Långfredag

Jobbade en sväng på dagen idag, när jag checkade ut kl 17 stod Henrik & Love med bilen och väntade utanför jobbet, och så åkte vi vidare ut till mamma för lite påskmiddag med släkten!! :)

Mamma har kvar lite leksaker sen vi var små som tex vår brio tågrels med magnettåg, dock är han lite liten för att tycka det är kul att bygga tågbana än.

Men bygga höga torn med klossarna är jätteskoj, och han är superduktig på att stapla dom utan att riva, även och det i slutändan ändå är det roligaste ^^

Men vad stolt man blir när man ser att ens son kan göra något mer än att bara tugga på klossarna!!

Ny mössa

Love behövde inte ha den lila mössan så länge för i tisdags fick han en ny mössa av farmor & farfar från Didriksson's. Den sitter perfekt och täcker öronen jättebra!

Så himla snällt av dom :)

Sådärja

Köpte knoppar till Love's byrå häromdagen, har länge tänkt byta dom till någon fin färg men det har aldrig blivit av.

Men hittade fina porslinsknoppar på Indiska häromdagen, det blev stor skillnad och mycket finare än de svarta standardknopparna.

Lilla bullen

Emma och jag bestämde att vi skulle gå till måsen idag, men när jag vaknade i morse kom jag på att det är skärtorsdag och kanske att dom inte har öppet, det hade dom inte heller!

Tänkte att vi kunde gå till oxhagen istället då, men där var vi tyvärr inte välkomna då det bara var för 8-15 månaders på förmiddagen idag.

Emma kom med förslaget om norrliden och där var vi välkomna men dom stängde klockan 12- perfekt då E ändå skulle iväg på eftermiddagen.

Jag har aldrig varit där innan men det var jättemysigt. Jag gillade att det var ganska öppet och glasfönster istället för väggar till de andra rummen, så slapp jag springa efter så fort L drog iväg utan jag kunde se honom ändå!!

Love gillade det också, dom hade mängder med kul grejer och jag hann knappt få in honom i bilen innan han somnade!

Pjuuh!

Pjuuh vilken dag det varit hittills!! Började jobbet vid 7 och slutade vid 12, då åkte jag och körde ett pass på gymmet- 7 minuter på crosstrainern!! Det tar sig, förra gången körde jag den ju efter passet och nu innan som uppvärmning så det är iof inte så konstigt att jag orkade lite längre.

Men målet just nu är att orka minst 10 minuter!!

Sen bar det iväg för att hämta hem L från dagis, han hade inga planer alls på att gå hem, men efter mycket om och men fick jag på honom kläderna och in i bilen.

Då var vi dock tvungna att åka och handla en sväng om det skulle till att bli någon middag idag. Insåg till L's stora förtjusning att jag inte hade något mynt till en vagn så han fick gå själv. Till en början skötte han sig riktigt bra och följde mig när jag sa kom, men det höll dock inte så länge. Han pillar på precis allt och man blir ju lite väl nervös när han börjar plocka upp glasburkar men grejer i, helt plötsligt släpper han dom ju bara. Men han tyckte det var roligt att få dra korgen :)

Nu har vi precis fått i oss lasagne som jag gjorde till middag, nu blir det soffläge och gos tills Henrik kommer hem från jobbet!!


Då vare helg

Skulle haft en helhelg ledig men fick hoppa in och jobba idag då en på jobbet var sjuk, men innan jag började (vid 12) så hann vi ta en långfrukost, fika & lek på IKEA samt köpa en ny mössa till Love, vi är alltid sent ute när det gäller mössor och vantar.

När vi skulle köpa vantar var vi typ sist ute och det fanns bara rosa kvar, nu upptäckte vi att vi behövde en mössa till dagis som täcker öronen bättre än den vi hade, men även där var också allt slutsålt nu så vi fick ta en lila, tur att L inte far illa av lite färg iallafall ;)

Efter jobbet åkte vi hem till mamma en sväng och åt våfflor och busade.

Imorgon är jag ledig!!

Fredag

Jag har extrem träningsvärk, och då var det inte ens ett riktigt pass vi körde utan vi gick ju bara igenom övningarna, vad man ska tänka på och så testade jag ett par gånger- alltså inga 2x15 så jag kommer vara helt död när jag kört ett helt pass sen :) snacka om att vara totalt otränad.

Det blir inget dagis för Love idag då dom har planeringsdag så jag ska lämna honom hemma hos hans farfar sen innan jag åker till jobbet. Men nu passar vi på att mysa, busa och dansa innan det är dags att åka.

Weiho!

Vaknade av att Love fick en hostattack, kände mig inte alls dötrött som jag alltid annars gör när han vaknar på natten, kanske för att klockan visade sig, inte vara mitt i natten utan 06.15!!

Bra jobbat Love :) hela natten i sin egen säng! Och utan att vakna! :) ingen är gladare än föräldrarna!! :)

Trevlig dag

Hade egentligen ÖF men Emma & Wilma på planerna idag men då Love åkt på ännu en förkylning kände jag att det var dumt, men jag föreslog istället en sväng på IKEA med lite lunch.

Vi tog en titt på modehuset också, jag köpte ett par superfina thights till L som jag spanat in ett tag :)

Det blev en riktigt bra dag!!

Lekhörnan på IKEA var skoj!

Mycket väl godkänd

Love vaknade 05.55 idag, jag lyckades få honom att kolla på Disney Junior till 06.15 innan vi gick upp. Någon timme senare när vi hänger i vardagsrummet vinkar L till mig sen går han ut i hallen.

Någon minut efter det går jag efter för att se vad han pysslar med, då står han och tar på sig mina skor och försöker öppna dörren. Gissar på att någon var sugen på att gå till dagis!!

Både igår och idag har han fått sova på dagis, och det hade gått kanonbra, han somnade på 1 minut efter dom lagt honom i vagnen!! Dock har han vaknat han redan efter 1,5 timme då något av de andra barnen vaknat, vilket resulterat i trött kille här hemma.

Han har fått "mycket väl godkänt" av fröknarna efter dessa 2 veckor. Man blir ju otroligt stolt som förälder när både vi och L får så mycket beröm av dom.

Dom tycker att L är ett otroligt lätt barn att ha att göra med, han har inga problem att gå till vilken fröken som helst, går bra ihop med alla barn trots åldersskillnaden, han har inte blivit ledsen någon gång då vi har lämnat honom (hade blivit otroligt förvånad om han hade blivit det).

Så nästa vecka börjar det riktiga jobb och dagislivet. Man vänjer sig snabbt, det känns som att jag alltid har jobbat och att H alltid har varit hemma.

Inskolning dag #8

Idag lämnade jag L på dagis, det gick bra som vanligt :) när H hämtade honom sa fröken att L blivit sur och skällt ut F (på lotsas-språk) för att gungan var upptagen, första gången han visar annat än glada känslor, det tyckte fröknarna var bra!

Dagis kör slut på honom, för inte alls länge sen kunde vi sitta uppe med honom vid 22-23 nu är han dötrött och somnar 19.20!

Älskling så go och fin du är ❤

Utflykt

Slutade jobbet vid 12 idag, det var härligt ute i solen så jag tyckte att när L hade sovit middag kunde vi gå ut och fika & leka i solen. Det är inte lätt att försöka få ut familjen ändå.

Det som tog längst tid var att bara komma överens om vart vi skulle hän. Först bestämde vi parken, men sen kom vi på att det nog inte är så mycket sol där och beslutade istället att gå till lekparken vid simhallen.

Jag kokade kaffe och packade ner frukt. Under tiden somnade H på soffan, och L behövde mellanmål. 30 minuter tog det att bara få liv i H och sen var det ett blöjbyte och även byte av lekpark på det innan vi kom iväg- till skälby!!

När vi kom dit hade klockan hunnit bli 16 och solen hade gått i moln, alltså var det svinkallt och vi vände hem redan efter 20 minuter.

Vi tog några filtar, satte oss på uteplatsen och drack kaffet där istället :)

Inskolning dag #6

Idag var L på dagis i 3 timmar. Jag var med i ca 40 minuter men fick gå hem när det var dags för utelek, det tackar jag för då det är svinkallt ute!!

Under tiden passade vi på att åka till friskis och köpa nytt gymkort till mig och handla lite.

När jag hämtade L igen sprang han bara förbi mig och in i ett annat rum och fortsatte leka, tar det som ett tecken på att han trivs på dagis :) han fick massa beröm för att han är så duktig och självständig. Han hade ätit jättebra också, skönt då det går trögt med maten hemma på förmiddagarna!!




Eftersom det går så bra ska vi lämna honom och gå direkt i morgon!! :)

Hen

"Är Love en pojke eller flicka?"- jag älskar barnen på dagis!!

Trött

Vinkade hej då till sambo och son vid 08.47, satte på hög musik städade, dansade och hostade om vartannat.

Vilken superfru jag är, maten står i ungen och väntar på att sambon och sonen kommer när som (exakt nu).. Potatisbullar bara men ändå. Det är ett säkert kort då L alltid äter lite dåligt på förmiddagen.

Nu ska jag njuta av att det är städat i typ 10 minuter sen är kaoset tillbaka!!

RSS 2.0