkelt.

Själv mådde jag så fruktansvärt i morse att jag trodde jag skulle svimma, bönade och bad Henrik om att stanna hemma och vabba, kände att aldrig hade orkat ta hand om L själv. På eftermiddagen fick jag i mig lite mat äntligen så nu mår jag lite bättre av den anledningen, annars är det samma visa med riktigt krånglig mage!

E: jag har gått ner 3 kilo, något positivt iallafall!! :)
H: ja men det är ju bara vatten!
E: ..glädjedödare..!

På bättring

Idag mår jag så mycket bättre än igår, men jag mår fortfarande dåligt :( all den lilla ork jag har samlat på mig genom att bara ligga i soffan har gått till att ta hand om Love. Vilket var tur för han har inte lärt sig att varken laga mat, bre smörgåsar eller byta blöja själv än ;) 
 
han har också varit ganska sliten idag, sov knappt en timme på dagen och har tagit varje chans han fått till att ligga och kura ihop sig på mammas mage ^^ 
 
 
L blir helt till sig och tjuter av glädje varje morgon när han får syn på korna på mjölk och smörpaketen :)

Jag hatar dig kräksjukan 2

Fy fan vad trött jag var igår, när vi trodde att kräksjukan var över för Love's del så kräktes han igen natten till lördagen. 
 
Så efter att inte ha sovit ordentligt på 3 nätter plus jobb på det så var jag helt slut. 
 
Nar jag vaknade imorse tog det inte lång tid innan jag var tvungen att springa och kräkas!! 
 
Jag orkar inte mer kräksjuka nu!! 
 

Vårnytt in

Fick ju tyvärr ställa in min shoppingtur med Emma igår pga sjukdom, och jag som verkligen behövde köpa ny jacka till Love!
 
Men tur hade jag då att Elin, som jag träffade på eftermiddagen sen behövde handla nåt nytt till en födelsedagsmiddag. Så det blev en sväng till modehuset ändå! 
 
Jag hittade skaljacka & byxa på Kappahl
 
 Och tröjor & byxa från H&M 
 
Sen blev det lite härligt stallhäng efter det
 
när jag kom hem igen hade L plutten kräkts mer och höll igång inatt med, men nu verkar han vara mycket bättre! H jobbar till 11.30 idag och vabbar resten så jag kan åka och jobba 12-20.30

Jag hatar dig kräksjukan!

Och så var det med det, att "njuta av den lediga dagen"!

Vaknade upp 00.10 med ett ryck av att L kräktes, ooh nej! Vad är det med att kräksjukan kommer på natten!!?

Byta lakan+trött som ett jävla as+sitta uppe och försöka söva om en ledsen kräkbebis som sover med ett öga öppet för att han vet att hans mamma kommer att lägga tillbaka honom i sängen igen och lämna honom där ensam så fort han bara somnat om= allt annat än kul!

Förutom att han kräks titt som tätt emellan varven så är det inget fel på honom han är om möjligt vildare än vanligt, och lyssnar inte alls på vad man får göra och inte får, hans mamma som blev väckt vid 04.20 och inte kunde somna om när hon väl fått bebisen att somna om och är tröttare än tröttast, känner lite för att slita sitt hår.

Ringde dagis för att säga att L inte kommer imorgon och hon var inte förvånad när jag sa att det var kräksjuka, varenda unge är tydligen kräksjuk, Jag tyckte väl att det var ovanligt få barn där när jag hämtade honom igår..

Per Ohlsson

I förra veckan när vi åkte bil började Love från ingenstans att sjunga "iaiao, iaiao" osv jag började spontant att sjunga "Per Ohlsson hade en bonnagård" varpå L blev helt i extas och började flaxa med armar och ben. 
 
Igår när jag lämnade honom på dagis frågade jag om dom hade sjungit den där, och först var hon tveksam men så kom en annan fröken och intygade att dom hade sjungit den i förra veckan. 
 
Ni kan ju gissa vad som sjungs och spelas non stop hemma nu ;D
 
 
Bygga höga torn är också en höjdargrej! 
 

Mysdag

På förmiddagen idag träffade jag Sofia som var här på kortvisit och hälsade på sin mormor. Det blev en kort träff då vi skulle hem till mamma på lunch, men jag är glad att vi han ses någon timme iallfall. 
 
hos mamma firade vi att min pappa idag skulle fyllt 61 år, efterätten banan & rabarberpaj hade Henrik fixat, det var supergott! 
 
Efter ett par timmar hos mamma åkte vi vidare hem till H's föräldrar och fortsatte söndagsmyset där. 
 
Denna helgen har verkligen varit full med roligheter och min enda helt lediga helg på hela April, i morgon börjar en ny jobbvecka och jag är bara ledig på torsdag 
 
natti natti! 

Lattjoland

Våren verkar ju aldrig komma, och jag är trött på att vänta så vi invigde Love's nya vårjacka idag :)
 
här är även mössan jag sydde åt honom på måsen ^^
 

Vi har varit på lattjoland idag tillsammans med Molin's så himla skoj. Timmarna där gick snabbt och 2 bulor och en fläskläpp senare var det dags att åka hem för lite middagslur, för att sedan leka lite till hemma hos M's. 
 
riktigt bra lördag!! :)
 
 

Fredag

 
 
 
Efter 3 dagar hemma klättrar både sambo och son på väggarna, inga utslag/blåsor har som tur var setts till sen dagis sett, skönt
 
nu är jag ledig hela helgen efter massa jobb, och vi har fullbokat med skoj både lördag och söndag som vi ser fram emot!! 
Trevlig helg!! 
 
 
 
 

Utslag

I förrgår hade Love helt plötsligt fått utslag/blåsor i ansiktet när han sov på dagis. Först hade personalen trott att det var vattkoppor, men när dom skulle ringa oss hade dom bara försvunnit.

Samma sak hände igår när han var ute och lekte, då ringde dom till Henrik som fick komma och hämta. När han kom hade de försvunnit igen, endast ett rött utslag fanns kvar på kinden. Vi har inte sett några fler sen dess.

H ringde vårdcentralen, men dom visste inte alls vad det kunde vara, möjligtvis höstblåsor, eller en infektion som håller på att bryta ut.

Det är bara att vänta och se, i vilket fall så ska han vara hemma från dagis resten av veckan.

RSS 2.0